29.03.2009

2009 Avustralya GP

Brawn'ın üstünlüğü ile geçilen sıralama turlarından sonra yarış da aynı şekilde noktalandı. Yarışı tarihe geçiren şey de 1954 yılından bu yana Brawn'ın çıktığı ilk yarışını ilk iki sırada tamamlayan ilk takım olması. 1977'den beri de çıktığı ilk yarışta ilk sırayı alan ilk takım oldu. Lewis Hamilton'ın 4. sırayı alması sıralama turlarına son sıradan başlayan bir pilot için yeterli bir derece oldu. Raikkonen ezberi bozmadı, kaldığı yerden devam etti. Massa da kürsü için aday konumdayken yaptığı kazan ile puansız noktaladı sezonun ilk yarışını. Sıralamaya bakınca 4. Lewis Hamilton dışında tamamen geçen sezonun tersi bir durum ortada. İlk bir kaç yarışta bunlar normal gözüküyor şimdilik, ancak sezonun geri kalanında büyükler kendilerine gelemezlerse bu sezon sonu yine radikal kararlar bekleyebilir bizleri.

Yarış sıralaması aynı zamanda pilotlar klasmanını da içeriyor ilk yarış olduğu için :



Ekleme : Yorumlarda belirtilmiş ama dikkat etmeyen arkadaşlar da olmuş, MSN'de de bir kaç arkadaşım söyleyince yazma gereği hissettim. Trulli'nin aldığı 25 saniyelik ceza sonrası Hamilton bir sıra üste çıkmış oldu. Kürsü sevincini pratikte yaşayamamış olsa da teorik olarak yaşadı.

2 yorum:

Aisilra dedi ki...

pilotlar klasmani ayni kalmadi ne yazik ki trulliye 25 sn ceza verildi ve puansiz tamamladi.altindaki suruculer 1 sira uste cikti(webber e kadar)
esas olan kubica`ya oldu sert lastiklerle 3 tur kala button`i da gecebilecek hizdaydi ancak vettel gencliginin verdigi de tecrubesizlikle engelledi.vettel de gelecek yarisa 10 sira geride baslayacak bu neden dolayi

david santos dedi ki...

Great posting!
Congratulations to Button and Brawn-Mercrdes.
Happy Day!

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO