22.07.2015

Tour de France 2015 - 11. Etap


Tour tarihinde önemli yer tutan Tourmalet tırmanışını da içeren 11. etap, salı günü yaşanan şoktan sonra beklenen heyecanın altında kaldı. Etap başında güçlü kaçış grupları oluşturmayı deneyenler oldu ama peloton tempo yapıp buna izin vermedi, Tourmalet'ye kadar beraber gittiler, orada genel klasmancılar ayrılıp bize kardeş kardeş bir tırmanış izlettiler.

Normalde Nibali'nin özellikle Tourmalet zirvesinden sonraki uzun inişte atak yapması bekleniyordu ama olmadı. Tourmalet ve etabın galibi, Tourmalet'de atağını yapan Rafal Majka oldu. Kimse cevap vermedi kendisine, sonra peşinden Dan Martin gittiyse de Majka'yı yokuşta yakalayamayacağını hepimiz biliyorduk. Dan Martin'in tesellisi günün en savaşçısı seçilmesi oldu. Tabii bir de etap ikinciliği...

Burada tartışılan Majka'nın Contador'u bırakıp gitmesiydi. Hem medyanın hem de Tinkoff-Saxo'nun bunu büyük sorun haline getirebileceği ihtimali konuşuldu son kilometrelerde. Ancak ne Contador ne de Oleg Tinkov bu konuda kötü bir söz söylemediler, Majka'ya tebrik tweet'leri atarak medyanın beklediği kaos ortamına izin vermediler. Zaten daha 10 etapta pes etmiş durumdaki bir takım ve lider için böyle bir durumdan kaos çıkarmak son derece aptalca olurdu, doğrusunu yaptılar.

Nibali'nin Tourmalet inişinde atak yapmadığı gibi sondaki üçüncü kategori tırmanışta bile 50 saniye daha kaybedip genel klasmanda ilk 10'dan bile düştüğünü atlamamak lazım. Büyük hayal kırıklığı, hatta Tour de France 2015'in en büyük hayal kırıklığı bence. Tabii bunu derken Cancellara ve Martin'in kazalardan dolayı çekilmelerini anlayışla karşılamamız lazım, yoksa onlar herkesi daha fazla üzdüler.

11. etaba dair konuşacak daha fazla malzememiz yok ne yazık ki. Dağ fare doğurdu çünkü. Beklenen heyecanın yüzde biri bile yoktu etapta.

12. etap baştan sonra yayınlanacak, yaklaşık yedi saat boyunca Eurosport ekranlarında olacak, Caner Eler ve Sarper Günsal'ın seslerine kuvvet diyorum...

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO