5.04.2011

Kaderi Belli Olan Maç: Antalyaspor 3-0 Galatasaray

Hagi'nin gelişiyle bir günde nasıl bir şey değişmediyse, Bülent Ünder ile de değişmeyecekti Galatasaray adına. Sürpriz olmadı ve aynı kötü ve karakteri olmayan oyunla yenildi Galatasaray. Tarihin en uzun galibiyet alamama ve yenilgi serilerine ulaştık mı bilmiyorum ama şu var ki tarihin en çaresiz dönemine girdik. Maça başlayanlar organize olamadı diyelim, sonradan girenlerde de itici güç olacak hiç kimse olmayınca maç nasıl başlarsa öyle bitiyor Galatasaray adına.

Bülent Ünder'in gelişi ile Hagi'inin asla vazgeçemediği isimlerden bir veya birkaçının değişeceğini biliyorduk ki bunlar arasında en güçlü adaylar Zapata ve Hakan Balta'ydı. İlginçtir ki Zapata'dan kurtulmayı başaran Galatasaray, Hakan Balta'dan kurtulamadı ve maçın en kötüleri sıralamasında ilk sırayı alan yine o oldu. Milli takımda top toplayıcı çocuğun sayesinde yaptığı asistle Antalya'da formayı kapmadığı kesin ancak Insua'nın neden yine tercih edilmeyip kenarda çürütüldüğü açıklığa kavuşmuş değil. Keza sakatlığı yeni atlatan ve zaten sezon ortlaması birkaç maç hariç vasatı aşamamış Serkan'a güvenmek de akıl karı değildi, cezasını da kesti zaten Tita.

Savunmadaki bir dizi hata ve yanlış tercihle başlayan maç, son düdükle birlikte kabustan öteye gidemedi Galatasaray adına. Yeni hocası ile en azından ilk maçında ekstra bir şey görmek isteyenler olmuştur. Şunu unutmamak lazım ki teknik adam değişikliği ile yeni bir hava yakalamak denen şey bir kere olur ve onu da Hagi geldiği zaman Kadıköy deplasmanında yaşadı bu takım. Bu hava yakalama bu kadar basit olsaydı her takım sezon başına çift haneli sayıda teknik adamla çalışırdı. Bülent Ünder'in gelişi ile ilk haftadan kıpırdanma beklemek yanılgıdan ve çaresizlikten başka bir şey olmamalı.

Bu maçta diziliş ve kadro anlamında savunmadan sonra söylenecek çok ekstra şeyler yoktu zira Culio ve Baros yokken orta saha ve forvet düzeni bundan farklı olamayacaktı. İşin en önemli kısmı savunma düzeniydi ve bu tutmayınca üstüne eklenen bireysel hatalarla 3-0'lık skor Galatasaray için "sürpriz" değil "doğal" sonuç oldu.

Hakan Balta'nın açık ara en kötü olduğu bu maçta kendisine diğer bek Serkan eşlik ederken bu sıralamaya düşünmeden koyacağım 3. isim ise Arda Turan olacak. Bir kaptan altı gün evvel milli takımda şov yaparken sonrasında oynadığı ilk lig maçında bu kadar ruhsuz, isteksiz ve durgun oynuyorsa takımın kötü durumu ile açıklanamayacak şeyler vardır. Takım ne ki Arda ne oynasın gibisinden bir düşünce ile Arda'nın Antalya performansını değerlendirmek büyük bir hatadır. Bir takımın kaptanı böyle anlarda ortaya çıkıp takımını ateşlemeli ki sezonun sonunda uçup giden sportif başarıdan sonra elde kalan azıcık itibarı kurtarmak için herkes bir şeyler yapmalı.

Bülent Ünder ile bir şeyler değişmezdi ama bu takımın ayağa kalkması gerekirse kaptanına ihtiyacı vardı, kaptan bu kadar ruhsuzken kalan formalite maçlarında takımdan da bir performans beklemek doğru olmamalı.

goal.com

1 yorum:

orkuns dedi ki...

Ne kadar sakin yazmışsınız. Ben hala öfkeliyim. Bülent Hocadan birşey beklemiyorduk ama ardayı çıkarıp sarpı oyuna sokması kalan maçlar içinde bi bok olmayacağını gösterdi.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO