28.03.2009

2009 Avustralya GP Sıralama Turları : Brawn Sürprizi

Sezonun ilk yarışı öncesi sıralama turları küçük bombalarla başladı. İlk iki çizgide sezona girip girmeyeceği bile belli olmayan eski Honda, yeni Brawn Mercedes takımı var. Button 1 numara, sevimli eski dost Barrichello da 2. sırada. Dahası, geçen hafta yöneticiler kanalıyla araçlarının iyi olmadığı doğrulanan McLaren'in iki pilotu 14. ve 15. olup ikinci elemede noktaladılar sıralama turlarını. Üstelik Lewis Hamilton derece bile yapamadı ikinci elemede. Dahası, yaşadığı sorundan ötürü vites kutusunu değiştirdi ve zaten gerilerde başlayacağı yarışta bir de 5 sıra daha geriden başlamak zorunda kaldığı için 20. sırada olacak yarın sabah 9'da yarış başlarken. İlk 5' bakınca sürpriz olmayan tek isim Kubica gibi duruyor. Zaten 3 büyük takım arasında en iyi dereceyi yapan pilot da O. Ferrari'de de işlerin tam rayına oturmadığı göze çarpıyor, Massa 7. cepte, Raikkonen ise 9. cepte başlıyor.

Yeni sezonun ilk yarışının sıralama turları şu şekilde :

4 yorum:

arnawut dedi ki...

brawn'ın derecesi sürpriz değildi. Antemanları takip ettin mi bilmiyorum ama Button ve Rosberg arasında gitti-geldi en hızlı tur. Rosberg'in 5.liği asıl sürpriz olan.
Kubica'nın da bir türlü hızlanamayan BMW ile 4.lük alması 2.bir sürprizdi ve kalitesini bir kez daha ortaya koydu.
Heidfeld üzdü bizi :/

DBergkamp10 dedi ki...

Toyota lar son sıradan başlayacak. Arka kanatları esnek çıkmış. Kanadı düzeltmezlerse diskalifiye olacaklar.

Alısch dedi ki...

Button 3 yıl aradan sonra ıddıalı bır gırıs yaptı.Button arabasından memnun oldugunu soyledı.ROS BROWN'ın onderlıgınde brawn takımı bu sezon en guclu takım gıbı gozukuyor,onun tecrubesı takıma cok sey kazandıracak. Yarın kı yarısta da button pole'dekı avantajını bırıncılıkle degerlendırecektır.

Aisilra dedi ki...

kesinlikle surpriz degildi.antrenman turlarini gectim gectigimiz haftalardaki hazirlik suruslerinde belliydi.tum pilotlar Ross Brawn`in takimina yetismenin zor oldugunu soyluyorlardi...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO