12.01.2009

Underrated Players #8 : Yusuf Şimşek

Bu seriye daha önce yazmayı planladığım ama ertelediğim bir isimle devam edelim. Hazır kendisi de gündemden düşmüyorken..

Fenerbahçe'de iyi sayılabilecek bir performans gösterirken o dönemin kadro yapısı gereği takımda tutunamamıştı. Rapaiç o kadar formdayken Türk olan Yusuf'a sıranın gelmesi beklenemezdi de zaten. Daha sonra da Anadolu kulüplerinde yer bulmaya başladı ki O'nu Yusuf yapan Denizlispor'a geri döndü, rahmetli Doğan Seyfi Atlı ile birlikte Denizli halkının en sevdiği futbolcu mudur o kısmını kendilerine sormak lazım ama orada uzun yıllar silinmeyecek izler bıraktığı kesin. Oradan da ayrılıp sezon başı Bursaspor'a geçtiğinde Sercan ile birlikte takımı uçuruyor gibi gözüküyorlardı ilk 7-8 haftada. Daha sonra o tozpembe ortam dağıldı ve Yusuf için işler yolunda gitmemeye başladı. Ara transferde Trabzonspor'a transferi kimileri için gereksizken kimileri için de mutlaka gerçekleşmeliydi -ki ben gereksiz diyen kesimdeyim- ve Yusuf o tartışmaların arasında bir gecede Beşiktaşlı Yusuf oldu..
Liglerimizde izlerken her zaman keyif aldığım bir isim Yusuf. Kariyerinin son yıllarında kendisini her zamankinden daha fazla izleyecek olmaktan memnunum. Şimdi bana kızmasınlar ama Beşiktaş için Delgado'nun yaptıklarını rahat rahat yapacak bir isim bana kalırsa. Kendisi Fenerbahçe'de saha dışında olan bitenlerin de katkısıyla tarihe geçebilecek bir kariyeri elinin tersiyle itti. Fenerbahçe'den sonra iyi bir transferle Antep'e değil de orta düzey bir avrupa kulübüne gidebilse şu an Tugay Kerimoğlu gibi oynadığı şehirde bir futbol efsanesine dönüşecekti buna eminim.. Milli takım için de yıllar yılı Yusuf gibi bir ismi kullanamamış olmak şanssızlıktır. Böyle bir isme şiddetle ihtiyaç duyulan dönemler oldu ama Yusuf hiç bir zaman ilk tercih olamadı.

Bu seride şimdiye kadar hep kendi elinde olmadan hakettiği yerlere bir türlü gelememiş yıldızlardan bahsettim. Yusuf bunlardan farklı olarak yoluna kendisi de büyük taşlar koydu, futbolcu kendine bakmalı tezini savunanlar için bulunmaz bir nimet Yusuf Şimşek..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO