4.04.2011

Hagi'nin Vedası

Birkaç gündür şu videodaki birkaç tavır tartışılıyor. Evvela Servet var, telefonla konuşmuş da Hagi'ye bu yapılır mıymış, telefonu bırakmalıymış. Yahu bu adam Rijkaard'ın kuyusunu kazdı, alenen gol yedirdi, kasıtlı olarak oynamadığını "Rijkaard bana güvenseydi oynardım" anlamına gelen açıklamalarla ispatladı. Bunu yapan adam Hagi giderken elinde telefon varken tokalaşmış çok mu? Önce Rijkaard'a yaptıklarının hesabını sorsunlar, sonra sıra Hagi olayına gelir.

Servet denen canlıyı bırakıp videodaki en haklı adama, Insua'ya geçmek lazım. Evet, Insua bu olayın en son eleştirilecek adamı, en haklı adamı. Düşünün; Arjantin'in ilk 11 rotasyonunun önemli parçalarından birisiniz, Liverpool'da ve haliyle de Premier League'de %90'ı ilk 11 olmak üzere +30 maçınız var, yine Liverpool'da son sezonda toplamda 45'ten fazla maçınız var, yeni geldiğiniz takımda da ilk 11 oynuyorsunuz ama sonuçlar kötü olunca sizi oynatan ve onun sayesinde takıma geldiğiniz hoca gönderiliyor.

Buradan sonra ne geliyor başına? Yeni hoca gelir gelmez diyor ki "Ben takımımda kiralık oyuncu istemiyorum!". O kadar gözden düşüyor ki ilk 11'e değil, ilk 18'e girince bile sürpriz sayılıyor. Takımın ilk 11'inin en değerli isimlerinden biri olacakken en değersizlerden biri haline getiriliyor zorla. Antrenmanda ne yaparsa yapsın bir kere bile forma bulamıyor ve kendisinin yerine son iki sezonda kulüp tarihinin gördüğü en büyük düşüşlerden birini yaşayan Hakan Balta oynatılıyor. Aylarca oynamayan ve kondisyonu yerlerde sürülen Çağlar hiç düşünülmeden Insua'ya tercih ediliyor.

Insua bir çöp parçası kadar değer görmedi Hagi'nin gözünde. Futbolu aklı selim düşünen her insan Insua'nın Hakan Balta'dan fersah fersah ileride olduğunu bilir. İdman eksiğiymiş, düşük formmuş bunlar hikaye. Adam çıkıp bir şekilde taraftara sesleniyor, sağlıklı olduğunu ilk 11 çıkmayı beklediğini söylüyor ama 18'e alınmadığı oluyor. Adama bir kere bile şans tanımıyor Hagi ki zaten kendisini geldiği hafta sildiğini biliyoruz, o yüzden şaşırmıyoruz ama Insua'ya acıyoruz bir yandan da.

Sonra ne oluyor? Hagi giderken soyunma odasına girip vedalaşıyor takımla ve Insua oturduğu için, ayağa kalkmadan tokalaşıp Hagi'ye gülümsemediği için eleştiriliyor. Ne yapacaktı ki? Kalkıp boynuna atlayıp ağlasa mıydı? Ya da ne bileyim Arda gibi veya X bir Türk oyuncu gibi gözü yaşlı mı baksaydı Hagi'ye...
Insua için Hagi ne ifade ediyor? Eski bir futbolcu, bulunduğu takımın efsanesi ve tarihine damga vurmuş bir oyuncu. Daha ötesi? Yok... Hagi bir Galatasaraylı için derin anlamlar ifade eden bir ikon olabilir ancak Insua için "sıradan" bir futbol efsanesi, bunu kabul edelim evvela. Hagi'nin tek kalemde sildiği kişi Insua değil Arda olsa ve Arda böyle bir tavır takınıp ayağa kalkmayı bile çok görse o zaman konuşursunuz, Galatasaray'ı Türkiye'den Avrupa'ya, Avrupa'dan da diğer kıtalara taşıyan adam Hagi'ye bu yapılır mı dersiniz ama Insua bu tavırı takındı diye adamı suçlamanın alemi yok. Gereksiz bir çöp gibi bir köşeye bırakılan adam, belki de kariyerinin önemli bir kısmı "balta"lanan adam olabilecek en doğal davranışı sergiledi ve oturduğu yerden sadece kendisine uzatılan eli formalite icabı veya nezaketen sıktı ve işine baktı.

Hagi'nin vedası üzerinden Insua gibi masum bir adama sallamak, Insua'ya vurmak omurgasızlıktır, çok farklı bir kafanın örneğidir...

Ve son bir not; Anıl'ın golünde üstteki tepkiyi verebilen adamı nasıl suçlayacabilir insanlar?

2 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Yazıyı nasıl layklıyoruz lan? askdjfhg

firat selcuk dedi ki...

yok bu blogda o tip cins isler, sevmiyorum ben.. adam gibi yorum yapın, like neymis, feysbuk kulturune hayır.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO