8.07.2015

Tour de France 2015 - 5. Etap



Gerilim dolu günlerin ardından Tour de France şimdilik en durağan etabını yaşadı. Açıkçası ilk günkü zamana karşı bile Cancellara-Martin-Dennis-Dumoulin derken daha heyecanlıydı diyebilirim. Yalnız, şu saydığım dört isimden ikisinin Tour'a devam etmiyor olması ne acı değil mi?

Günün öyle aman aman anlatılacak bir tarafı yok. Elbette Greipel'in ikinci etabını alması çok önemli, bazıları artık Türkiye gibi daha alt seviye turlarda etaplar alabileceğini düşünürken Sagan-Cavendish-Degenkolb üçlüsünün arasından iki seferdir sıyrılması büyük iş. Bence son güne kadar dayanıp yeşil mayoyu Sagan'a kaptırmaması lazım. Gorilla'ya şu iki etaptaki performanstan sonra o mayo yakışır, hak ederecek alacak.

Mark Cavendish ve Etixx-QuickStep için 2015 kabus gibi geçmeye devam ediyor. Her yerde sorun yaşadılar, Türkiye Turu'nda Marmaris ve İstanbul'daki finişler dahil olmak üzere seviyesinin çok üzerinde yarışlar kaybetti Cavendish. Hatta bahar klasiklerini düşünürsek Cavendish'in olmadığı yerlerde de ciddi yenilgiler aldı Etixx-QS. O dönemin tesellisi Alaphilippe gibi bir yıldızın doğuşunu izlememiz oldu. Zaten o da umut dolu performanslar sergilemese Etixx-QuickStep iyice şamar oğlanı olacaktı.

İkinci etapta Renshaw 100 metre kadar erken bırakmıştı Cavendish'i. Bugün de son 3 kilometreye beş kişilik trenle girmelerine rağmen iki virajla beraber darmadağın oldular ve kaçınılmaz son geldi. Son kilometreye Renshaw, Cavendish'in önünde girdi girmesine ama 200-250 metre sonra koptular, Cavendish birilerinin ardına saklanıp yol açmaya çalıştı kendine, Cavendish başkasının ardına sığınmaya çalışıp sprinte kalktığında ise onun tekerleğinden ayrılmayıp doğru sprinti attı Greipel.

Gorilla ikide iki yaptı. Cavendish için dağlar öncesi son şans cuma günü. Orada da yenileceğini düşünüyoru, psikolojik olarak kolay dağılan bir yıldızdan bahsediyoruz çünkü.

Yarın klasikçilerin günü, testere gibi bir etap profili var, sürekli kısa kısa yokuşları çıkıp inecekler. Çok aday var, benim dileğim Sagan'ın alamaması...

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO