3.04.2011

Hainler Kaybeder: Milan 3-0 Inter

Milan'in son on hafta fiksturune bakildiginda ozellikle deplasmanda cok saglam takimlara gidiyordu. Zincirin ilk halkasi Juventus galibiyeti cok buyuk kredi kazandirmis ama pesinden gelen San Siro'daki Bari beraberligi, Ibrahimovic'in kaybi ve Palermo maglubiyetiyle, Avrupa'da yoluna devam eden ve lige pamuk ipligiyle bagli Inter bir anda yarisa ortak olmustu. Haftalar once cok rahat gececek denilen Milano derbisi liderlik macina donustu bir anda.

Spormax'te Fatih Terim esliginde izledim maci. Gayet guzel bir secim olmus boyle bir derbi icin. Genel memnuniyetsizlige karsin maci gayet zevkli kilan unsurlardan biri diyebilirim. Tamam antipatiniz olabilir ama adami futbol cahili de yapmanin anlami yok. Mac oncesiyle devam edelim; Curva Sud'un koreografisi mukemmeldi. Leonardo hayati boyunca unutamaz saniyorum.

Maca gelirsek; Milan baskili basladi degil, Milan resmen golle basladi. Gattuso'nun efsanevi tek pasinda ceza sahasini karistiran Robinho ve bosta kalan topu iceri birakan Pato... Bir kere her seyden once Milan maca cok iyi hazirlanmis. Golun de verdigi motivasyonla saha paylasimini neredeyse kusursuz uyguladilar mac boyunca. Buna ragmen Inter'in iki net pozisyonu var. Ozellikle Eto'o'nun ilk yarida kacirdigi golun aciklamasi yok. Golun ardindan Milan lehine calinmayan net bir penalti oldugunuda not duselim.

Inter icin soylenecek fazla sey yok. Iki puan geride olan bir takim icin fazla pasif bir oyun sectiler. Bunda Milan'in asiri motivasyonu ve maca hazirlanmasi da buyuk etken tabii ki. Ikinci yarida yine ayni senaryo. 1-0 onde olan Inter'mis gibi tek yari sahada oyanan bir oyun. Ikinci yari Abbiati'ye gelen top sayisi ucten fazla degil. Seedorf ve Gattuso'nun kusursuza yakin oyunlari Milan'in omurgasi oldu bu gece. Takimi yakar denilen Gattuso bir asist ve mukemmel oyunla yerini Flamini'ye birakti sakatlanip.

Ikinci gol bagira bagira geldi yukarida yazdigim gibi. Inter tek pasla degisen hucum organizasyonlarina daha fazla direnemedi ve Abate-Pato isbirligiyle ikinci gol geldi bu da maci bitiren goldu bir nevi. Ikinci golden sonra Robinho sova dondu mac. Kacirdigi uc net pozisyon var tek basina. Bir de Flamini'ye vermedigi pas var bos kale. Allegri de daha fazla musaade etmedi ve Cassano'yu oyuna aldi. Yine bir ara pas sonrasi Chivu'nun kirmizi kart gormesinin ardindan mac solen havasina dondu Milan tarafi icin. Comertce harcanan pozisyonlar ve rahat cevrilen toplar son zamanlarda Milan tarafinin hasret kaldigi seylerden biriydi. Son dakikada Cassano'nun penaltisi Milan'in kusursuza yakin oyununu skora yansitti: 3-0. Cassano'nun oyuna girdikten sonra bes dakika icinde gol atip iki sari kartla oyundan atilmasi adamin hizli yasadiginin kanitiydi.

Sonuc olarak aradaki puan farki bes. Milan'in hala zor deplasmanlari var ama Ibrahimovic'in de donusuyle ve bu derbi motivasyonuyla sampiyonlugu vermeleri cok zor. Inter de tum gucunu Sampiyonlar Ligi'ne yansiticaktir artik. Leonardo icin guzel bir oyku cikabilirdi buradan liderlikle ciksaydi. Ama gercek hayat o kadar guzel bir sey degil bazen.

2 yorum:

uoıuıpopğoığ dedi ki...

milan şu an en şanslı takım gibi görünüyor ancak napoli'yi hiç de yabana atmamak gerek.yıllar sonra şampiyonluğa bu kadar yakınlaşmışken kolay kolay yarışı bırakmayacaklardır.

Adsız dedi ki...

great writing,12 points from izmir.

şaka la eline sağlık demir.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO