3.12.2008

Hertha Berlin 0-1 Galatasaray

Kaza kurşunu niteliğindeki Metalist maçından sonra bu maçta kazanamamak ilk iki maçın emeğini yok etmek anlamına gelirdi. Penaltıyla kazandık ama kaçan goller bir çoklarını sinir hastası etti, tarihi bir deplasman(?) galibiyeti alabilirdik bugün. 1-0'dan sonra pozisyonlar sağanak yağmur gibi geldi de neden çalım atılacak yerde pas verip, pas verilecek yerde çalım attı bizimkiler işte onu hiç bilmiyorum. Hertha'da Voronin sakat dediler hafta boyu, 11'de başladı. O varken Pantelic'in olması, Pantelic varken O'nun olması gereksizdi. Orta sahada oyundan düşüyoruz diye dert yanıp bir de utanmadan çift forvette ısrar ettiğimiz dönemler geldi bu akşamki Hertha'yı izleyince .Tabii şimdi geçen hafta çift forvet yüzünden Skibbe'yi eleştirdin şimdi bu ne diyenler olabilir. Skibbe oyunda gerektiği yerde çift forvete geçemiyor, benim derdim o konuda, yoksa sahaya en baştan çift forvetle çıkıp çıkmaması değil olay. bu konuda biraz korkak diyebiliriz. Bu akşam orta sahada tek kurşun eksik atan Hertha Berlin biraz da kendi kaybetti ama onlar da 4-5-1 oynasa değişen birşey olmazdı muhtemelen.
Barış Özbek öyle güzel oynadı ki Ayhan'ın aslında orada mücadele namına birşey yapmadığını anladım ben. Dahası, Barış-Topal ikilisi Ayhan'ın dahil olabileceği her türlü ikiliden çok daha iyi bir ikili oluşturuyor, bunu da gördük. Skibbe Mehmet Topal'a karşı olan inadından da vazgeçer umarım kısa zamanda. De Sanctis son bölümlerdeki gerilim filmini korku filmine döndürmeyen adam olarak sahadaydı, iyi ki de oradaydı. Bazı pozisyonlarda "İtalyan kaleci" olduğunu hissettiriyor, yine de gereken güveni sağlayabilmiş değil sezonun ilk yarısını noktalamaya hazırlanırken..

Bundan sonra liderlik için önümüzde bir Türk takımı klasiği var : rakiplerin maçını beklemek. Metalist'e yenilmeseydik o saçma hata yüzünden, şimdi lider olarak çıkıp son maçları bir elde bira bir elde cips güle oynaya izliyor olacaktık.

Her maçta hakem de hakem diye tuttururuz, hata bizim lehimize olunca da susmamak lazım.. Bizim penaltımız evet doğruydu, verilmeliydi. Ancak son bölümlerde Hertha lehine de 2 tane penaltı çalabilirdi hakem, yani bizimki penaltıysa onlar da kesinlikle penaltıydı. Ancak bu demek değil ki Galatasaray maçı haketmedi. Futbolun adaleti yoktur pek ama bugün ortaya çıktı ve sahada iki tarafın da mücadelesinin hakkını vermiş oldu skor tabelası.

Son olarak, bir kaç sezondur takımdaki neredeyse her isimde sorunlu olan penaltı konusunda Baros kurtarıcı olabilir mi ki ? Tabii ki Kewell'ı unutan yok da görünüşe göre ilk tercih her zaman Baros olacak, kaçırana kadar da "penaltı ustası" diyeceğiz, kaçırdıktan sonra sıra Kewell'a gelir veya Baros'ta ısrar edilir o teknik kadronun işi..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO