31.07.2017

Start Finish: 2017 Macaristan GP


Formula 1'de bir aylık sezon arasına girerken Ferrari sonuna kadar yarışta olacağını Mercedes'e göstermeyi başardı. Büyük bir ihtimalle bu sezon izlediğim ve yazısını yazacağım son yarış oldu. Askerlik hazırlıklarının son safhasına geldiğim için yarışı özet görüntüyle geçiştirip işin magazinsel boyutuna odaklanacağım.


-Günün sürücüsü Kimi Raikkönen oldu. Ben de kendisinin emekli olmasını beklesem de oyumu ondan yana kullandım. Takımı ve takım arkadaşı için fedakarlık yaptı ve kazanabileceği yarışta ikincilikle yetindi. Ferrari ise kendisini daha pit-stop sırasında gözden çıkarmıştı. Daha tur atabilirim dediği halde pite alarak Sebastian Vettel'i geçişini engellediler.

-Vettel demişken, halo denen gudubet sisteme verdiği kayıtsız şartsız destekten ötürü kendisine çok öfkeliyim.

-Raikkönen; hafta sonu Massa'nın hastalığı yüzünden yarışmak zorunda kalan, normalde yorumculuk yapan Williams sürücüsü Paul Di Resta'ya da salladı. Pite girerken kendisine engel olduğu gerekçesiyle "arkasında ne olduğunu göremiyorsa yorumculuğa dönsün" diye posta koydu.

-Di Resta üç yıl aradan sonra ilk kez, sıfır antrenman ile girdiği sıralama turları ve yarışta beklenenden iyi iş yaptı. Teknik arızayla yarış dışı kaldığında son sıradaydı belki ama başkası için ayarlanmış bir araçla, minimum hata ile o noktaya gelebilmek de başarıdır benim için.

-Raikkönen olmasa oyumu alacak isim Fernando Alonso olurdu. McLaren Honda'sı ile çok çok iyi bir yarış çıkardı. Hem 6. sıraya oturdu hem de en hızlı tur zamanına imza attı. Yarış sonu verdiği pozla da yarışın önüne geçti. Bu sezon hoşlanmadığım kim varsa aramızdaki buzları erittik resmen.

-Gelelim Red Bull'un dramına. Verstappen ilk turda Ricciardo'yu yarış dışı bırakınca, bu yarıştan büyük beklentisi olan Ricciardo bayağı bir bozuk attı. Telsizden "bana kimin vurduğunu tahmin edebiliyorum, s**** eziği" diye laf çaktıktan sonra röportajlarda da "Max'in nasıl bir tepki vereceğini merak ediyorum, bir adam gibi özür mi dileyecek yoksa çocukluk mu yapacak" tarzı laflar soktu. "Amatör" filan da dedi. Ben bu kadar ağır konuşmasına gerek olduğuna inanmıyorum. Verstappen kazada hatalıydı, geçilmemek için aptalca bir risk aldı ve aracının kontrolünü kaybederek takım arkadaşının yarış dışı kalmasına sebep oldu. Ancak Ricciardo yarış sonunda Verstappen'in kendisiyle konuşmasını bekleyebilirdi. Sıcağı sıcağına yapıldığı için de normal karşılıyorum bir yandan.

-Verstappen yarış sonrası röportajlar olsun, sosyal medya olsun özür üzerine özür diledi.

-Günün diğer dramatik isimleri Kevin Magnussen ile Nico Hulkenberg oldu. Yarış sırasında Magnussen tarafından pist dışına itilen Hulkenberg yarış sonrası Magnussen'in röportajını bölerek "bir kez daha günün en centilmen olmayan sürücüsü ödülünü kazandın tebrikler" dedi Magnussen de "ta***larımı yala balım" diye karşılık verdi. Hulkenberg de Instagram'dan "Ta*** yalamak... hayır teşekkürler, özellikle Danimarkalıysa" yazılı bir fotoğraf paylaştı.


Evet, benim için sezon burada sona eriyor. Şimdiye kadar takip edip okuyan herkese çok teşekkür ederim. Umarım geri kalanında daha heyecanlı, daha olaylı ve daha dramatik bir Formula 1 sezonuna şahit olursunuz. Seneye görüşmek üzere.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayırlı tezkereler şimdiden. Yazıların çok iyiydi, sezonun geri kalanında özleyeceğiz.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO