30.05.2017

Giro d'Italia 2017: Final


16. etapta Dumoulin'in hadisesinden sonra bir daha yazı yazmadım çünkü yazmaya değer neredeyse hiçbir şey olmadı. Belki Rolland'ın galibiyeti, Landa'nın iki kere yenilip üçüncüde kazanması ve Pinot'nun çabası için birkaç satır yazılırdı ama Quintana başta olmak üzere o ruhsuz ortamda elim pek de klavyeye gitmedi...

Anıl Can Sedef'le uzun uzun konuştuk, 50 dakikalık bir Giro sonrası podcast'i hazırladık sizlere. Yazı okumak isteyen arkadaşlar kusura bakmasınlar, kayıtta da belirttim, o kadar konuştuktan sonra aynı düşünceleri yazıya dökerek bir tur da yazı çıkarmak istemedim.

Bilgisayarda dinlemek isteyenler için video zaten üstte görülüyor. Telefonlarda MP3 olarak dinlemek isteyenleri de unutmayıp ses dosyasını da upload ettim. Dileyenler tabletlerden ve telefonlardan da dinleyebilirler. Altta linkini vereceğim Zippyshare bağlantısı ile kilitli ekranda da kaydı dinlemek mümkün oluyor. Özellikle iPhone kullanıcıları için YouTube sorun olabiliyordu, böylece ona da güzel bir çözüm bulmuş olduk... İyi dinlemeler!

Giro sonrası önümüz Dauphine ve Tour de Suisse. Fransa Turu öncesi genel klasman savaşlarının fragmanlarını izleyeceğiz. Bu yarışlar öncesinde, sırasında ve sonrasında da kayıtlar sürecek.

-

Bundan sonrası işin teşekkür kısmı.

Üç hafta boyunca Giro 2017 hakkında konuştuklarımıza ve yazdıklarımıza ortak olan, blog, Twitter ve podcast aracılığıyla bizimle beraber olan herkese çok çok teşekkürler. Giro sonrası çeviriler, yazılar ve podcast tüm hızıyla devam edecek. Birkaç aydır blogu tekrar aktif hale getirmiş olmaktan dolayı çok memnunum. Umarım uzun yıllar bisiklet, Formula 1, futbol yazıları, çevirileri ve podcast'leri aksamadan devam eder...

Tekrar tekrar üç hafta boyunca Giro heyecanımıza ortak olan herkese teşekkürler. İyi ki varsınız.

Tabii ki kapanışı assolistlerle yapıyoruz: Sarper Günsal, Berkem Ceylan ve Caner Eler üçlüsü, iyi ki varsınız! Hepsini tanıma ve gerçek hayatta da karşılıklı sohbet etme imkanı bulduğum için şanslıyım. Sekiz yıl önce futbol yerine birinci sıraya bisikleti koyacağım aklıma gelmezdi, bu yıl değil, birkaç yıldır böyle ama tekrar etme gereği duydum yine de. Bu güzel adamların bunda çok büyük payı var.

Podcast'i Zippyshare indirmek veya MP3 olarak dinlemek için: http://www63.zippyshare.com/v/0c0IdaXF/file.html

1 yorum:

Hayta Dayı dedi ki...

Dört beş yıl önce iş, şehir ve medeni hal değişikliği karmaşasında blogu takip etmeyi bırakmışken Giro 2017 ortasında tesadüfen twitter'dan tekrar yakalamak büyük nimet oldu. Mp3 dinlemeyi denemedim ama işe gidip gelirken kulaklıkla youtube'dan dinlerken tek şikayetim ses seviyesinin yetersiz oluşuydu. Umarım mp3 versiyonunda bu durum değişmiştir. Yoksa dışarıdan gelen gürültü birazcık fazla olsa sizin sesi duymak imkansız oluyor. Skype aracılığıyla kaydedilmiş başka podcastlerde bu sorunu çözen muadilleriniz var:). Neyse en azından Italya futbolu dışında neredeyse değindiğiniz her konuya ilgim var. Blog benim için nereye gömdüğümü unuttuğum hazine sandığını bulmak gibi oldu.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO