5.12.2008

F1 2009 Sezonu : Saçmalama Bernie

Bir madalya furyasıdır aldı gidiyor Formula 1'de. Neymiş bu sezon birinciliklere bakılsaymış Massa şampiyon olurmuş, madalya sistemine geçilmeliymiş. Sormazlar mı adama Hamilton sürekli 2. ve 3. sıralarda yer alırken Massa neredeydi diye ? Massa yarış dışı kalsın, Hamilton yarışsın kürsüye çıksın ama tek yarış fazla aldı diye Massa şampyion olsun.. Saçmalıktan öte birşey değil. Mevcut puanlama sistemi gayet mantıklıyken altın, gümüş ve bronz madalyalar verilmesinin mantığı yok bu sporda. Yıllar süren geleneği böyle tek kalemde nasıl silecekler bilmiyorum.

Birincilik sayısına göre şampiyonluk verilirse son yarışlarda mücadeleden kopma gibi bir durumun söz konusu olmayacağı söylenmiş. Peki adam 6 tane birincilik alıp diğer yarışlarda ilk 8'e giremezse, başka bir pilot da o sezon 5 yarış kazanıp diğer tüm yarışlarda 2 ve 3. sırayı alsa.. Yine o 6 madalya alan adama mı verilecek şampiyonluk ? Dünyanın en saçma şampiyonası olabilir önümüzdeki sezonki şampiyona.. Bernie Ecclestone bu fikrine herkesin sıcak baktığını söylemiş ben pistteki iki dev McLaren ve Ferrari'nin bunu kolay kolay kabul edeceğini sanmıyorum. İlk sırada yer almak ne kadar zorsa 2, 3, 4 ve daha sonraki sıralarda da yer almak o kadar zor bu sporda. Zaten koskoca organizasyonun tek bir adamın elinde olması, daha doğrusu o adamın o organizasyonun/spor dalının sahibi olması ayrı bir saçmalık o konuya hiç girmiyorum.

FIA ve Ecclestone'un ortak saçmalıkları sonucunda keyifsiz, tatsız ve sıkıcı bir sezona doğru adım adım ilerliyoruz.

Farkettiyseniz tüm takımların aynı motoru kullanması gibi frp oyunlarında bile rastlanmayacak türdeki bu fanteziye değinmiyorum bile...

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO