1.03.2009

Altyapıdan Oyuncu Satmak

"Ayakta kalmak için altyapıdan yetişen önemli oyuncularımızı satıp önemli gelir elde etmeliyiz, önümüzdeki günlerde böyle bir transfer gerçekleşebilir."

Dünkü(28 Şubat) Mali Kurul'da Adnan Polat'ın açıklaması bir kaç ay içerisinde hoş olmayan şeyler yaşanacağının göstergesiydi. Arda Turan gitmemek için, burada kalıp daha büyük işler başarmak için elinden geleni yaparken böyle bir açıklamanın hem de kulübün başkanından gelmesi hiç doğru olmadı. Bülent Korkmaz'ın gelişiyle birlikte Arda'daki motivasyonu ve ışığı farkedememek büyük talihsizliktir Adnan Polat için. Arda'nın uzun yıllar kalıp Metin Oktay ve Bülent Korkmaz gibi bayrak adam olmasını izlemek varken niye haftada bir Avrupa liglerinden birinde oynayacağı maçları beklemekle yetinelim ki ?

Ha bu açıklamaladan sonra Arda değil de başka bir isimden bahsedildi diye düşünenler olabilir. Onlara da Sabri, Mehmet Güven, Aydın gibi isimleri sıralayıp sormak gerekir bunlar mı kulübü kalkındırıp ayakta tutacak diye..

7 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

bir ihtimal topal da olabilir ki umarım öyledir.. ayrıca arda gerçek bir galataraylı'ysa aynı kaka'nın yaptığı gibi yönetime rağmen kalmak isteyebilir ki o durumda da daha bu yaşta ikinci bir metin oktay olduğunu kanıtlamış olur.. düşüncesi bile güzel..

Yağız Gönüler dedi ki...

Mehmet Güven zaten Galatasaray gibi bir takımda nasıl oynar sokaktaki çocuğun sorduğu bir soru. Aydın desen yakışıklıyım tipim bozulmasın diye neredeyse topa giremiyor. Sabri'de zerre istikrar yok. Aslına bakarsan Arda da öyle. Ne olacak bilmiyorum sezon başında herşey aydınlıktı oysaki..

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
Bülent continues with his good starts. Galatasaray has many chances now to make a good second half of the season.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

GK dedi ki...

Mehmet Topal Galatasaray alt yapısından yetişmedi,Dardanelspor alt yapısında yetişip Dardanelspor'da profesyonel olduktan sonra Galatasaray'a geldi.Adnan Polat'ın "altyapıdan futbolcu" diye bahsettiği futbolcu Mehmet Topal ise ve eğer bahsi geçen rakamlar doğru ise o transferden temiz 1 milyon dolar kadar bi para Dardanelspor'a kalacak.

YK dedi ki...

Bir Beşiktaş'lı olarak bu durumdan ben de rahatsızım. Gönül isterdi ki Nihat hiç gitmesin; şimdi de gönlüm Batuhan'dan yana...
Büyük kulüp satmaz böyle oyuncuları, tamam bir yerde gider ama oraya kadar kulübe çok hizmet vermiş olur...

AbSurDMaN dedi ki...

Tamam, takıma bağlılık, sonuna kadar Galatasaray'da kalıp bayrak adam olmak, vesaire bunlar hep güzel şeyler ama ben Arda'yı yurtdışında üstdüzey bir takımın banko 11 oyuncusu olarak görmek istiyorum. İstiyorum ki "bu kadar iyi Türk futbolcusu mu varmış" diye şaşırtsın tüm Avrupayı, ardından ligimizi pazara açsın. Bir oyuncu gönderemedik ki şöyle futboluyla iyi reklamımızı yapan. Türk oyunculara yönelmek yerine Avrupa'nın ilgisi Rusya'ya Ukrayna'ya Avrupa'nın doğusuna kaymış durumda.Euro 2008'de bile dikkatlerini çekemedik doğru düzgün. Arda'nın bu bizim ligimize karşı olan ilgisizliği kıracağını düşünüyorum. Ayrıca Arda'nın da Galatasaray'a Avrupa'da kupa kazandırdıktan sonra Avrupa'da oynama isteği var bunu birkaç kez belirtmişti. O sezon bu sezon olabilir ve Arda yazın yuvadan uçabilir.

Geliştir/Sat ya da Al/Parlat/Sat olmadan kulüpler gelişmiyor ne yazık ki. Geliştirilip satılan oyuncularla kazanılan paraların akıllı transferlere harcanmasıyla yavaş yavaş ŞL'de her sene finale kafa tutan takım haline gelebiliriz. Bunun yolunu açacaksa Arda üstüne düşeni yapar zaten, ya kalarak ya da giderek.

firat selcuk dedi ki...

@gk, topal dışında bir oyuncudan bahsetmiştir adnan polat.. sonuçta farkındadır o da verilecek yetiştirme parasının..

@absurdman, unutulmamalı ki bu takım altyapıdan gelen oyuncularıyla iskeleti oluşturarak avrupa kupası kazandı.. arda'nın liderliğinde uğur, semih gibi isimlerle birlikte iskeleti oluşturup üzerine takviyelerle kadro kurabilirsek bir kaç sene içerisinde şampiyonlar ligi'nde de kalıcı başarılar elde edilir bu hiç zor değil.. zaten oralarda başarı geldikten sonra bu oyuncular da yurtdışına gitmektense takımda kalmayı tercih edeceklerdir..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO