22.07.2015

Tour de France 2015 - 8. Etap


Olaylı geçen günlerin ardından bugün yine sakin-sessiz bir peloton izledik. Peloton'daki herkes açık ve net bir şekilde pazar günü takım zamana karşıyı da atlatıp dinlenmenin peşinde. Salı günü başlayacak dağlık etaplar öncesi hem psikolojik hem de fiziksel olarak dinlenmeye iyice ihtiyacı var herkesin. Bu yüzden Tony Martin'in sakatlandığı kaza dışında o gün de dahil olmak üzere birkaç gündür ataksız ve olaysız yarışlar izliyoruz. Arada bir-iki düşen oluyor ama o da normal.

Bugünün özelliği Tour'daki ilk zirve finişi olmasıydı. Ama öyle göz korkutan bir finiş değil. Açıkçası bir amatör bisikletçi olarak benim bile rahat alabileceğim bir yokuştan bahsediyoruz. Gerçek zirve finişi 1. kategori veya HC kategori yokuşların zirvelerinde olacak.

Etap 2 km'lik kategorize bir tırmanışla bitiyor olunca heyecanlandık elbette, favoriler atak dener umutlarım peloton'un son üç gündeki durağan havası sayesinde azalmıştı. Beklediğim gibi de bir etap oldu, Froome sarı mayosunu korudu, tırmanışı ve etabı kazanan ise Stybar gibi son kilometrede atağını yapan Vuillermoz oldu. Ag2r-La Mondiale gibi peloton'da sevilen, doğru ve güzel işler yapan takım etap alınca insan seviniyor. Bu sene şimdilik Bardet ve Peraud ile istediklerini alamadılar genel klasmanda, etap alarak üzerlerindeki ölü toprağını attılar ve dağlara kavuşacağımız ikinci hafta öncesi moral buldular.

Froome hala lider. İlk haftayı yarın(pazar) takım zamana karşı ile kapatıyoruz. Sky sarı mayoyu Pireneler öncesi elde tutmak istemiyor, bu yüzden takım zamana karşıda ikinci hafta öncesi mayo el değiştirebilir. Normalde dokuzuncu etapta takım zamana karşının ağır favorisi Orica-GreenEdge derdim ama üç ismi kaybettiler, eldeki iki isim sakat, zar zor yarışıyorlar. Trek'te Cancellara gitti, Etixx-QuickStep'te Tony Martin gitti. Zamana karşı spesiyalistleri Tour'dan uzaklaşmışken net favori vermekten kaçınıyorum. Ama sarı mayo el değiştirir bence, tek tahminim bu.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO