3.03.2009

Not Defteri #13

  • Blogun arkaplanındaki küçük resim bağlı olduğu sunucudan silinmiş, neyse ki birleştirdiğim iki temadan birinin orjinalini bulup arkaplanı yeniden düzenledim. Sayfa açılır açılmaz en üstte "deleted or moved" yazınca kalbime iniyordu ilk anda bloga birşey mi oldu diye.
  • Laptop olayı için kredi kartı kısmına geldim, onu da ayarladığım vakit büyük bir rahatlama olacak benim için.
  • İddaa'daki yeni sistem çok hoşuma gitti. Artık maçlar bittiği anda iddaa.com'un kilitlenip açılmaması yüzünden kupon kontrol edememe stresinden uzak olacağız. Kuponun üstünde maçların adının da yazıyor olması iddaa için küçük oyuncular için büyük bir adım olmuş.
  • İddaa demişken, basketboldaki sistem de akılcı olmuş, oranları 1.70'e sabitleyip ona göre katlamak. Gerçi maçların büyük çoğunluğunda handikap olması oynarken sıkıntıya düşürecek ama 1.5, 2.5 gibi handikaplar pek zorlamaz sanırım. Bir de motor sporları ve zamanı geldiğinde tenise oynamak iyi olacak. Wimbledon izlerken "hadi koçum Fedex'im benim" diye elde kuponlarla kahvehanelerde heyecan yapan amcalar geliyor gözümün önüne. Futboldan başka sporlarla ilgilenmeyenler için bambaşka bir deneyim olacağı kesin.
  • Football Manager 2009'un v9.3.0 patchi çıktı ben daha oyunu doğru düzgün oynayamadım da işte bu beni çok hüzünlendiriyor. (- Evet Alpay Erdem'den ilham aldım bu satırda.)
  • Kış günü havanın güneşli olmasına sinir olduğumu daha önce yazmıştım gailba. İzmir'e geleli 1 hafta doldu ilk kez bugün hava kapattı ve yağmur düştü. Kış günü soğuk ve güneşli hava da ne demektir ya. Adam gibi kapansın, siyah bulutlar gelsin, ara sıra yağmur yağsın, özellikle gece çok yağsın, soğuk da olmasın. Kış dediğin şey budur, yani Marmaris'te öyle en azından. İzmir'de de böyle olsun.
  • Hayatımda ilk kez kendim Sayısal Loto oynadım bu cumartesi. Hep babam oynardı ben de yatırırdım yıllardır. İlk kez şansımı deneyeyim dedim Sayısal Loto'da. Denemez olaydım arkadaş, koca kuponda 8 kolonda 1 tane 1, 1 tane de 2 var. Eskiden ne güzel Şans Topu oynayıp tutturuyordum ara sıra, yine oraya dönmek lazım. Bir de 30 Milyon TL'ye dayanan Süper Loto'ya bulaşmak lazım. Derdim 6 değil 5 çıkması. İhtiyacımı görür 5 tutarsa gelebilecek 4-5.000 TL.. Oynarken 5 tutsun diye oynuyorum, 30 Milyon'da gözüm yok. Bu minimalist düşüncemi de açıkladım da kime ne faydası olduysa artık..
  • On Numara'dan hiç bahsetmedim şans oyunu demişken. Bu oyuna hiç ısınamadım ben, seni sevmiyorum Sütoğlan.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO