22.03.2009

Toscana Derbisi Bizim ! : Fiorentina 1-0 Siena

Toscana bölgesinin tartışmasız en iyi takımı olsak da Bologna ve Siena da Seri A'da bu bölgeyi temsil ediyor. Juventus maçı her ne kadar en ciddi maç olarak görülse de Siena ve Bologna maçları da Fiorentinalı taraftarlar için ayrı bir heyecandır, buranın en büyüğü biziz deme adına fırsattır. Juventus daha büyük olduğu için medyada ve tribünde ön plana çıksa da Toscana ile alakası olmadığından esas derbilerin yerini bir yerden sonra tutamıyor. Yani Osvaldo'nun Bologna'ya satışına normalden daha fazla tepki verilmesinin sebebi de budur. Siena'nın da stadının adının Artemio Franchi olduğunu belirtmek lazım.

Maçın golden sonrasını izledim ve pişman oldum izlediğime, Fiorentina gitgide daha da kapanmaya başladı, Siena da aynı oranda hücumları sıklaştırdı. Nedendir bilinmez ama Kroldrup'u sahada gördükçe Orhan Ak'ı izlemiş gibi hissediyorum kendimi. Mutu'nun golü 3 puandan fazlasını kazandırdı bugün. Hem Genoa'nın kazandığı dakikalarda biz de kazanmış olduk hem de Roma'nın Juventus karşısındaki hezimetinden sonra aradaki farkı arttırmış olduk, şimdilik sadece Genoa ile ilgilenebiliriz 4. sıra için. Ayrıca yine tekrar ediyorum, Jovetic bu takımın ihtiyacı olan en önemli adamlardan biri, nasıl ki Montolivo vazgeçilmezse Jovetic de öyle, 55-60'ta Jorgensen ile değiştirerek bu adam kullanılmaz. Jovetic oynar, 70-75'te Jorgensen girer anlarım da tam tersinin olması kadar saçma şey yok.

Başka bir konuyla da yazıyı noktalamak istiyorum :
Pazzini, Sampdoria forması ile yine boş geçmedi, transferden sonra ligde oynadığı 10. maç ve 8. gol. Bir alttaki uğursuzluk temalı yazıdan sonra kendisini öve öve göklere çıkarmak istemiyorum, sezon sonuna saklıyorum. Sadece bir kere daha lanet ediyorum Bonazzoli'yi yarım sezon kiralayıp sonra da kendisini Sampdoria'ya satan yönetime.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Pazziniye gereken sabır gösterilmedi çok yararlı bir futbolcu olabilirdi...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO