26.03.2017

Start Finish: 2017 Avustralya GP #2



Yarışı beklerken yaşadığım heyecan Sebastian Vettel'in kazanmasıyla zirve yapsa da üstüne uyuyup düşününce oldukça olaysız bir yarış izlediğimizi fark ettim.

-Startta en atik olan isim Max Verstappen'di, bir an Kimi Raikkonen'i geçecek gibi olsa da gücü yetmedi. Sebastian Vettel de Valtteri Bottas tarafından sıkıştırıldı ancak yerini korumayı bildi.

-Magnussen ve Ericsson ikinci virajda çarpıştı. Sauber, Magnussen'e ceza verilmemesine şaşırdıklarını söylese de FIA yakın zamanda artık geçişlerde ciddi kasıt olmadığı sürece inceleme yapmayacaklarını açıklamıştı.

-FOM yine grafiklerde sıçtı. Önce açılışta Valtteri Bottas'ın yerine başkasını koydu, sonra takım renklerini karıştırdılar, sonra grafikleri yok ettiler. İki haftada düzeltmelerini umut ediyoruz. F1'in resmi uygulaması telefonda oldukça işe yarıyor bu arada.

-Günün en kısmetsiz ismi Daniel Ricciardo oldu. Dün sıralama turlarında kaza yaptıktan sonra yarışa da sensör ve vites arızası yüzünden yetişemeyen isim az kalsın kendi ülkesinde yarışamayacaktı. Şansına (ya da bir jest miydi bilemedim) ikinci bir formasyon turu atıldı ve takımı bu dakikaları değerlendirerek 2 tur geriden de olsa kendisini yarışa dahil etti. Ancak güleryüzüyle neşe saçan Ricciardo bu sefer de motor arızasıyla yarış dışı kaldı.

-McLaren Honda, daha kadroları saymamışken Vandoorne'a sorun yaşattı ancak sürpriz bir sonuçla 2 tur geriden de olsa yarışı tamamlamayı başardılar. Ben yolda kalacaklarını düşünüyordum. Fernando Alonso 54. tura kadar dayanabildi, motor arızası yaşamadı ancak bu sefer de süspansiyon sorunu yaşayarak "Gemi biraz sola mı çekiyor Kuna?" diye diye pite geldi ve orada kaldı.

-Zaten hemen öncesinde yarışta gördüğümüz nadir geçişlerden birinin kurbanı olmuştu. Aynı anda Esteban Ocon ve Niko Hulkenberg'e geçilerek puan ümidini kaybetmişti.

-Albert Park zaten geçişe çok müsait bir pist değildi, bu yarışta da oldukça az geçiş gördük.

-Yarışın kırılma anı pitstoptan sonra Max Verstappen'in arkasında kalan Lewis Hamilton'ın "Max'i geçmelisin" uyarısına "Max'i geçmek kolay değil" demesiydi. Çünkü tahmin ettiği gibi Verstappen kendisine geçiş imkanı vermedi ve Vettel'in pitstop çıkışında ikisinin de önünde dönmesiyle liderlik Vettel'e geçmiş oldu. Verstappen yine bir an için Vettel'i geçmeyi denese de başarılı olamadı. Pite girmesiyle birlikte de yarışa başladığı sıraya (5) dönüp orada bitirdi.

-Bu geçiş sırasında Mercedes takım patronu Toto Wolff'un tepkisi reaction gif  olarak yıllarca kullanılacak bir malzeme verdi.



-Haas günün şanssız takımıydı. Grosjean dün gösterdiği iyi performansa rağmen yarışın çeyreğini göremeden problem yaşayarak yarış dışı kaldı,

-Sebastian Vettel'in bu galibiyetiyle birlikte Formula 1'de V6 motorlara geçildiğinden beri ilk kez Ferrari markalar klansmanında zirveye yükselen ve Mercedes motoru kullanmayan takım oldu. Ferrari aynı zamanda 2007'de Raikkonen'in galibiyetinden beri ilk kez Avustralya'da galibiyet gördü.

-Vettel'in de kariyerindeki 43. galibiyeti oldu.

-Ferrari'de bir Alman, Mercedes'te bir İngiliz ve Finli pilotun kapıştığını görünce ister istemez çocukluğumdaki Schumacher, Coulthard, Hakkinen dönemini hatırladım.

-Almanya marşı üstüne İtalyan marşı dinlemeyi özlemişiz.

-Max Verstappen desteğim dışında tarafsız kalma niyetindeydim ancak içimdeki Ferrari sempatizanını da susturamıyorum. Harika bir sezon bizleri bekliyor gibi.


Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO