22.07.2015

Tour de France 2015 - 15. Etap

Tour de France'ta sprinterler için veda vakti geldi. Muhtemelen mayo mücadelesi içindeki Greipel ve Sagan dışında Paris'i hedefleyen Mark Cavendish zorlayacaktır bundan sonrasını. Cavendish'in yeşil mayo iddiası bulunmuyor ama Champs-Elysees kendisinin kariyerindeki özel yerlerden biri.

Tırmanışla başlayıp büyük düzlüklere sahne olan etaplar her zaman sprint finişi müjdeler ama biraz daha fazla yorar sprinterleri elbete. Cavendish tırmanışlarda haddinden fazla yavaş kalınca meydan diğerlerine kaldı. Cavendish dışında peloton'da sprint için ağır favori denecek ne kadar adam varsa hepsi öndeydi. Etapla alakası olmayan adamdan çok bahsettim ama Cavendish de orada olsa ilk beş efsanevi bir hal alacaktı bu etapta. Greipel-Degenkolb-Kristoff-Sagan dörtlüsü sıralandılar. Yeşil mayo kaçışları da ara sprintleri süpüren Sagan'ın olacak, o belli oldu. Bu çizgide giderse tarihin en fazla yeşil mayo kazanan ismi olabilir. Zaten bu sene alırsa dördüncü kez üst üste kazanmış olacak. Böylede Sean Kelly ile beraber ikinciliği paylaşacak dört kez yeşil mayoyu kazandığı için. 2016 ve 2017'yi de alırsa hem üst üste kazanma rekoruna, hem de üst üste en fazla kazanma rekoruna ortak olacak altışar zaferle.

Sprint mücadelesini rafa kaldırdık ama ikinci hafta sonlanmadı. Dinlenme günü öncesi Gap var önümüzde, iki tane ikinci kategori yokuşun ardından inişle bitecek etap ki son bölümdeki kategorize yokuşlara dek devamlı olarak irtifa kazanılan bir profili var etabın. Dinlenme günü ve son haftadaki dört dağlık etabın öncesinde genel klasmanda hareket beklemiyorum. Atak gelirse Froome karşılar zaten, belki Froome değil de diğerleri kendi aralarında podyum mücadelesine soyunurlar. İki tane ikinci kategori yoracak olsa da kaçışa gidebilecek birkaç tırmanışçıyla kaçış grubu kolaylıkla alır etabı.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO