27.01.2010

Gio Dos Santos Resmen Galatasaray'da

Beni heyecanlanırdı mı ? Kesinlikle hayır. Gidecek yabancı Nonda veya o kalede duran Arjantinli değilse ben kendi adıma bu sezona noktayı koydum. Hoca torpilinden boş oyuncu transferi yapmamalı Galatasaray..

32 yorum:

Edipcan Günay dedi ki...

Yine de galatasaray'a helal olsun tamam 2 tane çok iyi transfer yaptı tek eksiği bu transferlerin kiralık olması..Her iki oyuncu da çok pahalı oyuncular eğer beğenilirse sezon sonunda bu oyuncuları alabilecek para çıkacak mı acaba ? Ben fanatik fenerbahçeliyim ama yine de galatasaray'ı kutlamak gerek bizim aldığımız hiç bir oyuncu yok ha var bir tane büyük transfer yaptık aslında ÖNDER TURACI !. Allahım ya bu adamı gönderinde yerine defansa bir tane adam gibi oyuncu alın anlamıyorum bu yönetimi ya lugano-bilica ikilisi çok iyiler ama ikiside çok tehlikeli oyunculara topa basacaklarına adama giriyorlar defansa kesinlikle bir transfer gerekirken Aziz Yıldırım transfer yapmayacağız diye açıklama yapıyor!Vallahi yazık bu takıma yinede Galalatasaray iyi takviyeler yaptı yalnız senin de dediğin gibi Nonda ve Leo varken neden takımın yıldızlarından Kewell'ı harcıyorlar ??

Adsız dedi ki...

sana yüzde yüz katılıyorum... leo franco gitmeli... giden kewell olacaksa ben de kendi adıma galatasaray futbol takımını askıya alacağım...

bundan sonra da gs basket takımında rancik'in hastası oluruz... onu da sezon sonu gönderirler tam olur artık...

benjcev dedi ki...

öyle demişsin ki bir an galatasaray'ın başında giray bulak var, ve transfer olarak da eski öğrencisi şener akşaroğlu geldi sandım.

bu transferler, takım içindeki eksiklere göre yapılan transferler. ilk 11'i kurup yedek klubesini dıravdan oyuncularla doldurmakla olmuyor, gördük geçen sene olmadı da. bu teknik ekiple, rotasyon transferine alışkın olmak gerekiyor.


bence her şey yeniden başlıyor. nokta koyma hocam. kewell için üzülürüz ama, yarın keita ve arda sakatanırsa [ki bu rakip klüplerle ve sağlık ekibimizle çok mümkün], kadro zengin değildi diye kızardık bu sefer de.

Erdem Karakuş dedi ki...

Hoca torpilinden boş oyuncu transferi yapıldığına da ne kadar çabuk karar verilmiş, vay be! Zaten bir siz biliyorsunuz bu işleri be kardeş, yıllarınız yeşil sahalarda geçti ondan sanırım.

Torpili yapan hoca: Frank Rijkaard
Torpili onaylayan hoca: Johan Neeskens
Torpili onaylayan yönetici: Haldun Üstünel
Boş transfer: Giovani Dos Santos

Bunu da yazmadan edemedim. Sonrası için yoruma gerek yok.

Sakuragi dedi ki...

kewell'ın sakatlığının liverpool'daki kariyerini bitiren sakatlığın tekrarı olduğunu bir daha eskisi gibi olamayacağını ve sezonu kapadığını biliyorsunuz herhalde... yıllık 2.5 milyon euro'yu bu sezonu kapatan ve seneyede kaç maç oynayacağı şüpheli olan 32 yaşına girecek kewell'a vermiyo die mi gs'yi izlemeyceksiniz ??

arsene wenger henry'i en formda zamanında sakat değilken yolladı.. yani arsene wenger de çakmıyo bu işten..haldun'da adnan'da rijkaard'da..

futbol'da duygusallığa yer yok..

kewell'ın da duygusal davranıp" taraftar çok seviyor beni , burda 2.baharımı yaşıyorum.. 1.5 milyon + maç başı teklifinizi kabul ediyorum " dememesini hangi matematikle açıklarız ??

madem duygusallık..bu işlerin karşılıklı olması gerekmiyor mu ?

bende kewell hayranıyım..hala nasıl geldi de bizde oynuyor şaşıyorum ama hiç bir oyuncu vazgeçilemez değildir..ki kewell'da 22 yaşında değil..

ayrıca yönetim şu an leo franco ile anlaşmaya çalışıyor anlaşırlarsa leo yolcu..ek olarakkewell'ın kontrat dondurulup birde forvet takviyesi yapılabilir

sickoman dedi ki...

"hoca torpiliyle boş transfer" bu biraz abartı olmuş gibi. işte biz futbol izleyicisinin tek sorunu bu. çok büyük şeyler söylüyoruz, önce bir izleyelim bakalım öyle karar verelim boş mu değil mi? doğu mu yanlış mı?

pink dedi ki...

Bir transferi de beğen yahu franchi=))).3 post aşağıda Serie A'yı neden sevdiğinin nedenlerini çok güzel açıklamışsın bu transferi beğenmemenin nedenlerini açıklarsan daha iyi olur diye düşünüyorum.Bir de Galatasaray maç yazısı yorumlarına beğenmediğin yorumuma ithafen çok uzun bir yorum bırakmıştım.Okuduysan ne ala ama okumadıysan orda yazılanları okuyup yayınlarsan sevinirim.

Arkhe dedi ki...

Hoca torpilli transfer bence de biraz abartılı olmuş ama beni daha çok şaşırtan Galatasaray taraftarının ufak ufak Kewell'dan vazgeçmeye başlaması..

firat selcuk dedi ki...

@sakuragi,
"futbolda duygusallıga yer yok" lafı en gereksiz kliselerdendir benim gozumde.. duygusallık oldugu icin kewell bu noktaya gelmistir..

yonetim 4 senelik efsane donemde hagi'yi yolladı mı ? hayır.. hagi'nin geldigi yastaki kewell'a mırın kırın ediliyorsa ben ciddiye almam 1.5 senedir surdurulen planı..

@erdem karakuş,
sevmiyorum gelen adamı. rijkaard olmasa degil galatasaray'ın kapısından gecmek, turkiye sınırından iceri alınmazdı dos santos gibi bir oyuncu.. bunu da kabul etmek gerekir..

ayrıca bu iki adamın isine karısmayıp "bildikleri vardır" diyenlerin basında geliyorum ben de, gel gor ki bu dos santos transferini elestirmemek anlamına gelmiyor..

misal simdi arda-elano yerine berkin-emre ile madrid macına cıksak "bildikleri vardır" mı denecek ? yoksa elestirilecek mi ? bunu ayırt etmek lazım, evet dunyanın en iyi bir kac teknik direktor ikilisinden biri bu adamlar ama her sey dogru olamaz, bir yerden verip bir yerden cok daha fazlası alınacaksa ozellikle de..

@sickoman,
ustte acıkladım bunu neden dedigimi.. tamamen ihtiyac dısı ve fazlalık bir transferdir dos santos..

firat selcuk dedi ki...

@falagar,
sickoman ve erdem'e verdigim cevaplarda acıklamıs oldum neden begenmedigimi..

firat selcuk dedi ki...

@falagar,
o mac yazısında yoruma denk gelmedim ben, son zamanlarda 1 tane tek cumlelik kufurlu yorum dısında onaylamadıgım yorum da olmadı hic.. acaba baska bir posta mı attın yorumu ? mail de yok.. kafam karıstı nerede o yorum :)

Oylum Tanış dedi ki...

"Hoca torpilinden boş oyuncu transferi yapmamalı Galatasaray.." buna yorum demeye üşendim. Yuh artık.

firat selcuk dedi ki...

ben usenmedim yazdım.. sebebini de gayet guzel acıkladım yorumlarda..

pink dedi ki...

Allah allah iyi bakmamışsın bence sen=))).Hayatımda yazdığım en uzun yorum olsa da çok da önemli değil.

firat selcuk dedi ki...

gercekten hic gormedim oyle bir yorum, dedim ya son 3-4 haftada 1 tane yorum reddettim baska elimi bile surmedim.. yanlıs posta mı yorumladın acaba, ya da gitti sandın da gitmedi mi ki.. merklandım ya durduk yere, kaybolan yorum var blogda resmen..

sembolist dedi ki...

'hoca torpilinden alınan boş oyuncu' ibaresi Ziya Doğan-Ayman iklisi için cuk oturur da,Rijaard için ters bir ibare olur..

Sakuragi dedi ki...

şimdi futbol kariyerini çökerten yerden bir daha sakatlık geçiren , seneye kaç maç oynayacağı belli olmayan , yaşıda 32 olacak kewell'a yıllık 2.5 milyon euro verilsin diorsun yani..bu sezonu da kapattığını unutmadan..

sebep taraftar seviyo diye..?? o zaman linderoth'u niye yolladık taraftar onuda seviyodu ??

klişe söz değil tam tersine futbol'un gerçeğidir..hiç kimse vaz geçilmez değildir..bir oyunucunun bir klüpteki ömrü oyuncunun performansı ve taraftarın ona sevgisine bağlı değildir sadece..klüp çıkarları denen bir şey vardır..klüpler aman ahmet istiyo bu kalsın , yok şuna ayıptır ya diye yönetilse hakan şükür ile hakan ünsal'ın 40 yaşına kadar klüpde kalması lazımdı..

taraftar olmak başka bir şey..teknik adam olmak - klüp yönetmek başka bir şey.

ayrıca yönetimin sözleşmeni fesh edelim..hazirandan başlamak üzere 1+1 yeni sözleşme yapalım yıllık 1.5 milyon euro + maç başı teklifi var..burda yönetime kızmaya hiç kimsenin hakkı yok... top burda kewell'da

( sözleşme bitimine 6 ay kaldığı için kontratı dondurulamıyor )

Sakuragi dedi ki...

he bu arada bu sakatlık olmasaydı dediklerine sonuna kadar katılırdım..ama şu anki durumda tamamen risk kewell'ın durumu..bence biraz o açıdan bakman lazım..sonu linderoth gibi olabilir..

Floyd dedi ki...

boş oyuncu değildir, ligin ikinci yarısının tozunu tek başına attırabilme potansiyeli - yeteneği vardır. rijkaard da bu olasılığı yükseltecek gezegendeki tek adamdır dos santos özelinde.

Adsız dedi ki...

kesinlikel kwell gitmeli galatasarayın kwell ile hiç bir geleceği olamaz

os dedi ki...

Şimdi şu herkesin takıldığı Torpil olayını bir de şöyle düşünün..

FR takımın başında olmasaydı ve Dos Santos getirilseydi yine düşünceleriniz aynı mı olacaktı ?

Torpil yapan kişi FR değil, torpil yapılan kişi FR'dır. Torpili yapan da Galatasaray camiası..

os dedi ki...

çok ağır konuştum yalnız haaa...

Sade dedi ki...

giden gelen belki bir süre önemlidir ve hatta üzer belli bir süre ama esas olan Galatasaray'dır. Hele bu teknik heyet varken başta kim gelirse hoşgeldin, kim giderse de güle güle demek lazım... diye düşünüyorum...

Çağrı dedi ki...

Geçtiğimiz sezon Meira'yı ara transferde satıp, UEFA kupasında Hamburg'a karşı savunmada Kewell'ı oynatmak zorunda kalmıştık.Bir kez daha, yanlış bir karar verip avrupada başarılı olma şansımızı yok etmemeliyiz bence.Keşke kulüp doktorları daha iyi olsaydı, keşke yabancı kontenjanı daha esnek olsaydı (lütfen türk futbolcu yetişmiyor demeyin, Barcelona'nın altyapısından çıkanlara bakın)ve biz belki de en iyi oyuncumuz Kewell'ı bırakmak zorunda kalmasak.Doktor raporu onun geleceğinde dönüm noktası olacaktır.

Fatih dedi ki...

bircok konuda goruslerine katilmakla birlikte dos santos hakkindaki goruslerine katilmiyorum ben de diger okuyucular gibi.

eleman daha 22 yasinda, biraz pesin hukumlu yazmissin postu. umarim mahcup eder de bizi sevindirir gio.

sawero dedi ki...

önce de yazmıştım kewell ın takımda tutulmasının mantıksızlığını, ki bu ne vefasızlıktır ne başka bir şey, kimse konuşmuyor ama harry nin yaşadığı sakatlık liverpool da yaşadığı sakatlığın aynısı yani they said it was over.. adamın futbol hayatını bitirdi bu sakatlık, hiç yaşamasa muhtemelen city nin 40-50 milyon poundluk transferlerinden biri olur ya da liverpool un efsane 7 numarasını hala sırtında taşıyor olurdu zaten, şu an 31 yaşında 2.5 milyon euro para alıyor en az 2 senelik sözleşme istiyor bu rakamın altına da imza atmıyor, tamam ben de çok seviyorum herifi ama hem ciddi ciddi sakat hem de hasta, üstelik geçen sene de sakatlandı kewell, devre arasına denk geldi de bordeaux maçına döndü yani sırf taraftar seviyor diye yabancı sınırlaması olan ülkede kewell'ın sözleşmesini senelik 2-2.5 milyon eurolara uzatıp sakatlanmasın diye beklemek pek mantıklı gelmiyor bana, kaldı ki kewell zamanında leeds e kazık atmış adamdır para için,onlar da tapıyordu kewell'a,leeds'in çocuğuydu ama o ne yaptı leeds'in tepelere oynadığı dönemde kontrat uzatmayıp pool'a kaçtı,biz daha 1.5 sene oynamış olan kewell'a anlamsızca tapıyoruz,ben eminim ki pek karşılıklı değil bizim hislerimiz,örneği var kewell'ın geçmişinde..gerçekten yüreğiyle oynayan gerçekten galatasaraylı sabri'yi çoğu zaman haksızca eleştirip taşak oğlanı yaparken, karizmatik kewell gelip 1.5 senede ilah oluyor,adam avrupa'da göremeyeceği paralara burda oynuyor galatasaray'ı inanılmaz fazla sevdiği için değil, bizdeki kontratı bitiyor, 2-2.5 milyon euro yu avrupada kimse vermez kewell'a alacağı maksimum 1.5 olsun, ingiltere yerine bizde oynayacaksa 1.5 milyona amenna, o zaman bu adam da bizi seviyor derim,bütün laflarımı da memnuniyetle yutarım ve zaten bayıldığım adamı hagi'ye yakın yerlere koyarım.. ama fazlasını vermek mantıksız, ona verilecek paraya git caner'i al 21 yaşında yabancı olmayan potansiyelli açık oyuncun olsun,
dos santos için açıkça ben de pek gaza gelmedim, sana katılıyorum biraz, dos santos rijkaard'ın nerdeyse manevi oğlu gibi bişey, barça'dan kovulmasının sebeplerinden biriydi hatta, son sezonunda dos santos'a çok forma verdi, haddinden fazla maç kaybetti, doğal olarak çok eleştirildi, zaten önce rijkaard'ı sonra giovaniyi yolladılar, ha bunda da kötü bi şey yok hoca tanıdığı güvendiği topçuyla çalışmak ister doğaldır bu da, ama şu anki caner şu anki dos santos tan iyi, caner'e yazık olacak gibi, yine de daha 20 yaşında ve u17 de anderson dan sonra nuri'den önce turnuvanın en değerli 2. oyuncusu seçilmişti, düz mantıkla nuri'yi kıstas alırsak daha bu sene kendini göstermeye başladı ki açık açık ilerde daha da iyi olacak belli ediyor onun da feyenoord dönemleri falan pek iyi geçmedi dortmund da forma bulamadı..giovani'nin kariyeri de nuri ile çok örtüşüyor, o turnuvadan sonra oynadıkları bir sezon, ertesi sezon neredeyse hiç oynamayıp kiralık gittiler ve kiralık dönemlerinde de patlama yapamadılar, ama nuri bu sene doğru hocayla düzenli oynuyor ve mükemmel işler yapıyor, dos santos için doğru hoca da bizde, yani mutlaka ortaya bişeyler çıkacaktır, ki çıkmasa bile bana göre katıldığı alt yaş grup turnuvalarında hep en iyi 3 te yer almış öyle veya böyle barça'da oynamış 20 yaşındaki dos santos için alınacak risk, mükemmel topçu mükemmel insan ama 31 yaşında bir daha size para kazandırmayacak ayrıca futbol hayatını bitme noktasına getiren sakatlığı tekrar yaşamış ve hepatit b hastası kewell'a ederinden fazlaya sözleşme uzatmanın riskinden her şartta daha mantıklıdır ne kadar yürek burksa da.. neyse dediğim gibi yönetim hep yaptı doğru işleri hedefte şampiyonlar ligine katılmak var o da elde edilirse seneye çok manyak bir takım izleriz zaten kimse de düşünmez kewell santos falan..

Erdem Karakuş dedi ki...

Şimdi franchi, eleştiri nedir bunu çok iyi tanımlamak gerekiyor. Bu ülkede düşülen en büyük hata budur malesef, eleştirmek nedir bilmiyoruz.

Senin örneğinden yola çıkıyorum. Diyorsun ki Atletico maçına Arda-Elano yerine Berkin-Emre ile çıksa eleştirmeyecek miyiz. Eleştirirsin ama neyi eleştirdiğini bilmen lazım. Önce şunu öğreneceksin o zaman, neden Berkin-Emre ikilisini tercih etti? Yani bu tercihin altındaki sebep nedir? Sen tek bir ihtimal üzerinden değerlendirirsin. çünkü taraftar olarak şuna bakarsın, tecrübeli ve iyi oyuncu, takımda da kilit rolde ama neden tercih edilmedi maçta? Rijkaard ise onlarca ihtimali yanyana koyar ona göre değerlendirir. Rijkaard'ın tecrübesini, yardımcısını, herşeyini geçsen bile sırf senden daha fazla ihtimali ele alıyor oluşundan dolayı doğru karar verme ihtimali daha yüksektir. İşte bu yüzden sen ne kadar eleştirirsen eleştir doğru bir çıkarıma varamazsın. Eleştirmek için eleştirmiş olursun.

Gelelim Dos Santos mevzusuna. Türkiye sınırından içeri alınmazdı Rijkaard olmasa demişsin. Bence de öyle. Türkiye sınırından içeri girmeyi düşünmezdi bile Rijkaard olmasa. Hiçbir Türk takımı da alamazdı bu oyuncuyu. Rijkaard'dan bağımsız olarak herhangi bir takım bu oyuncuyu Türkiye'ye getirmiş olsaydı da ortalık ayağa kalkardı, özellikle de Fenerbahçe. Bu adamın Barcelona'da oynadığı oyunu izleyip de "bundan birşey olmaz" diyecek adam varsa futboldan anladığından şüphe ederim. Türkiye'ye ilk defa bu kadar potansiyelli bir oyuncu bu kadar genç yaşta geliyor. Ribery bile geldiğinde yaşı daha büyüktü. Sonra da deniliyor ki "Türk takımları neden Porto olmuyor, Lyon olmuyor?". İşte sana fırsat ayağına kadar gelmiş, hala eleştirilen nedir bunu anlayamıyorum?

Dikkat edersen Kewell mevzusuna hiç girmedim bile, Kewell ile bunun uzaktan yakından alakası yok çünkü. İki mevzuyu birbirine bağlamak nasıl bir mantıktır hiç anlamıyorum. Madem Kewell'ı çok seviyoruz, sakat da olsa yerine kimseyi almayalım. Atletico maçlarında Kewell'ın ruhu sahada olur. Böyle mi diyecez şimdi?

Kanatlarda Caner ve Keita var şu an. Hadi Arda'da orada oynar diyelim. Keita sakatlansa Caner'in formu düşse ne yapacaz, Aydın'mı oynayacak? Ya da Türk oyuncu mu alalım illa, 3 milyonluk değerine 10 milyon istenen oyunculardan?

Biraz geniş bakış açısıyla ele almak lazım bu durumları. Kulüpteki insanlar 100 farklı açıdan bakıyorlar olaylara, biz burada tek bir bakış açısıyla eleştiri yapıp, "onlar yanlış" diyebiliyoruz kolayca. Yanlış falan değil bu durum arkadaşlar, yanlış değil seçim.

moist dedi ki...

Transferlerin Rijkaard ve Neeskens onayıyla yapıldığını düşünürsek, Rijkaard'a birazcık güvenimiz varsa, bu transferi torpil transferi olarak adlandırmak biraz haksızlık olur. Rijkaard Gio'daki potansiyeli görmese böyle bir transfere hiç kalkışmaz. Tabii Rijkaard'ın el altından Fenerbahçe'den para alıp Galatasaray'ı sabote etmeye çalıştığını falan düşünmüyorsanız.
Gio, Türkiye'nin yurtdışı transferlerinde yükseklere çıkardığımız çıtanın en son noktası.

Kewell konusunda ise sana katılmamak mümkün değil. Sakat veya değil, böyle bir adamın ne şekilde olursa olsun kulüpte kalmasından yanayım. Bizde o sakatlığı atlattıysa yeniden atlatmaması için bir sebep yok. Kewell giderse bu transferden duyduğum mutluluk büyük ölçüde gölgelenecek. Ama yönetimin ve teknik ekibin böyle bir durumda mantıklı bir açıklamalarının olacağını düşünüyorum. Daha açık konuşursak, Kewell gitmeyi kafasına koymuş olabilir çoktan. Ve Rijkaard onun yerini doldurması için Gio'yu istemiş olabilir.

sembolist dedi ki...

kewel geçen yılda uzun bir dönem sakatlık nedeniyle oynamamıştı,bu yıl da aynsını yaşıyoruz..
Büyük futbolcu-efendi futbolcu-örnek futbolcu vs vs. hepsine evet..
peki yılda en az 6-7 maç oynamayan,her ana sakatlanma riski bulunan bir futbolcuya taparcasına sahip çıkmak bence yönetmimizi elni zayıflatıyor.Ve F.Rijkaard'ı da zor durumda bıarkıyor..
Önümğzdekş yıl da emnim yine bu dönemler(2 yıldır aynı dönemler,ocakta) sakatlancak ve en az 7-8 maç oynamaycak.Gerçekçi düşünelim..

buriel dedi ki...

Frachi,

Giovanni bos transfer torpille gelmistir demenin nedeni de sevmemek. Madem oyle Hakan Sukuru Hakan Unsali da elestirmeyin, tarafli yorum yapiyorlar diye. Bir futbolcu ise yaramaz olabilir, ama senin gozunde ise yaramamasinin nedeni sevmemen olmamali.

Ve dedigin gibi bir yanlista silebiliyorsan takimi helal olsun. Bence bu yorum senin yanlisin. Ama yine de bu sayfaya bakmaya devam edicem. Dogrusu da bu olmaz mi..

Kadroda ihtiyac yoktu konusuna katilmiyorum. Nondaya da ihtiyac yoktu. Iyi oldu parasini verip yolladik. Ucuza da iki adam kiraladik getirdik. Bonservisinlerini almadik. Bi kendini gostersin, ona ondan sonra karar verilir. 20 yasinda, iki kanata ve ortada oynar, hizli teknik, ustun yetenegi tescilli, oyun stilini bilen adam da burda, option bizde, daha ne istiyorsun. Kanatlarda Caner ve Keita ile 30ar mac oynatmaya kalk, sonra 10. mac bi taraflari firlasin zorlanmadan. Yoksa rotasyonda Aydinla Barisi mi gormek istersin.

Ve de elestirinin bu kadar arkasindaysan, Rijkaard ve Neeskense tam anlamiyla guvenmiyorsun demektir, ki benim yukarda sozunu ettigim herseyden daha onemli. Bu acidan da bir GS taraftari olarak uzuldum.

firat selcuk dedi ki...

@burcin,
haklısın elestiride, ona bir sey diyemem, adamı sevmedigim icin elestiriyorum cunku..

ancak tum bu elestirilerden neeskens ve rijkaard'a guvenmedigim sonucu cıkmamalı, bu iki adam elbette su ulkedeki herkesten daha iyi biliyor bu isi ama tanrı konumuna getirmemek lazım, yarın bir gun cok buyuk ve ciddi bir yanlıs yaptıkları zaman da "bildikleri vardır" demek zorunda kalmayalım..

isin dozunu kacırmadan herkes bu ikiliyi haklı sebepler gostererek elestirebilmeli.. ben dediklerimin arkasındayım bu adam hoca torpili gelmistir buraya, ha devamındaki bos transfer lafı ayrıdır o tamamen sahsi gorustur..

buriel dedi ki...

Franchi,

Adini yanlis yazmisim gecen sefer simdi farkettim. Tam olarak benim korkum da bu zaten. Aslinda bu adamlar her sekilde bizden daha iyi biliyorlar bu isi. Ve bizim toplamimizdan da iyi biliyorlar. Bu da her hareketlerinden belli oluyor zaten. Roportaj, basin toplantisi, idman metodlari, takim ruhu vesaire, her ince detayi hesaba katip dusunuyorlar. Ve biz bu adamlarin yanlis yaptigini dusundugumuz anda bence yine bizim bir yanlisimiz eksigimiz vardir.

Neden korkuyorum soyliyim mi, benim her maca gittigim donemler Hagi'nin teknik direktorlugunu tecrube ettik hepimiz. Hagi'yi elestirdi insanlar insafsizca. Sonra istifa etti, ya da kovuldu neyse. Ama o kadar cok dogrusu vardi ki, gitme nedeni sadece Cafercan'in zamansiz oyuna girmesi oldu. Hagi zamaninda 16 17 yasinda genclerle oynadigimiz Roma maci vardir. Hicbir gence hicbir hoca o guveni bu kadar kolay asilayamadi.

Benim futbol bilgim cocukluktan beri takip etmemden geliyordu. Lisede falan tamamen amatorceydi. Ama sonrasinda univerisetede iki sene zamaninin Fenerbahcenin altyapi (bildigin PAF) hocasiyla calisma imkanimiz oldu. O iki senede, 20 yasima kadar ne ogrendiysem iki katini ogrendim, ve sadece iki senede. O yuzden, kendimi hala cahil bulurum. Bu adamlarin da o kadar bizim gozle gorebilecegimiz bariz hatalar yapicaklarini dusunmuyorum.

Goruslerine saygim var. Bir bildikleri oldugunu dusunuyorum. Bilmese Barcelona'da oynatmazlardi. Rotasyonda yeri yok diyolar. Belki de taktik yine degisecek ve bizim hic gormedigimiz bir dizilis olacak. O yuzden, biraz bekleyip gormek gerektigini dusunuyorum. Umarim yanilirsin ve Gio cok basarili olur.

(Ayrica transfere gelince, bence kiralik transfer bu kadar isimliyse bos transfer degildir. Barrusso degil cunku bunlar ve de sudan ucuza 6 ay oynayacak. Yani batirsa bile bir zararimiz olmayacak. Cunku Nonda'nin en iyisi bu adamin en kotusunden kotudur.)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO