22.06.2010

2010 DK: Günün Özeti (21 Haziran)

Portekiz-Kore macina fazla deginmeye gerek yok.. Brezilya macinda ortaya koyduklari futbolla sempati kazanan Kore ekibi turnuvadaki ikinci macinda fena dagildi. Portekizin ikinci golune mest oldum. O golden sonra mac koptu zaten. 7-0 ile grup maclarinin en farkli skoru geldi portekizden.

17.00'de oynan mac gunun en cekismeli maciydi. Honduras'i etkili futboluyla yenen Sili ve ilk macta Ispanya'yi yenerek buyuk bir surprize imza atan Isvicre karsilasti. Isvicre'de Barnetta ve Eren'in yedek olmasini cok garipsedim. Sili tarafinda ise surpriz yoktu. Vidal ve Behrami mucadelesinde kendini yere atan Vidal, Behrami'yi saha disina gonderip takimina haksiz bir kazanc sagladi. Bu dakikadan sonra oyunu iyi kotu idare eden Isvicre, Sili'nin etkili hucumlarina daha fazla direnemedi ve bir kanat organizasyonu sonucu yenik duruma dustu. Oynayan 9 kisiyle iyice risk alan Isvicre'nin arkada biraktigi bosluklari Honduras macinda oldugu gibi degerlendiremedi Sili. Averaj sistemine bakilinca cok arayabilirler gibi gozukuyor bu kacan golleri. Macin son dakikasinda Eren'in penalti noktasindan kacirdigi gol Sili'ye agir bir tokat olabilirdi ama isler son maca kaldi.

Ilk macta soka ugrayan Ispanya'nin zayif rakibi Honduras karsisinda farka gitmesi bekleniyordu herkes tarafindan. Farka gidecek topu da oynadilar zaman zaman ama genel olarak daha durgun bir Ispanya izliyoruz iki mactir. David Villa'nin iki guzel goluyle Honduras'i rahat gectiler. Ozellikle ilk gol Villa'ya hayran birakacak cinsten. Barca taraftarlari ayrica sevinmislerdir sanirim. Ikinci golu bulduktan sonra iyice rahatlayan Ispanyollar, Portekiz gibi hezimet yasatamadilar rakiplerine. Villa'nin kacan penaltisi hat trick hayallerini oldurunce grupta isler son maca kaldi. Son macta Sili ile oynayacak Ispanya icin kesin yener ifadesini kullanmak guc. Cok zor bir maca cikacaklar. Diger macta Isvicre, Honduras'i farkli gecerse gruptan cikmak icin hala avantajli duruyor.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO