4.12.2008

UEFA Kupası B Grubu

Galatasaray için noktalandıktan sonra gruba şöyle kısaca bakmak istiyorum.

Kuraların çekildiği zamana geri gidelim önce.. Benfica, Galatasaray çıkar son takım da Hertha veya Olympiakos olur deniyordu. Hatta Olympiakos'un çıkacağı yönünde daha kesin konuşuluyordu. Metalist ise Beşiktaş'ı elemesine rağmen bu gruptakilere direnemez denmekteydi..

Şimdi gelinen noktaya bakalım, Metalist eğer Benfica deplasmanında kazanırsa lider olarak çıkıyor. Galatasaray'a da bir alt sıra kalıyor ki bu da bildiğimiz gibi rakip Şampiyonlar Ligi'nden gelen bir takım olacak demek. Metalist de bu tehlikenin farkında olarak çıkacak Estadio da Luz'a. Diğer maç ise Olympiakos ile Hertha arasında, burada kazanan taraf 3. olarak çıkacak. Bu maç berebere biterse çıkan taraf Olympiakos olacak. Tabii bu maç berabere biter ve Benfica kazanırsa puanlar 4'te eşitlenecek ve averaja bakılacak. Benfica Yunanistan'da yediği 5 golün cezasını çekmiş olacak, grupta genel averaja bakılıyor ve durumları felaket şu anda. Kendi evlerinde Metalist'i 8-0, 9-1 gibi 8 farklı skorla geçmedikleri sürece diğer maçın berabere bitmesi onlar için pek anlam ifade etmeyecek. Benfica'nın Metalist önündeki amacı sadece sıradan bir galibiyetle avrupa macerasını noktalamak olacak.

Benfica-Metalist maçını Portekizliler'den daha fazla merak edeceğimiz kesin.. Tek isteğim canlı yayınının bizim ülkede yapılmaması. Boşuna ortaya çıkan, oldukça gereksiz bir heyecan olacak çünkü. Ara sıra livescore.com'dan ve NTVSpor'dan bakalım skora o bize yeer..

Grup bu halde işte, son çıkan takım konusunda puan tablosuna kısa süre bakıp üstteki olasılıkları kolayca söylemek mümkün. Çıkması zor denen Metalist liderlik şansına sahip, grupta önemli bir tehdit olarak hatta favori olarak görülen Benfica 1 puanla son sıraya demir attı ve kupa tarihinin en fantastik skorları oluşmadığı sürece de en iyi ihtimalle 4. olacaklar.

Güzel oyunsun be futbol... Gerçekleşmeyeceğini bilsek bile Benfica'nın tarihi fark atıp atmayacağının hayalini kurmak bile eğlenceli..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO