10.01.2010

Özlemiştik : Orduspor 0-3 Galatasaray

Kalede Ufuk'u görünce sevinerek başladık maça, nihayet bu gözler kalede görebildi kendisini. Umarım bu maçla birlikte kaleye iyice ısınıp sezon içerisinde formayı kapıp Arjantinli felaketten kurtarır bizi. Kadroya bakınca Rijkaard'ın düşüncesi ortaya çıkıyordu hemen; "bu maçı kazanalım da aksilik yaşanmadan çeyrek finali cebimize koyalım" diyordu. Orduspor hafiften Galatasaray katkılı takımıyla zorluk çıkarabilirdi belki bize ama maçın 4. dakikasında 3 puan bizim hanemize yazıldı Erol'a çıkan kırmızı kartla. Pozisyonun net bir kırmızı olup olmadığı tartışılır, benim fikrim doğru bir karar olduğu yönünde ama hakem pozisyon gereği öyle oldu niyeti kötü değildi diye sarı kartı verse sesimi çıkarmazdım. Gerçi Arda'nın bacağını gördükten sonra Devamında hemen Arda'nın golü de gelince zaten bize geleceği kesinleşen 3 puan resmi olarak da hanemize yazıldı. İlk yarıda pek de futbol adına bir şey göremedik zaten. Kaleye gelmeye çekinen Orduspor'a çok yüklenmeden basit gol denemelerinde bulunduk, uykuyu bölüp maç için uyandığımız bu pazar gününde maç keyfimizi yok ediyordu ve tekrar uykuyu getiriyordu bu hareketsizlik. Neyse ki Orduspor zaten yeniliyoruz neden korkuyoruz ki diye düşünüp hücum yapmaya karar verdi de biraz hareket gördük, hem Ufuk da soğumayıp bir iki tane top kurtarıp kendisini merakla bekleyenlere selam vermiş oldu.

İlk yarıdaki son bölümde gelen o cılız tempodan sonra ikinci yarı az daha hareket beklerken oyuna Nonda'nın girişini görmek beni biraz hayal kırıklığına uğratmıştı. Gitmesini bekleyip yerine başka bir forvet alınmasını hayal eden birisi için bu normal bir durumdu. Neyse sonuçta Nonda beni çok net bir şekilde utandırdı attığı 2 golle. Gerçi en kötü Baros'u en iyi Nonda'ya yine değişmem o çok daha başka bir konu. Maçın sonrası yine duruldu bir kaç pozisyon denemesiyle. Rijkaard-Neeskens ikilisi Servet'in kendi topuna koşup hücuma çıkmasına gülüyordu artık sıkıntıdan, normalde bu hoş karşılanacak bir şey değil. Bir de Ayhan Akman var, kendisi genel anlamda hiç hoş karşılanacak bir şey değil, artık kendisinden kurtulalım hazır ara transfer gelmişken. Yunanistan'a mı gider Tümer misali yoksa Almanya'ya mı gider nereye gider bilmiyorum ama gitsin, artık ben Ayhan'ı izlemek istemiyorum. Pek sevmediğim Barış'a bile razıyım, yeter ki Ayhan'dan kurtarsın kendini şu takım. Ben sarı kartı varken rakibe çaktırmadan tekme atıp sinsi sinsi işler yapan kaptan istemiyorum. Tamam Jerry Akaminko'nun dirseği görülmedi, o yüzden Arda sarı kart gördü oyundan da alındı da sana ne oluyor Ayhan Akman ? Rakip kötü bir şey yaptı diye çaktırmadan tekme atmayacak, atacaksa bizim takımda işi yok. İçimdeki futbol sevgisini köreltiyor bu adam..

Bırakayım Ayhan'ı, Caner'e geçeyim, sezon başında çok eleştirdiğim ama ilk yarı sonunda kaldığı yerden devam eden Caner'e.. Bu gidişle kiralık sözleşmesi sonunda anlaşılan ücret CSKA'ya ödenecek gibi. Ligin sonunda ve kupadaki Trabzon maçında izlenen Caner bugün yine aynı performansı sürdürdü, çok iyi ve sürpriz bir gelişmedir bence Caner'in böylesine olumlu ilerlemesi. Basit bir yedekten önemli bir rotasyon oyuncusuna terfi ediyor adım adım. Gerçi kendisinin bu ani çıkışı Serdar Eylik'in önünü kapattı hafiften ama Rijkaard bir kere güvendi Serdar'a, kolay kolay harcamaz, göz yumamaz buna. Bir de Mehmet Topal var, şu aranan stoper Mehmet Topal aslında ama hala farketmedik gibi. Belki de farkettik o yüzden stoper transferi gecikti veya ertelendi onu bilemeyiz. Şimdi bunu yazdım ya stoper transferi 1-2 güne hemen açıklanır ve suratıma çarpılmış olur hiç şaşırmam..

5 yorum:

Sakuragi dedi ki...

maçın tek bir iyi yönü oldu kaleci ufuk'u görmüş olduk..onun haricinde çok sıkıcı bir maçtı..oyuncularında pek maçı ciddiye aldıklarını söyleyemeyiz..

ama bu kötü oynama yada keyfi oynamalarına hak vermez..franchi aradığımız stoper aslında gözümüzün önünde demişsin.. bir bakıma doğru mehmet topal o bölgede iş yapabilir ama yanında servetle değil..hakan balta'nın herşeye 0'dan başlıcam açıklamalarının anlamını merak etmiştim demek buymuş:).. bütün atakların o kanattan gelmesi gerçekten 0'dan başladığını gösteriyor..hiç önündeki caner savunmaya gelmiyodu gibi bi bahane bulmayalım , bu adamın geçen seneki performansınıda biliyoruz önünde de caner'den daha relax bir arda oynarken..

sağ bekde sabri'nin alternatifi yok gibi uğur'un bu performans ile sabriyi kesebilmesi mümkün değil..sakatlık çok geri götürmüş uğuru malesef..

servet bildiğimiz gibi basitini oynamak yerine riquelme olmayı tercih ediyor..ne diyelim artık..Maçın 32.dakikasındaki pozisyon atletico madrid maçında olacakların tralier'i gibiydi..irfan arkaya göstere göstere sarktı..az dibine girmese topun golü atacaktı..aynı boylardaki aguero'nun irfan gibi olacağını sanmıyorum ki forlan'söylemiyorum bile..irfan ve mehmet ayaz bile bunları yapabildikden sonra....

eksikler gelince doğru hücumdan yana sıkıntımız olmıcak..ama zaten sıkıntı geriye adam kaçırmada :)

barış aynı barış...deli dana gibi koşuyor..topu kapıyor..ama gidip gene veriyor..sonra gene alıyor...nasıl olduda o pası nonda'ya attı hala çözemedim..pas özürlüsü bir oyuncudan bahsediyoruz..

nonda'nın ahı gitmiş vahı kalmış..koşacak hali yok..ayhan gene bişiler yapıyor ama ne yaptığını ne biz anlıyoruz , ne de kendisi farkında..ileri çıkışlarda sürekli topu kaptırıp az adamla yakalanmamıza sebep oluyor servet ile birlikte..

mustafa sarp becerisi kapsamında yapabildiğini yapmaya çalışıyor..yani yapabileceğide bu zaten ..

arda'nın bu agresifliği biraz abartı olmaya başladı..emre belezoğlu abisinden enstantaneler izletmeye iyiden iyiye başladı..pozisyonda gelen dirsek de maç içinde her hava topunda olan bişi..çok kasti bir hareket değil..senin orda takım kaptanı olarak yaptığın işe sölicek laf yok..kaptan kalkmış hakeme kabadayılık yapıyor..amaçsız bir sarı kart yiyor..sonrada agresif tavırları klübede de sürdürüyor..sahada en sakin olması gereken adam bunları yaparsa..caner'in abuk subuk sinirlenip sarı kart görmesine'de kızmamak lazım..

eklemek lazım burda işte arda'ya çok sertlik yapılıyorda ,hakemler görmüyor ondan sinirleniyor diyen olabilir..onlara hemen lincoln diyorum..arda'nın yediği sopaysa onun yediğide artık K1 felan olur..gidip hakeme posta koyduğunu görmedik..

arda'nın artık piskolojik destekmi olur , konuşulurmu napılırsa bir rehabilitasyon sürecine ihtiyacı var..bu kaptanlık olayının verilmesi bence zaten çok saçmaydı.. bu yaştaki bir genç'e verilecek sorumluk değil bir de 10 numara muhabbetinin baskısı..yazık olacak bu kadar büyük bir yeteneğe..git gide antipatik bir kişiliğe dönüşmeye başladı..bahsettiğimiz adam fener'lisi , bjk'lısı herkesin sevdiği bir adam..(dı)

Sakuragi dedi ki...

Ek olarak..takımın oyunun beğenmiyorum ama çokda iyi bir oyunda beklemiyorum..bu takımdan total futbol felan beklemek fanteziden öteye gitmez..oyuncu yapınızı bırakın , oyuncularınız temel futbol bilgileri eksik iken total'ı bıraktım futbol oynamak bile yeterli..

örneklersek..oyuncu yanındaki adama atacağı pasın şiddetini ayarlıyamıyorsa , hala şişirme pas atmaya çalışıyorsa , nerede duracağını bilmiyorsa , pozisyon alma kelimesinin anlamından bi haberse rijkaard naapsın..bunlar oyuncuların yetişme aşamasında öğrenilen şeylerdir..bu saatten sonra servet'e geriden oyun kurmayı bırak rijkaard'ı beckenbauer gelse öğretemez..hem tv'deki eleştirmenlerin ,hemde taraftarların eleştirirken bunlarıda göz önüne alıp eleştiri yapması lazım..önce oyunun basiti oynamak lazım..avrupadaki en sıradan oyuncunun bildiği ama bizim oyuncularımızın bilmediği basit futbol bilgisini öğretmek lazım gençlere..

Adsız dedi ki...

ayhan'a gösterdiğin tahammülsüzlüğü keşke hakan balta'ya, uğur'a filanda göstersen franchi.

firat selcuk dedi ki...

ugur'un tahammul edilemeyecek bir yanı yok, ilk yarının sonunda eski gunlerine donmeye basladıgını gosterdi herkese..

o malum konya macı olmasa su an baska bir sag bekin adı anılmayacaktı..

hakan balta konusunda ise beklemekte yarar var.. son 2 sezonu gayet iyi gecirdi ve kariyerinde basarılı bir euro 2008 macerası da var..

ayhan bu isimler gibi onunde en az 10 sene olan bir isim degil, bunu iyi idrak etmek lazım.. bu vakitten sonra galatasaray'a en buyuk katkısı gitmek olur..

metak dedi ki...

@Sakuragi
katılıyorum Sabriyi hep izledikten Ugurda eksiklik çok farkediliyor. kanatlarda çok daha savaşçı ve mücadeleci futbolcular oynamalı. Bence Ugur ilk mevkii olan stoperde düşünülebilir.

@franchi
M. Topal konusunda kesinlikle katılıyorum. M. Topal zaten ilk 11 oyuncudur bu takımın, önlibero dışında stoperde de çok başarılı.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO