14.01.2010

Coppa Italia : Fiorentina 3-2 Chievo

Bir çok ülkede olduğu gibi İtalya'da da kupa mesaisi var hafta içinde. Tek maç üzerinden oynanan turda Fiorentina biraz sıkıntılı geçen maçta çeyrek finale adını yazdırmış oldu. Çeyrek finaldeki rakip Lazio-Palermo maçının galibi olacak. Bu turu da geçip yarı finale adımızı yazdırırsak iki dev bekliyor bizi : Inter-Juve galibi.

Yarı finali konuşmak için henüz erken, biz bu maçı konuşalım. Bir çok isim yedekti bugün; Vargas, Jovetic, Frey, Gamberini, Gilardino gibi ilk 11'in bankoları tribünden takip ettiler mücadeleyi. Bu rahatlık turu kaybetmeye sebep olacaktı az daha ama 3 dakikada skoru 1-2'den 3-2'ye çevirip sürprize şans tanımadık. Gerçi 2. yarı genelinde çok baskın oynadık Chievo kendi sahasına hapsoldu ama goller gecikince sıkıntı doğdu doğal olarak..

Kadro şu şekildeydi bugün : Avramov; Comotto - Natali - Kroldrup - Pasqual; Donadel - Gobbi - De Silvestri(54' Marchionni) - Santana (54' Montolivo); Mutu - Babacar (80' Carraro).

Bu isimlerin hepsini biliyoruz neredeyse ama Khouma Babacar ve Carraro pek şans bulan isimler değiller yaşları gereği. Zaten bu maçı bana izleten en büyük sebep de Babacar'ın 11'de olmasıydı. Babacar'ı FM 2010 oynayanlar biliyordur az çok, oyunun en etkili "wonderkid"lerinden biri durumunda. Bugün izlediğimiz Babacar Football Manager'in scoutlarının bir kere daha hedefi 12'den vurduklarını gösteriyordu bizlere. Henüz 11'de çıkıp sezon içerisinde önemli süreler alacak gibi durmasa da Ignacio Castillo gibi bir isim dururken kulübede her zaman ilk tercih olmalı Babacar. Özelliklerine bakınca ne Gilardino ne de Mutu'ya benziyor. Mutu her ne kadar teknik olsa gücünü iyi kullanabilen bir isim değil, zaten güçlü bir forvet de değil. Gilardino ise fizik gücü üst düzeyde olan ve bu fizik güce rağmen şaşılacak seviyede teknik kapasitesi olan bir isim ancak hız konusunda bazen yetersiz kalıyor. Babacar ise tipik bir Afrikalı olarak ileride güçlü bir fiziğe sahip olacağının sinyalini veriyor, hız konusunda ise şimdiden takımdaki en iyilerden biri. Tekniğini de hızıyla uyumlu şekilde kullanıyor ki zaten bu yüzden Fiorentina'da A takımla oynayabiliyor ve FM 2010'da wonderkid etiketiyle dolaşıyor. Teknik+hız kombinasyonunu 1-0 geride olduğumuz anlarda kaçırdığı golde çok iyi gördük, şimdi atamıyor ama o pozisyonları affetmeyeceği günler yakında.. Bugün ilk kez uzun süre(80 dakika) izlediğim Babacar ilerisi için bana çok umut verdi. Soldan Jovetic'in, sağdan Ljajic'in saldıracağı takımda yapacağı koşularla ve seri hareketlerle bu kanatların önünü açıp kendisini de beklenmedik pozisyonlara sokabilecek gibi duruyor. Bugün bu dediğimi Mutu'ya yaptı, sık sık aralara koşular yapıp Chievo'nun dengesini bozmaya çalıştı. Mutu 2 gol atarken kendisi de skor tabelasına adını yazdırdı ki Mutu'nun bulduğu pozisyonlarda Babacar'ın hareketliliği çok etkili oldu. 3. golde Mutu'nun önünü çok iyi açtı yaptığı koşuyla. Ayrıca attığı gol biraz şans doluydu, Pasqual kötü bir serbest vuruş kullandı, Babacar sıkı bir markaj altındaydı ve hareket edemiyordu ama o markaj gole sebep oldu, zira Babacar olduğu yerde topa bakarken ayağına vuran top ağlara gitti bir anda.. Bir de fırsat olduğu takdirde yine bugünkü gibi fazla süre alıp Gilardino'ya eşlik edişini izlemek gerekiyor, Mutu'dan ziyade Gilardino'yu daha iyi tamamlayabilecek bir oyuncu zira..

Son 10 dakika görev alan Carraro ise kafamda net bir fikir oluşturamadı. Nasıl ki A2 takımını takip edemeyip Berkin'i ilk kez Trabzon'a karşı izleyen Galatasaraylılar net bir fikir sahibi olamadılar 1 ay önce, ben de Carraro konusunda aynı şeyi yaşadım. Berkin'i izlemeyip eleştirenler olmuştu o gün hatırlarsanız, o mantıktakilere kızmışken bugün Carraro hakkında detaylı şekilde konuşmak saçma olur. Kendisi hakkındaki tek referans kaynağım U17 Dünya Kupası'nda İtalya'yı enfes golüyle galibiyete taşıdığı maç. Bugün söyleyebileceğim tek şey "kupa maçında şans bulan genç yetenek" olarak 10 dakikada elinden geleni yapıp az çok göze batmak istediği, daha fazlasını konuşabilmek için en az yarım saat oynayabildiği bir maç izlemek gerek.
Maç konusunda söyleyeceklerimin çoğunluğu budur. Bir alkışı da hiç sevmediğim Mutu'ya göndereyim, benim yazdıklarıma inat ısrarla gol atıp takımın kazanmasına veya tur geçmesine yardımcı oluyor, umarım her zamanki istikrarsızlık belasına kapılmaz da beni yarım sezon da olsa mutlu eder Mutu. Bugün attığı 2 gol ve oynadığı güzel oyunun devamı gelecek mi bakalım bu hafta oynanacak Bologna maçında..

Ekleme, Saat 20.38 : Resmi siteyi kontrol ettim maçın özetini eklemişler, bu güzel maçı merak edenleri videoya doğru alalım.

3 yorum:

Can dedi ki...

Umarım işi ticarete döküp, gelen tekliflerde elden çıkarmazlar saydığın isimleri. Ki en yakın isim Jovetic şu an. Herkesin radarları açık bu adamla ilgili. Bu isimler tutulur ve ortaya da bu kalitede iki isim gelirse hakikaten sınıf atlar takım.

ahmetcan_48 dedi ki...

Bu kupada şampiyon Juventus olacak. Inter'in de Fiorentina'nın da hiç ama hiç şansı yok. FORZA JUVE !!!

MBC dedi ki...

franchi nasil Mutu sevilmez bea :)
--
wallahi uzun aradan sonra bahis oynadim ve seni düsünerek Fiorentina´yi da kuponuma koydum.. saolasin.. :) ama maca canli bakarken baya bir stresslide olmadim degil..
Fiorentina 2. yari baya baski kursada hic gol atacak gibi durmuyoralrdi.. sag´dan.. sola.. sut vs.vs.
Chievo´nun defansi 70. dk´ya kadar baya bir sert durdu..
neyse :) kazandim.. :) tskler!

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO