31.01.2010

Sorun Kalede : Denizlispor 1-2 Galatasaray

Buyuk cogunlugu kotu oynanmis bir maci kazandi bu hafta Galatasaray.. Buyuk cogunlugundan kasit su, Arda'nin attigi ilk gol sonrasi bir heyecan kaybi yasandi adeta takimda. İlk gole kadar oynalilan oyunu begendigimi soyleyebilirim ki sag ve sol kanttan guzel varyasyonlar denedi Galatasaray.. 1-0'dan sonra ozellikle ilk yarinin son 10 dakikasi Denizli'nin top yapmasini ve gol kacirmasini izler gibiydi Galatasaray.. Arda'nin ekstra katki olan kafa golunden sonra, uzun zamandir goremedigimiz farkli bir galibiyet gelecek saniyordum ama devre sonundaki oyun hic de bu yonde bir izlenim olusturmadi..

Jo'nun tek forvet oldugu ve arkalarinda Arda-Emre-Baris uclusunun olusturdugu hucum hatti Emre Colak haric beklenen bir hatti.. Emre Colak'in da oyununu degerlendirirsek Elanovari hareketlerle oyunu kanatlara acmaya calisti ve topu hep ileri oynadi ki cok sevindirdi beni bu haliyle.. Jo ise sadece kagit ustunde tek forvetti.. Baros sakatlandigindan beri aradigimiz gezgin santrforu aylar sonra izledik bugun.. Kanatlara yardim eden ve rakip defansi rahatsiz eden forvet Galatasaray'in aradigi forvettir.. Nonda'yi gondermeyi hata kabul edenlerle burda ayriliyoruz sanirim..
Galatasaray'in 2. yarida devam eden vasat oyununu rakibin Denizlispor olmasina bagliyorum ben.. Oyuncular ucaga binerken kafalarina 3 puani yazmislar saniyorum.. Bu rahatlik da orta sahanin Denizlispor'un olmasini sagladi macin buyuk bolumunde.. Orta sahada top kazanamayip, pas yapamadiktan sonra Denizli'nin ataklari daha belirginlesti ve beraberlik golunu buldular.. Bu gol son 10 dakikada gelseydi saniyorum yine cikartamaycakti Galatasaray.. Yenilen golden hemen Leo Franco'ya baglamak istiyorum ki bir kalecinin gelen topa sadece tek elini uzatmasi tekrar cekimlerde sok gecirmemi sagladi.. Cok dar bir acidan gelen topa boyle acemice bir refleks bu takimin kalesine yakismiyor acikcasi.. Franchi'nin defalarca attigi gitsin temali postlarini cok acimasiz bulan ben, neredeyse girip bir postta ben atiyordum mac ortasinda.. Leo Franco cilesi bununlada bitmedi, sari kart gordukten sonra hakemi yuzune baka baka alkislayarak yapilabilecek en ihanet dolu hareketi yapti.. Hakem Halis Ozkahya'nin kirmizi kart cikartmamasinin hic bir aciklamasi yok.. Boyle bir hakki kendisinde nasil goruyor anlamiyorum, bakti boyle veremiyor maci, son dakika Youla'nin ustune kosmasini bekleyip oyle vuruyor topa.. Sagdaki Denizlili oyuncunun onune gelse top gitti 2 puan.. Tamamen sans.. Oyun kurmasi yerin dibine batsin, sezon basindan beri bir tane "aa nasil cikardi lan bunu" dedirtmemis, yenebilecek her golu yemis adam oyunu cok iyi kursa ne yazar.. Tahminlerime gore eger Atletico'ya elenirse Galatasaray, ilk kesigi Leo Franco yiyecektir..
Yeni transferler Jo ve Gio'yu konusucak olursak; Jo tek cumleyle Baros'un acigini kapatmistir Galatasaray'da.. Turkiye'de sorun yok Galatasaray forveti icin.. Dos Santos'un ise daha cok oynamasi gerekiyor.. Hizini ve cevikligini bir iki pozisyonda gosterdi.. İki Antalya maclari ilac niteleiginde olacak Galatasaray kadrosu icin.. Caner aciga gecince yine etkili oynadi.. Bu kadar istikrarli oynamasi en buyuk artisi.. Arda vasat oynadigi macta ekstra bir gol atti.. Son dakikada 2 kisiyi gecmesi "bi' de oynasa ne olacak" dedirtti.. Sonuc olarak Galatasaray bugun aktif dinlenme yaparak kazandi diyebiliriz.. Onemli bir 3 puan lig yarisinda.. Leo Franco'nun gozu kaldi ama olsun..

3 yorum:

firat selcuk dedi ki...

federasyona basvurmalıyız acilen.. maclarımızda kaleci yerine kale sahasının ortasına elektrik diregi dikme hakkımız olsun..

iddia ediyorum daha az gol yeriz..

Rot dedi ki...

seni, beni, bizi geçiyorum. 15 ya$ındaki karde$imi kaleye koysalardı o pozisyonda, çocuk oynadığı mevkiiyi yadırgardı biraz ama o topa uçardı, ne bileyim bir ayağını uzatırdı falan ama o golü hayatta yemezdi. maça dair yakı$mayan bir durum da caner'in tekrar beke çekilmesiydi. sağ bekte barı$, sol bekte uğur da olabilirdi bana göre. caner bu kadar formdayken dizginlemek gibi oldu bu hareket..

bunun dı$ında, maçta sevindirici ögeler çoktu. arda turan'ın yeniden özgüven kazanmı$ görünmesi, jô'nun golle tanı$ması ve bizim de giovani dos santos ile tanı$mamızı sayabiliriz. ayrıca, neill ve servet birbirlerini daha iyi tanıyınca bu defans çok gol yemez gibi geliyor bana ama i$ her zamanki gibi leo franco'da bitiyor. olmayacak bu adamla. ufuk da aykut gibi yedekte çürümesin...

S.Dyrn dedi ki...

Biraz daha zorlasa bizi gitmesi için atleticoya elenmeyi göze alıcaz.Böyle bir şey olmaz ya ben hayatımda böyle rezil bir kalecilik görmedim. Rahat rahat maç izleyemiyorum.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO