26.01.2009

Juventus 1-0 Fiorentina

Yine bir büyük maç, yine oynanan çok iyi oyun, yine atılamayan gol, yine çıldıran bir hakem. Bu sezon sık yaşanıyor bunlar konu Fiorentina olunca, hatta en tazesi geçen hafta Milan'a karşı oldu. Bir önceki Galatasaray maçıyla ilgili yazdığım şeyde hakeme fazlaca yüklenmiştim. Bu maçta da hakemler öyle kararlar verdiler ki, konuşursam bir alt posttaki gibi olmaz, çok daha fazlası olur. Geçen hafta Milano'da olduğu gibi bu hafta da Torino'da puanlar açık açık alındı elimizden.. Yine de sahadaki oyuna bakınca sezonun kalan kısmına olumlu bakmamak takıma haksızlık olur. Milan ve Juventus deplasmanlarında 1-0'lık skorlarla yenilmemize rağmen 1 hafta arayla açık ara iyi olan taraftık iki maçta da. Avuntumuz da bu olsun giden 6 puanın ardından. Maçta Juventus'un normalden çok daha etkili olup Frey'i zorlamasını bekliyordum ama bu maç İtalya'da derbi ayarında bir maç olduğundan biraz daha temkinli gözüktüler. İzlerken skor yüzünden sinirlensem de keyif aldım Fiorentina'nın etkili oyunu sayesinde.
Hakemin kritik hatasını söylemiştik, Gilardino'nun fotoğraftaki haklı ve doğru gol sevinci iptal kararıyla boşa gitti. Bunun dışında ikinci yarıda Jovetic'e yapılan net bir penaltıyı da vermedi hakem görmesine rağmen. Bir de maç içerisinde izleyenlerin de dikkatini çekmiştir ceza sahasının hemen önünde bir kaç net faulde de hakemin düdüğü gelmedi. Fiorentina adına olumlu şeyler ise Jovetic'in git gide artan performansı ve Prandelli'nin mağlubiyete rağmen takımı etkili oynatmayı başarması. Bu yenilgide ağır yara almamış olmamızın bir sebebi de puan tablosunun üst yarısında 4. sıra için mücadele eden takımların çoğunun puan kaybetmesiydi. Haftaya Napoli'yi yenersek belimizi doğrultup yeniden 4. sırada mücadelesine geri döneceğiz. Zaten sezon sonu da 4. sıra için bu kadar çok takım yarışmayacaktır, Roma ve Fiorentina arasında gidip gelecektir..
Uzunca bir sakatlıktan sonra Buffon'da ilk ciddi maçına çıktı. Çıktı da, bu kadar formda geri dönmek zorunda mıydı ?...

Bir de takım son iki büyük maçta bu kadar iyi oynuyor ve Mutu sakat. Aylardır Mutu'yu eleştirirken demek istediğim şeyler gerçekleşiyor birer birer.. O yokken bu takım daha iyi, her zaman da öyle olacak..

1 yorum:

Erk dedi ki...

Mutu konusunda haklısın sanırım.
Fiorentina gerçekten güzel maçlar çıkartmaya başladı. Milan maçı ve Juve maçı çok şanssız örnekler bunun için. Juve maçı tam bir felaket zaten. Penaltı, ofsayt olan gol ve Buffon isimli refleks ve zamanlama manyağı.

Fio'nun 4. lük için Genoa ile rekabetinin olacağını düşünüyorum. Roma büyük aday değil.
Gelecek hafta ise Udinese yi yerinden kaldırıp atacaktır bu takım.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO