18.01.2009

Milan 1-0 Fiorentina

Zor olacaktı bu maçı almak da, alacak ve çevirecek fırsatları defalarca yakalayıp da maçı alamamak can sıkıcı oldu. Maçın daha 4. dakikada hakem Rosetti penaltı noktasını gösterdi Abbiati topa girip Jovetic'i düşürünce, Milan savunması çıldırınca yardımcı hakemle konuştu ve kararını değiştirdi. Madem net göremedin top devam etsin sen konuş, oyunu durdur veya devam ettir. Önce penaltıyı kararlı şekilde çalıp sonra vazgemçesinden daha iyi olacaktı. Pozisyon penaltı mıydı peki ? Bana kalsa verilmezdi, zaten takıldığım nokta penaltının verilip sonradan kararın değiştirilmesi. Yoksa penaltı hiç araya karışmasa pozisyonun tekrarını izler "birşey yokmuş" der geçerdim en fazla. Yine de hakemi bu pozisyon yüzünden eleştirmiyorum. Maçın geneline bakıldığı zaman Fiorentina'nın hakeme de kurban gittiğini görmemek imkansız. Çok kritik yerlerde çok kritik kararlar verdi Rosetti ve maç Milan'ın oldu. Daha adil olsaydı buradan en azından bir puan gelebilirdi. Önemsiz gibi gözüken küçük hatalar damlaya damlaya göl oldu kısacası.
Pato'nun golü erken gelince Milan o şaşkınlıkla bir gol daha bulur işi erkenden bitirir diye düşündüm. İlk yarı bu düşüncemi destekliyordu zaten, Vargas ve Montolivo dışında pek birşey yoktu. Ersin Düzen ısrarla Santana'yı övse de ilk yarı o övgüleri hakeder bir durumu yoktu. İlk yarı pek huzursuz ve keyifsiz geçtikten sonra ikinci yarıdan ümidi kesmeye başlamıştım. Ancak herşey başlama vuruşuyla birlikte değişti. Fiorentina Milan'ı kendi yarı sahasına hapsedip yüklendikçe yüklendi. Hani bir tabir yapacak olursak, Football Manager serisinden alıştığımız all out attack kavramının canlı canlı izledik. Gol değil farklı skor bile gelebilirdi ki Gilardino'nun sıkı markajda olması ve yanındaki Jovetic'in gerçek bir forvet olmaması buna engel oldu. Sonradan oyuna giren ve etkisiz olacağını adım gibi bildiğim Bonazzoli de hiç bir katkı yapmadı takıma. Zaten orta sahada rakibi ezerken Kuzmanovic'i oyundan almak gibi bir hamle de gecenin en anlaşılmaz kararlarından biriydi.
Maç konusunda daha fazla da ayrıntı yoktu, yüklenen, yüklendikçe pozisyon harcayan Fiorentina vardı sahada. Abbiati'nin de kusursuz oynayacağı tuttu dün akşam.. İnsan bir iki hata yapar. Önündeki yaşlı savunmaya rağmen dün akşam Milan adına alınan puanlarda en fazla katksı olan isimdi belki de.
Ayrı bir parantez açılması gereken başka bir adam varsa o da Vargas'tı. İlk geldiğinde Pasqual varken gerekli miydi diye sorgulamıştım ama sezonun ilk yarısında gereken cevabı almıştım. Dün akşam Fiorentina adına sahadaki en etkili isim olduğu konusunda itiraz eden olmayacaktır sanırım. Çok etkili ve istekli bri oyun ortaya koydu, gole de yaklaştı, asist hanesindeki sayıyı arttıracak pasları da vardı ama o gol bir türlü gelemedi. Vargas Zambrotta'ya kariyerinin en zorlu maçlarından birini oynattı dün akşam. Vargas'ın bu formu sürerse Pasqual de sezon sonu yolculardan biri olabilir.
Maç dışında Ersin Düzen ve Kaka'ya da biraz değinmeden bitirmemeliyim yazıyı. Ersin Düzen gündemi meşgul eden Kaka transferiyle ilgili konuştu maç sırasında, bu normal olan şey zaten. Ancak sürekli "Kaka'nın belki de Milan formasıyla San Siro'daki son maçı" dedi durdu, bunu o kadar çok söyledi ki milyar dolarlarım olsun ve Kaka'yı kendime transfer edeyim istedim. Şu maç Kaka'nın Milan'daki son maçı olduysa Manchester City yönetimi Ersin Düzen'e de bir çiçek yollamalı derim :)
Bir de maç içerisinde sık sık gidiyor diye aklımıza sokulduğundan mıdır bilmiyorum ama dikkat edenler olmuştur galiba; Kaka maç sonunda herkesle vedalaşır gibi bir hava içerisindeydi. Hani normal bir maçtan sonra da rakiple ve takım arkadaşıyla kucaklaşır bir oyuncu ama dediğim gibi belki de transfer haberlerinin etkisiyle birlikte bana öyle geldi. Sanki sıradan bir galibiyet sonrası tebrik-teselli kucaklaşmaları değildi onlar..

2 yorum:

Consigliere dedi ki...

vargas'ı bir de FM de gör derim ben :)

Adsız dedi ki...

inan arkadasim silvionun bugun boyle bir aciklama yapacagini bilseydim bende defalarca ustune basa basa israrla (ki en icten bir sekilde soyluyorum inanmistim) soylemezdim kakanin san siro civarlarinda son kez goruldugunu. hatamiz varsa affola...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO