31.03.2009

Saldırganlara Ölüm !

Bu albüm hakkında yazayım diyordum bir süredir ama ne yazacağımı bilemez durumdayım. Efsane kadro yıllar sonra yeniden bir araya gelmişti bu albümde, bunu biliyoruz. Aslında Fat Of The Land ile kıyaslayıp o şekilde fikir sahibi yapmak isterdim burayı okuyanları ama olmuyor, olamıyor. Fat Of The Land'den daha da iyi bir albüm dersem ayıp olacak. Tam tersini desem yine olmayacak, bu defa Invaders Must Die'a haksızlık olacak. Önce albümle aynı isimli şarkı çıkmıştı, sonra Omen geldi. Seri halde kliplenecek şarkılar ama iki albüm arasında ayrım yapamadığım gibi bu albümde de Omen veya başka bir şarkı iyi diyemiyorum 1.5 ay boyunca dinledikten sonra. Fat Of The Land'den sonra öyle bir albüm zor çıkar dedik ama bu yıl çıktı. Bu kadro yine ara verip başka şeyler peşinde koşmazsa bir sonraki albümde neler olacağını düşünmek bile istemiyorum. 8 bit esintili parçalar ise ayrı keyif, dinlerken aklıma saçma sapan oyun müzikleri geldi. Ayrıca böyle rock soundları(evet sound.) daha belirgin olduğu zaman Prodigy'yi daha fazla seviyorum, daha fazla dinlemek istiyorum.

Albümdeki "invaders" yani saldırganlar/istilacılar olarak belirtilen güruh hakkında ekşi'den average güzel bir detaya değinmiş, paylaşmadan edemedim :

"sanki, the prodigy ortalarda yokken, piyasanın altını üstüne(iki anlamda da) getirmiş, ama üç beş grubun dışında "müziğe" bir gram dahi katkısı olmamış, bir takım yazılımları kullan(a)bilmeye dayalı elektronik müzik yapan grupları "invaders" olarak bellemiş ve "geberin ulan şerrrefsizler, işte we are the prodigy" diyen bir albümdür.

bence "invaders"tan kasıtları budur yani."

2 yorum:

Aisilra dedi ki...

turkiye-ispanya macinda mactan once ve devre arasinda efes pilsenin organizasyonu sayesinde serdar ortac yerine omen dinledik ya ali sami yende bi daha olsem gam yemem :)

firat selcuk dedi ki...

bunu bir de sayın hopdedik ayhan'a anlatabilsek iyi olur.. hadi ben tv'den izliyorum devre arası hakkında bir sıkıntım yok zira lig tv'nin reklamlarından stadda calanı duymaya fırsat kalmıyor.. ama oraya gidenleri yani sizleri de iyi anlıyorum marmaris'te maca gidecek olursam.. devre arası bitene kadar kalitesiz ve sacma muziklerle dıptısdıptıs diye beklemek iskenceden farksız..

rock-metal bekleyen yok kimseden, hadi yabancıları gectim yerli rock bile bekleyen yok, kurban olsun duman olsun sakin olsun mor ve otesi olsun bunları da beklemiyoruz.. iki prodigy iki tane fatboy slim devre arasını doldurur zaten.. umarım bir gun anlarlar bizleri :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO