16.01.2009

100 Yılın Farkı

Ezeli rekabet 17 Ocak 2009 günü 100. yılını kutluyor, dünyanın en önemli derbilerinden biri 100 yaşını dolduruyor, bu özel gün herhangi bir organizasyonla kutlansa daha hoş olabilirdi elbette.. Görülen fotoğraflar iki kulübün resmi sitelerinin girişlerine ait, ikisi de aynı dakikalarda kaydedildi.

- Galatasaray "İyi ki varsınız ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Fenerbahçe" diyerek bu özel günde rakibine bir jest yapıyor.
- Fenerbahçe ise resmi sitesinin girişinde voleybol takımının galibiyetinden bahsediyor.

100 yıllık dünyaya malolmuş bir rekabetin yanında voleybol maçı daha önemli midir onlar için bilemem.

Galatasaray bu özel günde rakibinin logosunu giriş sayfasına gururla taşırken onlar bu rekabetle ilgili herhangi bir habere yer vermiyorlar. Günlük yaşamda rakibinizin logosunu ve ismini görmeye tahammül edemeyecek derecede olabilirsiniz tamam da böyle özel bir günde bile bu tutumu sürdürmenin anlamı var mı ?

Daha fazla konuşursam resmi sitelerindeki mantıkla paralel düşünen arkadaşlar buradan gözümü karartıp rakibimize "haksızca" eleştiri yaptığımı düşünecekler, bu yüzden uzatmaya hiç gerek yok. Renkleri kenara koyup iki kulübün birbirine karşı bu farklı yaklaşımlarını görenler doğruyu ve yanlışı ayırt edeceklerdir.

Ekleme :

Gün içerisinde Fenerbahçe'nin resmi sitesinin girişi de bu hali almış. İsteyince oluyor demek ki bazı şeyler...

Yorumlarda 100 yıldır karşılaşan iki büyük rakibin birbirine "ebedi dost" demesi yavan bulunmuştu. Tek taraftan bu sözler yükselince yavan bulunup, iki taraf birlikte söylediği zaman da "olması gereken bu zaten ya" diye karşılanmaz umarım bunlar. İkisi de bu kadar büyükse diğeri her zaman yanında ve karşısında olduğu içindir...

6 yorum:

Turgay Keskin dedi ki...

Galatasaray'ın yaptığı gerçekten çok hoş olmuş, böyle bir günde harika bir jest gerçekten..

Fenerbahçe ise sitesinde Genç erkek takımının Galatasaray galibiyetinden bahsediyor ama rekabete dair bir cümle yok..

Olmuyor..

Adsız dedi ki...

umurlarında bile değildir inan...
biri beyefendi öbürü serseri işte.

baha dedi ki...

bana cok yavan ve yalan geliyor bu ebedi dostumuz hikayesi gercekten. galatasaray bir jest yapmis, fenerbahce'ye de laf soylemeye gerek yok, erkek voleybol tarihinde ilk kez gerceklesen bir basariyi ana sayfadan yayinlayacak tabii ki. gayet mantikli. sitede yer verip vermemesi de o kadar onemli degil.

baha dedi ki...

ayrica orada bahsedilen genc erkek takimi galibiyeti degil dikkat ederseniz, avrupa sampiyonlar ligi'ndeki tur sevinci.

rddk dedi ki...

http://www.3puan.net/17/01/2009/alkislar/

baha dedi ki...

:)) yavan, yapmacik. fikrim degismedi.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO