9.06.2010

2010 Dünya Kupası: E Grubu

- Hollanda: Portakallar kupaya tartışmalı kadroyla gelenlerden. Hamburg'da kendine gelen Ruud Van Nistelrooy mutlaka yer almalıydı Güney Afrika'da ancak tüm baskılara rağmen evinden izlemek zorunda kalacak. Hollanda'dan önemli bir başarı bekleyenlerdenim ki kendileri yarı final görmesini normal karşılayacağım ülkelerden biri. Yarı final için dört tane değil daha fazla adayım var, ben demiştim diye şov yapmak değil derdim, iyi ve form tutmasını beklediğim takım sayısının fazla olması. Hollanda'da takım oyunu için de bireysel yeteneklerin ön plana çıkması için de uygun bir kadro var. Oyuncuları yormadan, yıldızlarına "3 maç 270 dakika" istatistiği yazdırmadan, yani rahat bir şekilde grupları geçebilecek bir takıma sahipler. Hollanda'yı gruptaki performanstan sonra yorumlamayacağım kesin, ilk üç maçı zorlamayıp pek ciddiye almadan da geçme ihtimalleri var çünkü. Robben'in önce kupayı kapattığı sonra ilk maçı kaçıracağı söylendi, grupları Robben olmadan da geçebilmeli Hollanda kalitesindeki bir takım. Robben diğer turlarda eşlik edebilir takımına. "Her ihtimali verip kendini garantiye alan başarısız yorumcu" imajı sergilemek istemem ancak yarı final bile beklediğim Hollanda'nın gruptan çıkamaması gibi bir olasılık bu grup için mümkün olabilir. Kupada tam anlamıyla bir ölüm grubu yok ama kupanın gizli ölüm grubu bu grup gibi geliyor bana.

- Danimarka: Fiorentinalı Kroldrup ve Fiorentina'dan 6 ay önce güzel anılarla ayrılan Jorgensen'i kadrosunda bulunduruyor bu takım. Jorgensen'in olduğu takımın iyi şeyler yapmasını isterim ama 1. torba takımına tur atlarken eşlik edecek takımın en zor belirleneceği grup bu diyebiliriz. Hollanda dışındaki üç takımın da tur geçme şansı var. Danimarka için 4. sıra da mümkün, 2. sıra ile kolayca tur atlamak da. Bu diğer takımlar Japonya ve Kamerun için de böyle. Şans Jorgensen ve arkadaşlarının yanında olsun demek istiyorum sadece.

- Japonya: Kupalara katılmayı gelenek haline getiren ve bununla kalmayıp iki kupa öncesinin ev sahibi olmayı başaran Japonya'nın son kupa macerası parlak değil. Aslına bakarsak Türkiye'ye elendikleri 2002 dışında pek de iz bıraktıkları söylenemez. Futbolları bir süre gelişim içine girip bir süre durmuştu. Şu an ne durumda olduklarını tam olarak bilmiyorum doğrusu, kupa benim için bunu açıklayıcı bir yer olacak. Ancak gruptaki rakiplerine bakınca bir üst tur için umutlanmamaları için bir sebep yok.

- Kamerun: Kendi kıtalarındaki kupaya ekstra bir motivasyonla hazırlandıkları bir gerçek. Eto'o konsantre olup kendini tamamen sahaya verdiğinde yeryüzündeki en ölümcül forvet olabiliyor. Ancak böyle bir yerde etkili takım arkadaşlarının da devreye girmesi gerekiyor ki bu Kamerun'da fazlasıyla mevcut. Üst tur için grupta herkesin şansı var ancak Hollanda dışındaki üç takım arasında en şanslısını Kamerun olarak görüyorum.

Ön Plana Çıkması Düşünülenler:
- Hollanda: Eljero Elia'nın fazla şans bulması durumunda Hamburg yöneticilerinin ellerini ovuşturmalarını sağlaması olası. Ryan Babel'in de boş geçen sezondan sonra kendini kurtaracak bir sezon finaline ihtiyacı var, elinden geleni yapıp "buralardayım" mesajı vermesi gerek.
- Danimarka: Kupanın en genç oyuncusu Christian Eriksen'e sahipler ve 18'lik bu gencin unvanına yakışır bir oyun sergilemesini bekliyorum. Bunun yanında yine kupanın genç isimlerinden Simon Kjaer'in de İtalya'da Palermo'dan büyük bir yere gitmek için en net şansı yakaladığını söylemek gerek.
- Japonya: Kadronun büyük çoğunluğu Japonya'da oynuyor ve ben o ligi takip etmiyorum. Bir şey bekleyeceksem İtalya'da ismine aşina olduğum Takayuki Morimoto'dan beklerim. Bir de CSKA'da adını duyuran Keisuke Honda var, görünce tanıdığım ilk üç isimden biriydi zaten kendisi.
- Kamerun: Arsenal'de zaten yıldız olsa da dünyanın gözü önünde Alex Song ekstra bir şeyler yapacaktır. İsmi Galatasarayla bir süre anılmış olan Eyong Enoh'un da liginde oynadığı Hollanda için biraz sıkıntı yaratması olası. Ayrıca savunmada Benoit Assou-Ekotto'dan ekstra bir performans görmeyi umuyorum.

Grup Sonucu Tahmini: 1. Hollanda, 2. Kamerun, 3. Danimarka, 4. Japonya

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO