20.03.2009

Hasan & Morgan El Ele : Galatasaray 2-3 Hamburg

Ne güzel başlamıştı herşey. Kewell savunmada süper oynayacaktı, Baros ilk maçta oynayamamanın intikamını alacaktı, Arda delinmiş diziyle tarihi bir performans gösterecekti. Bunlar aslında hiç olmamış gibi konuştum ama hepsi oldu. Ne var ki tüm bunları hesaba katarken ilk maçtaki kritik kurtarışıyla tur umutlarını yükseklerde tutan De Sanctis'in amatör kalecileri bile aratacak performans göstereceğini hesaba katamamıştık. Geldi çok gol yemeye başladı, oturtur düzeni dedik bekledik ama olmadı. Skibbe çok cesur oynatıyor o yüzden yediği gol sayısı normal dedik, bekledik yine de düzelir diye, olmadı. O yine hatalı goller yedi. Kocaeli maçında Taner'in ilk golündeki hatalı çıkışını tam 4 resmi maçta üst üste tekrarladı o golü yemesine rağmen. Yaptığı bir hatanın üzerine gidip telafi edeceğine aynısını tekrar ediyor. İtalya'da her daim dünyanın en iyi kalecileri bulunur ama İtalya'dan her çıkan kaleci de iyi olmak zorunda değil. Yeri geldi savundum bu adamı ama bir kredisi varsa bugün tüketti hepsini. İlk gole bakıyorum, durmuş seyrediyor, hamle yapsa belki kornere gidecek belki de dönecek ve savunma uzaklaştıracak. İkinci gol zaten komedi, şut çekilmeden yatıp golü ikram ediyor. Son gol iş işten geçtikten sonra gelmemiş olsa orada da ileriye çıkarken aniden durup eğilmesi hakkında sayfalar dolusu şeyler yazabilirdim. Çıktıysan devam et, durup eğilme. Bunu amatör kaleci bile biliyor.

Bütün bunların yanında olan Kewell, Arda ve Baros'a oldu. Tur gelse bugün bu mükemmel performanslar konuşuluyor olacaktı ama De Sanctis'in başroldeki performansına En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne göz kırpan Lincoln ve yönetmen Bülent Korkmaz da ortak olunca işler karıştı gitti.
Yapman gereken en mantıklı şeyleri yaparak başladın Büyük Kaptan. Serkan'ı oynatmak en doğru kararlardan biriydi, Serkan değil de Mehmet Güven sahada olsa işler istediğin gibi gitmeyecekti farkındaydın bunun. Ama neden herşey tam da istediğin gibi giderken 2-0'dan sonra takımı yok ettin. Üç gün önce savunmaya yasladı diye eleştirip bugün 2-0'dan sonra geriye yaslamayıp hücumda kaldı diye eleştirecek değilim, bunu yapacak olsam burada emek harcayacağıma kahvehane köşelerinde amaçsızca yorum yapıyor olurdum. Sadece 2-0'ı bulduktan sonra yapılamayan hamlelere takıldım ben. Eldeki mevcut oyuncular yüzünden Mehmet Güven'e her zamanki nefretimi ayrı bir tarafa atıyorum, yoksa unutmuş değilim önceki haftalarda söylediklerimi. Ancak bugün 2'yi bulmuşken pek de iyi oynayamamış Barış'ı kenara alabilirdi Kaptan. Veya Nonda'yı alabilirdi Baros'un yanına. Hepsini geçtim, Sanctis'in katkılarıyla 2-2 olmuşken Lincoln'ü çıkarmakta da haklıydı belki, zira Lincoln hayaletten farksızdı. Ama Lincoln çıkarken Hasan veya Ümit değil de Nonda ilk tercih olsa fena mı olurdu ? Sezon boyu yapılan eleştirilerin haddi hesabı yok Nonda ve Mehmet Güven'e karşı da bugün ikinci yarıdaki tablo resmen haykırıyordu bu iki adamı alın oyuna diye. Lincoln konusunda Bülent Korkmaz'ı destekliyorum da taktik anlamda yapılmaması gerekenleri bir bir yaptı. Hasan Şaş'ın son 15 dakikada oynadığı oyun Iorfa dahil gelmiş geçmiş tüm kötü yabancıları mumla arattı bugün. Bu takımda kaptanlığa layık görülmüş bir adamın milyonların gözü önünde böylesine kötü ve rezil bir oyunun altına imzasını atması skandaldır ve tribün de maç giderken bu adamı yuhalıyorsa sonuna kadar haklıdır. Hasan Şaş'ın oyun parkı değil Ali Sami Yen Stadyumu.

Bunu itiraf etmek her ne kadar acı da olsa bu akşamki yönetimiyle Büyük Kaptan bu kulüpteki geleceğini yarı yarıya kısalttı belki de. Önümüzdeki sezon sonunu görür diye beklerken ilk yarının sonunu görür mü diye düşünmeye başladım. Terim, Hagi ve Luce'den çok şey öğrendim demişti teknik direktörlük mesleği için. Anlaşılan o ki en büyük katkıyı Luce'den almış, hücuma çıkarken bu kadar tedirgin olmamalı Galatasaray. Terim veya Hagi'den birşeyler aldıysa bu tedirgin ve gergin hava sahada olmaz takım öne geçtiği zaman.

3 yorum:

aksilaz dedi ki...

Yazıklar olsun...

Yağız Gönüler dedi ki...

Hislerime tercüman bir isim daha franchi sen oldun. Ellerine sağlık.

Game Over denir buna çünkü herşey bir oyundan ibaretti "bu sezon".

firat selcuk dedi ki...

onay ve yorum biraz geç geldi malum şu internet sorunu tam gaz devam etmekte..

maçtan sonra siniri stresi kontrol altına almayıp daha da yazacak olsam a'dan z'ye devam ederdim de bu kadar bıraktım.. söylenecek daha çok şey var ki sezon içerisinde zamanı gelecek sırayla..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO