15.03.2009

3. Baskı : Inter 2-0 Fiorentina

NTV yayınlamasa da bir şekilde maçı izledik yine Trabzonspor - Galatasaray maçından sonra. Ancak izlediğime pişman oldum. İlk yarıyı göremedim ama ikinci yarıyı dört gözle takip ettim. Tıpkı Juventus ve Milan deplasmanlarında olduğu gibi ikinci yarı rakip sahaya kamp kurduk ama sonuç yok. Juve ve Milan deplasmanları 1-0 bitmişti, burada skor 2-0 oldu. 90+3'te Ibrahimovic 30 metreden mükemmel bir serbest vuruş golü attı, bir dakika önce Frey'e takılmıştı ama tekrar fırsat bulunca affetmedi. Milan ve Juve deplasmanlarındaki 1-0'lık yenilgilerden tek farkı 2 gol yememiz değildi, bu defa Jovetic maçın yıldızı olamadı. Prandelli 4. hafta üst üste yedek bıraktı kendisini. Mükemmel maçlar oynayıp değerine değer katarken aniden kenara çekilip ısrarla yedek kulübesine mahkum edilmesini bir türlü anlayamıyorum.

Ligde bizden üstteki 3 takıma da deplasmanda gol atamadık ama hepsinde puanı veya puanları kaçıran taraf olduk. Prandelli bir şekilde kendine gelip silkelenmeli diye diye dilimizde tüy bitti ama 3-4 haftadır her maçta Jovetic'in yedek kalması ve Bonazzoli'ye kurtarıcı gözüyle bakılıp kendisinden yapamayacağı işler beklenmesinden bahsetmekten bıktık artık. Fiorentina 3. olup doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne kalma şansını elinin tersiyle bir güzel itmişti, şimdi de Roma ve Genoa'nın puan kaybı yarışına girdiği bu haftalarda birbirinden saçma puan kayıplarıyla 4. sıraya oturma şansını da rakiplerine ikram ediyor. Prandelli önümüzdeki 2-3 senede şampiyonluğa oynayan bir takım yaratılacağını söylese de bunun için öncelikle Şampyionlar Ligi'nde devamlı olması gerektiğinin farkında değil sanırım. Prandelli takımla göz göre göre oynuyor çocuğun oyuncakla oynadığı gibi.

Yine de Juventus ve Milan deplasmanlarından sonra 3. baskıyı izledik bu hafta. İkinci yarı neredeyse tek kale oynayan Fiorentina ama gol yok. 45-65 arası kaçan gollerin ise formsuzlukla veya şanssızlıkla alakası olmamalı. Özellikle Mutu'nun 4'e 2 pozisyonda altı pasa girerken vurduğu top var ki akıllara zarar, pas verse 3 kişi de ayrı ayrı müsait ama O şut çekmeyi tercih etti. Prandelli ve biricik prensi Mutu ile daha çok işimiz var.

1 yorum:

Erk dedi ki...

İnter'e cepheden atak yapıp gol atmayı denemek zaten hataydı. Hiç mi inter maçı izlememiş bu yöneticiler. Çarpıp çarpıp geri geldiler. Dalgakırana çarpar gibi. Oysa İnter'e gol atan takımlar kenardan gelen ataklar ve uzun şutlar ile başarılı oluyorlar. Cambiasso'nun kapattığı ortasahadan diklemesine girmek çok zor. Birde inter gollerini ilk 15 içinde atıyor. o golü yenmeseydi bu kadar kapalı bir takıma karşı oynamak zorunda kalınmazdı. Bişeyler oluyor bu Fiorentina içinde ama anlamak zor.
Jovetic'in oyununun izlemekten mahrum kalmakta kötü.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO