6.01.2009

08.01.09 : Altay - Galatasaray

Bilet fiyatlarını yazacaktım ama daha önce de değindiğim şansımdan maç konusu açılmışken yeniden bahsediyorum. 2005 Eylül'de geldim İzmir'e ilk olarak. 2 gün sonra üniversite hayatım başlayacaktı geldiğimde ki geldiğimin ertesi günü de Manisaspor - Galatasaray maçı vardı burada. Hani o "Van Basten misin Ümit Karan" repliğinin çıktığı maç.. Aynı sezonda bir de Diyarbakırspor maçı oynadık, o maçı da 3-1 aldık. Hatta o sezon bir de milli maç izledim, 2-2 biten Türkiye - Çek Cumhuriyeti maçı. Ertesi sezon da 2007 Ocak'ta Herhtha Berlin ile hazırlık maçı oynadık, bir de o sezon Karşıyaka ile Türkiye Kupası maçı oynadık. Galatasaray son yıllarda burada bu kadar fazla maç yapmamıştı, bu da benim şansım oldu. Geçen sezon boş geçince bu sezon ümidi kesmiştim ki kupa kuraları imadıma yetişti, Altay ile İzmir'de oynuyoruz bilindiği gibi..

Hemen altta maç ile ilgili ilginç bir nota değinmiştim zaten.. Komik ve ilginç olacak eğer Linderoth oynamayı başarırsa.

Neyse maçın kendisine dönelim, Altay yönetimi bilet fiyatlarını açıklamış. Kapalı tribün iki takım taraftarına da açık olacakmış. Açık tribün Galatasaray'ın, Mersinli tarafındaki kale arkası ise Altay'ın olacakmış. Bir kale arkası boş kalıyor açıklamaya göre veya orası da Galatasaray'ın olacak, maç günü netleşir sanırım.

Bilet fiyatları şu şekilde :

Kale Arkası : 10 TL
Açık : 30 TL
Kapalı : 90 TL


Açık ve kapalının tek farkı ortada şeref ve basın tribünleri olması ve kapalı'nın üstteki 5-6 sırasının üstünde çatı olması. Yoksa kapalının yarıdan fazlasının üstü açık, yağacak bir yağmurda açık ve kapalının farkı olmayacak pek fazla.. Zaten İzmir'de olanlar bunu bilerek hareket edecektir. 30 ve 50 olsa tamam da, 30 ve 90 olunca açık kapalıya tercih edilmeli kesinlikle..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bana kalirsa sen hic tezahurat yapmamissin kapalida ..kapali ile acigin farki gece ile gunduz gibidir..BUYUK ALTAY

firat selcuk dedi ki...

izmirli olmadıgım icin ve izledigim galatasaray maclarında da kapalı tribunle alakamız olmadıgı icin orada tezahurat yapmadım.. elbette vardır kendine gore havası ama 30 lira açığa vermek varken kapalıya 90 vermek sadece "atmosfer" için çok çok gereksiz..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO