22.07.2015

Tour de France 2015 - 9. Etap


Peloton tatile girince ben de bir akşam ara verdim, bu boş günün öğle vakti yazmak istedim zamana karşıyı.

Öncelikle benim tahmin tutmadı, sarı mayo Sky'da kaldığı gibi Froome bir kişi hariç herkesle farkı açtı. O bir kişi de etabı alan BMC'den Tejay Van Garderen ki kapanan fark sadece bir saniye. Takım zamana karşıda da bunlar dışında uzun uzun bahsedilecek şeyler olmuyor. Ancak Cadel Evans gibi 20. etapta zamana karşı ile Tour'un şampiyonunu belirlemesi lazım uzun uzun zamana karşı etabı anlatmamız için. Hafiften bir ilk hafta sonu genel klasman değerlendirmesi gibi de olacak.

Zamana karşıda pek sürpriz olmadı, beklenen takımlar üstlerde yer aldılar. Önceki yazıda dediğim gibi Orica-GreenEdge burada çok daha iyi bir performans verebilirdi ama o kadar hasarla zamana karşıda finişi görebilmeleri bile başarı.

Buradaki sonuçlarla genel klasmanı okumamız lazım, başta söyledim, Froome üç ciddi rakibine de fark attı. Nibali, Quintana ve Contador üçlüsü için ikinci hafta çok daha kritik bir hal aldı. Özellikle Nibali çok kötü gözüktü, dördüncü etapta taşların üzerinde atak denedi kimseyi silkeleyemedi, cumartesi günü Mur de Bretagne'de bile zaman farkı yedi. Hiç umut vermiyor. Nibali için tek şans uzun inişlerin bulunduğu etaplar olabilir. Genel klasman iddialıları arasındaki en iyi inişçi olarak bu avantajdan yararlanmak zorunda. Quintana da tutunmakta zorluk yaşadı bazı yerlerde ki takım arkadaşı Valverde kendisinden dokuz saniye daha iyi durumda. İkinci haftanın sonlarına doğru Movistar'da takım içerisinde liderlik savaşı baş gösterebilir. Contador ise takımından beklediği domestik performansını alamadı, dağlarda tek başına kalma riski var.

Salı günü(yarın) yaşayacaklarımız dağlardaki senaryolar açısından güzel bir fragman olacak. Etaplardaki zaman primleri işlerin çok daha kolay karışmasına zemin hazırlıyor. Kaoslarla dolu ilk haftanın ardından dağlardaki esas genel klasman mücadelesi başlıyor.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO