3.03.2009

Fernando Meira & Genç Stoperler

7 Milyon Euro'yu gördükten sonra bu teklif kabul edilmese ortalık karışırdı. Sakatlık çokken bu ismin yollanması sıkıntı yaratacak Hamburg maçları öncesi ama gitmeliydi ve bu dönemde bu parayı verecek başka bir takım yok. Sene sonunu beklesek aldığımız parayı çıkartamayıp zarar ederdik. Emre Güngör'ün sakatlığı konusunda ilk okuduğum kaynak 6 ay demişti, bir hata olduğu açıktı, sonra normalini yani 6 hafta olduğunu öğrendik. Meira'nin gidişiyle daha yoğun bir tedavi ile 3 haftaya döner en geç. Emre yokken de Semih Kaya bu bölgedeki açığı fazlasıyla kapatabilecek bir oyuncu. Belki de bu formayı şimdi giyip bir daha hiç çıkartmamasını gerektirecek bir performans koyacak ortaya. Meira kesin olarak imzayı atıp giderse Semih ve Emre Güngör için bulunmaz bir fırsat olacak.

Yavaş yavaş sona gelen Emre Aşık'ın durumu da göz önüne alınırsa Meira'nın gidişiyle önünde kariyeri için önemli bir kapı açılan tek isim Semih Kaya olmuyor. Sezon başında kampta gayet olumlu işler yapan Sinan Osmanoğlu ve Murat Akça için de önemli bir fırsat doğacak. Büyük Kaptan yeni bir transfer yapmaktansa bu isimlere yönelmeli önümüzdeki sezonda. Gelecekte olacakları yerlere umutla bakılan Sinan, Semih ve Murat ülkemiz tarihinin gördüğü en iyi 2-3 stoperden birinin teknik adam olduğu yerde gereken şansı fazlasıyla bulmalı. Bülent Korkmaz bu isimlerin mevcut yeteneklerine kendi tecrübelerini de aktardığı zaman ortaya mükemmel savunma oyuncuları çıkartacaktır bu konuda şüphem yok. Unutulmamalı ki Kaptan'ın kendisi de bu oyuncularla aynı yaşlarda oynamaya başladı..

Arshavin'in Arsenal'e gitmesi bu üç genç yıldızın kariyerleri için önemli bir adım olacak belki de. Ne kadar zengin olursa olsun Arshavin gitmese Meira için bu parayı ödemezdi Zenit. Arshavin'in Ağustos 2008'de değil de Ocak 2009'da transfer olmasına bir Galatasaraylı olarak böylesine sevineceğim aklımın ucundan bile geçmezdi.

Ekleme, Saat 17.45 : Alttaki linkte yazana göre Meira gitmemiş. Halbuki gün boyu transfer kesin bitti diye haber yapıyordu NTV Spor. Umarım Meira'yı bu ücrete elden çıkarabiliriz, şimdiki formuyla önümüzdeki sezon bu takımda durması imkansıza yakın. Muhtemelen yönetim teklifi kabul etti ama Bülent Korkmaz'dan izin alamadıkları için son anda patladı bu transfer.

http://www.ntvmsnbc.com/id/24942632/

3 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

daha bugün haldun üstünel böyle bir transfer teklifi olmadığından bahsetmiş, yani yalanlamış transfer haberlerini.. ki üzücü bir durum tabi..

alessandro del piero dedi ki...

hatta son olarak şöyle bir hal almış olay:
http://www.ntvmsnbc.com/id/24942632/

scapula dedi ki...

Başlıklar hâlinde konuşayım;

Murat Akça maalesef sakat, bir süre daha sakat kalacak. Ha, sakat olmasa da A Takım için çok ama çok erken bana göre. Ankaraspor maçında da çok kötü bir performans sergilemişti. Ciddi iddiaların peşindeyken Murat gibi oyunculara forma vermek çok büyük risk olur. Semih için de geçerli aynısı. Çok yetenekli olabilir, ama bu onu bir anda UEFA Kupası'nda Hamburg karşısına çıkarmaya yetmez.

Meira, çok büyük bir sürpriz olmazsa gitmiyor. Sezon sonunda, belki... Semih, Murat, Sinan gibi isimlere de zamanı geldiğinde mutlaka şans verilecektir.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO