14.03.2017

Lance Armstrong: “Hâlâ Çok Çalışıyorum ve Umarım İnsanlar Bunu Unutmazlar”

“İnsanlar benim hikayemle ilgili kesin kararlar vermemeliler” diyor Armstrong...

Lance Armstrong, profesyonel spor tarihinin en büyük doping skandalının tam ortasında yer almasına rağmen, daha sonra elinden alınan yedi Tour de France şampiyonluğuna ulaştığı dönemdeki emeklerinin izleyenler tarafından hala hatırlanmasını umuyor.

Bir podcast yayınında eski US Portal takımından arkadaşları George Hincapie, Christian Vande Velde ve Dylan Casey ile, katıldıkları bir 24 saatlik dağ bisikleti yarışı sonrası konuşan Armstrong, o an doping bile yapmış olsalar bisikletçilerin yaptıkları zorlu işlerin unutulmaması gerektiğini söyledi.

“US Portal’da işleyiş şöyleydi: En iyi teknolojiye sahiptik, en ağır biz çalışıyorduk, en iyi araştırmayı biz yapıyorduk, en akıllı taktikler bizdeydi, en iyi sportif direktör bizdeydi, rüzgar tünelinde çalışıyorduk, beslenme düzenimize dikkat ediyorduk. Hepsi bir aradaydı. Yaptığımız buydu” dedi Armstrong.

“Her şey ortadaydı. Benim en çok canımı yakan şey 2012’de bu olay patladığında insanların ‘bu yavşak her şeyin antrenman, beslenme programı, araştırma...’ diye söze başlayıp ‘aslında hiçbiri değilmiş, hepsi dopingmiş’ diye bitirmeleri oldu.”

Armstrong, insanların bir kanser hastasından Tour de France şampiyonuna ve dopingciye dönüşmesi konusunda kesin yargılarını tekrar gözden geçirmeleri gerektiğini söyledi.

“Ortada bembeyaz bir hikaye veya simsiyah bir hikaye yok, ikisi de doğru değil. Bu gri bir hikaye. Bir gün biri bana bu hikayede tek bir şeyi değiştirme şansım olsa bunun ne olacağını sordu. Düşündüğümde beni sinirlendiren tek şey insanların yaptığımız bütün ağır işi unutmaları.”

Ayrıca Armstrong, eski takım arkadaşı Floyd Landis ve ABD Adalet Bakanlığının açtıkları, kendisinin ve Tailwind Sports’un(US Postal takımının sahibi şirket) hükümet bütçesini performans artırıcı ilaçlar almak için kullanıp kullanmadıklarını soruşturan, 100 milyon $ tutarındaki tazminat davası ile karşı karşıya.

“Haberlerin nasıl bu kadar yayıldığına şaşırdım ama bazı şeylerden bahsetmek istiyorum. Her şeyden önce kendi adımıza davaya ve davanın dayandığı temellere inanıyoruz. Durum çok iyi olmasa da Posta Servisi’nin bundan fayda sağladığına inanıyoruz, geriye dönüp o yıllar boyunca yaşanan tüm iyi şeyleri silip atacaklarını sanmıyoruz.”

“Şunu söylemeliyim ki o yıllarda Posta Servisi’ni temsil etmekten dolayı çok mutluydum. O formayı taşımayı, tüm Avrupa’da pedallamayı, Şanzelize Caddesi’nde basıp gitmeyi ve o forma üzerimdeyken milli marşı dinlemeyi sevdim.”

“O yıllarda başka bir takım da olabilirdi; yabancı bir takım olabilirdi, başka bir Amerikan takımı olabilirdi... ama o organizasyonu temsil etmek büyük bir onur ve keyifti ve biz çok güzel şeyler yaptık.”

“Benim acımasızca cezalandırılmam gerektiğine inanan birçok insan olduğunu biliyorum ve ne hissettiklerini de anlıyorum, ancak benim hayatım cezasız kalmadı. Bazıları böyle açığa çıktı, bazıları çıkmadı ama sonuçlanmak zorunda olan birçok dava hayatımızı değiştirdi, burada biz derken beni ve ailemi kastediyorum.”

“Ancak bu defa hukuk ve davanın bizden yana olduklarına inanıyoruz. Eğer bize destek oluyorsanız desteğiniz için teşekkürler, olmuyorsanız da anlayışla karşılarım.”  

Bu yazının orijinali 22 Şubat 2017’de Cycling Weekly’de yayınlanmıştır.

Bu çeviri artemiofranchi.org dışında kaynak gösterilse dahi izin alınmadan yayınlanamaz.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO