28.01.2010

Senden Adam Olmaz!

Haberleri herkes okudu sanırım gün içerisinde, Adrian Mutu yine yasaklı madde ile gündemde. Kokain aldığı için ceza alıp kariyerini ve kazandığı-kazanacağı tüm parayı heba eden adamın böyle bir olayla gündeme gelmesi neresinden bakarsak bakalım dev bir skandal. Sibutramin isimli maddenin iştah kapatıcı olduğu söyleniyor ancak yasaklı maddeler arasında olduğu için Mutu'nun başı ağrıyacak belli ki. "Sibutramin nedir ?" diye daha detaylı bilgi isteyenler Vikipedi'den yararlanabilir buraya tıklayarak. Haberi varken bunu kullandıysa fazla söze gerek yok, kariyerini bitirir. Tabii oyuncu kasten de yapsa haberim olmadan kullandım diyecektir ki bu durumda da belli bir cezası olacak eğer sıra dışı bir durum yoksa. Tam olarak nasıl bir sebep bulunacak, nasıl bir yaptırım olacak belli değil ancak en az 1 en çok 4 sene ceza alması bekleniyor normal şartlarda. Ceza 4 sene olursa Mutu cezayı doldurduğu zaman 35 yaşında veteran bir yıldız olacak. O yaştan sonra kendisini Katarlılar bile almaz. 1 sene ceza alırsa bizimkiler vefa derdine düşüp bu adama destek olup Şubat 2011'de yeniden oynatmaya başlarlar buna adım gibi eminim.

Bilindiği üzere Chelsea'ye ödeyeceği rekor ceza konusunda CAS'a yaptığı başvuru reddedilmişti. Böyle bir durum varken Mutu'nun bu yeni skandaldan yırtması pek olası gözükmüyor. Hayır durduk yere bizim "Şişman Haldun Üstünel" olan Pantaleo Corvino'nun başına da iş açtı, forvet transferi gerekecek muhtemelen zira elde Jovetic ve Gilardino kaldı. Bir de Babacar ve Carraro var genç olarak ama onları toplasak bir tam golcü ancak ediyorlar şimdilik, eğer transfer gelmezse sene sonuna kadar ikisi de "tam" olmak zorundalar. Ben bu iki gençten de ümitliyim, bana kalsa transfer yerine bu isimlere güvenip risk almak çok daha iyi olacaktır. Şu karambolde Galatasaray'da Cem Sultan, Fiorentina'da Babacar ve Carraro ön plana çıksalar fena mı olurdu ?..

Şimdilik daha fazla söylenecek bir şey yok, kulüp ve futbolcu da olasılıklardan ziyade daha net ve kesin kararı bekliyorlar. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içi netleşecektir olay, kesin olan tek şey artık Mutu'nun bu takımda yeri olmaması gerektiği!

8 yorum:

pink dedi ki...

Aslında mükemmel bir oyuncudur Mutu.Sendeki bu memnuniyetsizliğin nedeni nedir acaba?Gilardino'ya göre daha gamsız olmasına rağmen çok daha teknik,klas bir isimdir =)).

pink dedi ki...

Gelsin Galatasaray'a.Tam da zamanıdır aslında.Biz kendisini rehabilite ederiz=))).

firat selcuk dedi ki...

fiorentina'ya buyuk katkısı varmıs gibi dursa da en buyuk zararı verenlerin basında geliyor bu adam..

kendini yıldız yapma hevesi, kahraman olma sevdası, kısacası egoistligi yuzunden takıma 5 puan kazandırıyorsa 15 puan kaybettiriyor.. gittigi gun fiorentina'nın donum noktalarından birine tanık olacagız eminim buna..

pink dedi ki...

Valla ben yine de bize gelmesini isterim =))).

os dedi ki...

Fiorentina'da Nonda Sesleri !!!

http://bit.ly/axNH2e

firat selcuk dedi ki...

os... os...

olmaz olsun boyle saka.. intikamını alırım bunun..

os dedi ki...

bu zaten bir intikamdı franchi...
yağmurdan ertelenen beşiktaş maçının intikamıydı...

sıra demir e de gelecek....

Çağrı dedi ki...

Haris Seferovic hayırlı olsun. Gelecek için bir önemli adım daha attık...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO