30.01.2009

Rekor : Rafael Nadal 3-2 Fernando Verdasco

Bir tenis maçı insana ne kadar zevk verebilir diye merak edenler bu maçı tekrar tekrar izlemeli. Bir türlü bitmek bilmedi, bu defa Nadal aldı götürdü düşüncesine kapılacakken mükemmel cevaplar verdi Verdasco. Ayrıca Verdasco'nun Tsonga ve Murray'i elemesinin de sürpriz olmadığını gördük böylece. Maçın rekor kısmı ise Avustralya Açık'ın en uzun süren maçı olması. Tam 5 saat 14 dakika sürdü maç.

Maç boyu yanlış saymadıysam toplam 3 kez servis kırıldı. Önce Nadal kırdı, sonra hemen 0-40 ile cevap verdi Verdasco ve maçın son oyununda yaptığı çift hatayla Nadal'a finali armağan etti. Son sette Nadal'ın servis oyununda Verdasco 0-30 öndeydi ama avantajı kullanamadı ve set 5-4 oldu. Daha sonra servisleriyle seti uzatır diye düşünürken servis attığı ve maçın son oyunu olan oyunda 0-40 geriye düştü. Toparlayıp 30-40'a getirdi oyunu ama yaptığı çift hata seti 6-4'e, maçı da 3-2'ye getirerek elenmesine sebep oldu. Son ana kadar yine arada atlamadıysam hiç çift hata yapmadı Verdasco ama bu son oyunda iki kere çift hata yapınca herşey bitti. Kazanmayı ve finali hakeden Verdasco olsa da Nadal son saniyede bile maç başındaki kondisyonunu korur gibiydi. Verdasco bu maçı bir bakıma kendi elleriyle rakibine verdi, o kadar çok basit hata yaptı ki Nadal aynı hataları yapıyor olsa maç 4. sette 3-1 Verdasco lehine bitebilirdi. Yine de hayatımda izlediğim en iyi bir kaç tenis maçı arasına girdi bu maç. Mükemmel bir heyecan oldu.. Darısı artık götmekten sıkıldığımız Fedex-Nadal finalinin başına..

Ayrıca istatistikler araştırılsa muhtemelen yeni rekorlar olabilir, onları da gece posta eklerim. Şimdi gidip evdeki ıvır zıvırı sırt çantasına atıp kalanlarla da valiz hazırlama zamanı, servise 2 saat kaldı. İzmir'den 25 günlüğüne kurtuluyorum, evimi özledim, Marmaris'i özledim, oh be...

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO