1.03.2009

Konyaspor 0-1 Galatasaray

Bana göre bu maçta hiç tartışmasız sezonun en önemli 3 puanı alındı. Sivas'ta bile az çok futbol oynanabilmişken bu akşam Konya'da futbol oynamak imkansızdı. Soğuk hava zemini betona döndürmemişti belki ama zemin zaten Konya Ovası'ndaki herhangi bir tarladan farksızdı. Sokakta karşılıklı iki kale kurup oynasa bu takımlar eminim ki daha iyi bir futbol izlerdik. Zaten golü de bir gol pozisyonuyla bulmadık, son iki maçta bizim kalecinin hatalarıyla deliye döndük ama bugün de 3 puanı rakip kalecinin hatasıyla aldık. Perşembe günü Sabri'ye herkes tapacak durumdaydı attığı gol yüzünden ama bugün ikinci yarıdaki Sabri herkesi çileden çıkardı sezonun geri kalan tüm maçlarında olduğu gibi. Uzaklaştırayım, savuşturayım diye vurduğu iki top vardı ki rakip Konya değil de biraz yetenekli bir takım olsa şu an kaybedilen puanlardan dert yanıyor olacaktık. Mehmet Güven'in Skibbe'nin akrabası değil yönetimden birinin yakını olduğunu da Büyük Kaptan'ın göreve gelişiyle anladık. Bu adama bu kadar şans verilmesini sadece futbolla açıklayamayız. Ben sıkıldım artık Mehmet Güven'i izlemekten, adam sahaya adım attığı anda içimdeki heves uçup gidiyor bir anda, yabancılaşıyorum sahadaki futbola. Ancak Bülent Korkmaz'ı yaptığı değişikliklerde oyundan aldığı isimler konusunda ayrıca tebrik etmek lazım, şu durumda 3 önemli ismi daha fazla zorlasa İsmail Güldüren faktörü yüzünden ciddi sakatlık sorunlarıyla boğuşabilirdik.
Konyaspor adına da konuşmak isterdim ama futbol adına verdikleri hiç birşey yok. Veysel Cihan, İsmail Güldüren, Cihan Haspolatlı, Ayman Abdelaziz, Ömer Gündostu gibi bir çok ununu eleyip eleğini asma aşamasındaki isimle işleri çok zor. Bu yüzden Konya adına söylenecek pek fazla şey yok, attığı golün üzerine yatıp skor korumayı ilk kez becerdik bu sezon ve bunda Konya'nın payı çok büyük. Başka bir Anadolu takımına karşı bu denli kapansak golü yerdik büyük ihtimalle. Gerçi golü yine yiyebilirdik kendi çabalarımızla. Saymaya başladım De Sanctis'i, bakalım kaç maç üst üste boşa çıkıp aynı hatayı yapacak. Taner ve Cavenaghi affetmemişti, Konyalılar atamadılar topu kullanamayıp. 3 maç üst üste aynı hatayı yapmış oldu De Sanctis, bu hatası son olmazsa sene sonu kendisiyle vedalaşıp ardından el sallamakta sakınca görmem ben. İtalya Milli Takımı'na devamlı olarak giden bir ismin böylesine amatörce hata tekrarlarına girmemesi lazım. Girecekse işi yok buralarda, gidip Sevilla'da Palop'un ardında sıra bekleyebilir geçen yıl yaptığı gibi.

Bir de Ümit Karan var faktörü var ki felaket. Ligde gol atmışlığı yok bu sezon ve böyle giderse bundan sonra Galatasaray için gol atabilecekmiş gibi durmuyor. Şu formuyla önümüzdeki sezon takımda olması mucize olur. Aynı şekilde Aydın Yılmaz da 7 numarayı giyip koşturmayı iyi biliyor ama yaptığı işe bakınca kocaman bir sıfırdan başka bir şey göremiyoruz ne yazık ki. Bir Konya deplasmanı ile bu takımda yer bulmuştu ilk kez, bu Konya maçı tekrar doğuşuna şahit olur muyuz diye bekledim ama boşuna beklemişim. Böylesine isteksiz ve vasat oynarsa yıllar sonra "Galatasaray'dan gitmişti bu takıma" deriz Galatasaray'a karşı Anadolu takımlarında top koşturduğunda. Saçlarını kestirmeden önce saçlarını sallayıp dikkat çekiyordu koştururken, şimdi o da yok, farkedilmiyor bile sahada olup olmadığı.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO