29.03.2009

Düşmedi, Düşmez.

Cumhuriyet'in Kalesi !, %51

19 yorum:

Ögeday Karabulut dedi ki...

Düşmez... atıp tutanı acınacak duruma düşürür :)

Uğur ! dedi ki...

futbola siyaset sokmak çok saçma.

firat selcuk dedi ki...

@uğur kaya,

kimler kimler siyasi postlar attı da ses çıkaran olmadı, yorumsuz sorgusuz sualsiz bir seçim postu attım, bu mu dokundu ? kaldı ki futbola siyasetin karıştığı yok.. ankaragücü kupayı aldı diye küme düşmesine engel olduğum da yok, kendi yetiştiğim şehrimin takımını süper lige çıkarmışlığım da yok.. gittim ve oyumu verdim, sonuçtan da memnunum fazlasıyla.. hepsi bu..

Sinan Yılmaz dedi ki...

Konu benimle ilgili değil cevap vermek benim haddimde değil ama şunu söylemek istiyorum.

Uğur ilk olarak sen bu posttan hoşlanmayabilirsin ama ben bu resimden ve tek cümlelik şık posttan memnun oldum.

Hiçbir yazarın herkesin beğenebileceği yazı yazma imkanı yok...
Kaldı ki futbolu siyasete karıştırmışsın klişesi yapmışsın da adamın kendi blogu bu yahu.

Yani bir nevi adamın günlüğü. Zorla kimseye yazı okuttuğu da yok...
Adamın bir kalitesi var ki sen ben okuyoruz. Sen bu postu beğenmedin diye bu konuda yazma diyemezsin.

Kendi arzusudur yazan yazar, okuyan okur...

Bu kadar naif mesajlara kulp takacağınıza birde futbol blogu adı altında aylardır siyasi fikir aşılayan, propaganda yapanlara bakın.

Lütfen bu basit, naif postuda sağa sola çekiştirmeyin.

Erk dedi ki...

Düşmedi düşmez.
Zencefilli Klavye'yi futbola karıştırmanda sabrımı taşırıyor.
Muğla,Aydın,İzmir.... 3 gavurlar... Gururluyuz.

futbol dili ve edebiyatı dedi ki...

extensor and franchi

sevgili franchi futbola siyaset girmesine karşıyım dedim, ne alaka dedim, chp niye o kadar oy aldı haketmedi ve ya şu bu oldu demedim. sonuçta futbol blogu bu. siyaset futbola girmesin abi. he girerse ne mi olur benim tavsiye ettiğim linkler arasından çıkarsın. he bu senin için çok mu önemli, değil tabi. umrunda olmaz eminim. ayrıca ben istanbulluyum bende chp ye verdim . buda bu konudaki eleştirimin homojenliğini bir nebze doğrular sanırım.

extensor. senin şu yaptığın yorum kendini ifade edebilen blog sahibine bir yağcılıktır bir saygısıszlıktır aynı zamanda. bırak insanlar kendi avukatlığını kendileri yapsınlar. biz bilmiyormuyuz kendi blogu olduğunu falanını filanını. ver oyunu otur aşşa. git yandaşların ile bu olayı tartış. futbol meydanında değil.

siyaset sanki yetişmiş çevrenin etkileri değildir ölemi. taraf tutmak gibi değildir öle sanın. bütün başkanlar aşağı yukaru aynıdır. tek boyasız makyajsız alan futboldur. futbolu kirletmeyin.

Uğur ! dedi ki...

siyaset ile futbol ilişkisini yaklaşık 1 ay önce blogumdada lanetlemiştim. kitlesel bir hazımsızlığın olmadığı konusunda. http://ugursfootballove.blogspot.com/2009/03/siyaset-disari.html

firat selcuk dedi ki...

uğur, mantıklı şekilde cevap veren arkadaşı yalakalıkla suçlamana yorum yapmıyorum senin ayıbın bu.. kimse kimseye yalakalık yapmıyor sonuçta.. tavsiye ettiğim linkler arasından çıkarsın diye tehdit edeceksen ben o linkler arasında siyasetin alasını yapan bloglar da bulurum sana.. sanki hergün siyasi yazılar yazıyorum da tepki geliyor..

bunun dışında futbola özellikle de bu ülkede siyasetin karışmadığını ve futbolun temiz ve saf olduğunu iddia ediyorsan buna da diyecek bir şeyim yok.. arjantin'in kendi ülkesindeki dünya kupasını nasıl kazandığını araştır derim.. cuntanın nasıl dünyanın en büyük kupasında aktif rol oynadığını..

burada futbola siyaset karışmıyor. karıştığı gibi birşey düşünüyorsanız o sizin probleminiz.

o zaman günlük gazete de okumayın, spor ve siyaset aynı gazetenin içinde diye.. böyle bir mantık doğruysa sen de haklısın uğur.

Uğur ! dedi ki...

Elbetteki senden duygusallığı yenmeni beklemiyorum, elbetteki normal insanlar gibi seni öveni destekleyeceksin. İnsanoğlunun fizyolojik yapısıdır bu. Özeleştiriye oldu olası uzaktır hep. Evet ben kendimi savunabilirim diyemez.

Bana Arjantin'den örnekler veriyorsun. Fakat onlar yaptı ve oldu der gibisin. Şimdi biz illegali mi legalleştireceğiz?. Zaten var diyerek, biz doğru olan için uğraşmaya devam etmeyecekmiyiz? Böyle gelmiş böyle gider diyeceğiz öyle mi? Sana bu yolda başarılar...

Gazetelerde de spor ve siyaset ayrı sayfalardadır. Spor her zaman son sayfadadır. Bu verdiğin örnekte saçma.

Ayrıca önerilen linkler den çıkartma ile tehtid olayı konusunda da kolay olanı yapmışsın ve populist trübün ağzına kaymışsın. Aslında orda ne demek istediğimi anlamış olmana rağmen.

Ve sen sanıyormusun ki senin blogunda yorum yapan oyunu da senin gibi ( aynı zamanda benim gibi) kullanan ve böyle subjektif yoruma destek olacak kimseler. Tabi ki çoğunluk bunu yapmayacak. O zaman doğru olan çoğunluğun yaptığı mıdır? Yada önemli olan altta kalmamak adına lafı yapıştırmak mıdır? Bu mekan benimse benim kurallarım işler. al sana demokrasiden manzaralar....

firat selcuk dedi ki...

benimdir ve benim kurallarım işler demiyorum.. burayı 15 ayda 88.000 kişi okumuşsa elbette okuyucunun fikri benim için önemli.

bana olumlu yorum yapanı duygusallığı katarak korumadığım gibi kimseyi de zorla taraf yapmıyorum. kişi kendi düşüncesini söylemiş hepsi bu.. burada yanlış şeyler yazarsam kendimi de eleştirmeyi bilirim ancak siyasi parti adı bile vermeden yazılmış bu post yüzünden "ben yanlış yaptım" diyecek halim yok..

arjantin örneğini verirken siyasetin futbola yön bile verdiğini söylüyorum.. olay bu durumlara gelmişken benim futbolu ayrı, siyaseti ayrı tutup basit bir yazı yazmam neden bu kadar tuhaf oldu ki ? bir cümle bile değil yapılan siyaset, ardından uzayan konu ise sayfalarca..

hani o postu yazarken arada futbolla bağlantı kurup da laf yapmaya kalksam tek kelime etmem haksızım derim de. tamamen sevincin gazıyla yazılmış bir yazıdan böyle uzun ve ağır eleştiriler almak dokunuyor insana.. bir de, bunu yapan ilk futbol blogu ben olsam yine ses etmem, sen buna tribun ağzı desen de yine tekrarlamış oldum. ilk yapan benmişim gibi bir tutum içindesin..

Uğur ! dedi ki...

Parantezi kapatıyorum. Haklısın uzatmayalım. Kimse kimsenin içini bilemez. Sevincin gazıyla diyerek aslında doğru bir cümle kullandın ve kendini eleştirdin. Benim tek yapmak istediğim insanın kendini eleştirmesi. ve sadece de seni değil bütün siyasi manşetlere tepkimi gösterdim. Dokunacak ta bir şey yok aslında bizler futbolu seviyoruz. artemio franchi blogunda sitemin linkini görmek isterim tıpki blogumdaki senin linkin gibi. blogum gençtir belirteyim. http://ugursfootballove.blogspot.com/

EDİT:Seviyeli üslubunu hiç bozmadığın ve yorumları yayınlamaktan çekinmediğin için ayrı bir parantez.

firat selcuk dedi ki...

kendimi elestirme demek pek dogru olmaz, sonuclar belli olduktan sonra eve geldigim ilk anda yazdım ama daha sonra biraz zaman gecmis olsa da aynısını yazacaktım.. secimden önceki gece fotografı belirlemistim aslında.. hatta daha sonra yazmıs olsam uzun ve detaylı bir yorum bile yapabilirdim:) tekrar evden cıkmam gerekiyordu yazarken..

neyse, iyi kotu bir sekilde kapandı konu, daha fazla uzamamalıydı zaten..

Sinan Yılmaz dedi ki...

Uğur ne zırvalıyorsun, neden zırvalıyorsun anlamıyorum.

Ne dediğini kendinde bilmiyorsun. Sözün bittiğinde de hakaret ediyorsun.
O kadarlıksın çünkü. 2 cümlelik, kulaktan duyma, klişe adamsın.

Ben bu bloga aylardır göz gezdiririm yazdığım yorum sayısıda 2 bilemedin 3'tür.
Kime neden yağcılık yapacakmışım?
Tanımıyorum bile yazarını.

Kimse sen okuyasın diye blog yazmıyor burada.
Bu siyasi postta bana göre blogun kalitesini düşürmüyor. Aksine zenginleştiriyor.

Sen istersen bir tarafını yırt bana bize göre böyledir. Sana size göre öyledir.
Bunu değiştiremezsin sadece kaparsın çeneni oturursun aşağı...
Aşşa değil ama ;)

3 cümlelik olabildiğinde gel konuşalım.

Uğur ! dedi ki...

Yada önemli olan altta kalmamak adına lafı yapıştırmak mıdır? extensor bu şıkkı işaretledi. benim de yazını tekrardan okuyup imla hatanı bulup ilk okul çocukları gibi ahada böle yazılmaz böyle yazılır dememi bunu yazmamı bekliyorsan buda olasılıklara girer. ahada bi şey daha öğrendik.

Emir dedi ki...

Secim sonuclariyla birlikte ciddi bicimde izmir e yerlesmeyi dusunuyorum :) o degil de istanbulda da kazanacagimizi dusunmustuk bir an, siyasette fanatizmi hic sevmem ama tura cikmayi bile dusunmustuk kazansaydik. Bir dahaki sefere artik Gandhi :)

firat selcuk dedi ki...

ugur ve extensor.. artık dursak iyi olacak. sacma yerlere dogru gidiyor bu atısma.. ugur haksız oldugun halde acayip bahanelerle uste cıkmaya calısmazsan sevinirim.. gordugun gibi burayı okuyup da "futbola siyaset karıstı eyvah eyvah" diye fantastik birsey soyleyen tek kisi sensin.. herkes memnun ve kendince yorumunu dile getiriyor yorumlardan sonra, sadece sen bunun yanlıslıgı konusunda direniyorsun.. sacma oluyor haliyle..

Uğur ! dedi ki...

blog ateşesi ben değil o başlattı diyeyim mi şimdi. :)))) konuyu bile unuttum hatırlamam 2 dakika sürdü. fena mı işte bu sayede daha çok giriyoruz politik futbol bloguna. şaka şaka. bi espürükte benden olsun dedim. zidana profilli extensor: bana göre bize göre espürük değil cahil espiri der birazdan. şaka bir yana dediğin gibi olsun franchi bende bilhassa sen sölemesende uzatmayacaktım. çünkü herkes duygusal yaklaştı bu sayede pek anlaşılmadım zaten. olsun. başka konulara başka yorumlarda görüşürüz.

Jordi Metal dedi ki...

Burasıda yeni kale :D

http://hakanbaysal.blogspot.com/2009/03/one-minute.html

mandarine dedi ki...

kendimde değilim ne kadar geç görmüşüm yahu.. bir arkadaş daha demiş, izmir'e yerleşme olayını. seninle konuşmuştuk hatta, karşıda var bir tane boş daire demiştin, o halen aklımda fırat :D bu post senin bloguna çok yakışmış, "etiketler" kısmına bakarsak zaten salt futbol yazmadığını, futbolu özünde barındıran bir blog olduğunu anlayabiliriz kolayca.. bu da bence çok yerinde bir renk katmış canım, kendinden daha fazla şey koydukça daha da güzel oluyor burası. tebrikler...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO