12.06.2010

2010 DK: Kore Cum. 2-0 Yunanistan

Bu maç benim için kupada bir ilk demek oldu. Zira dün İzmir'den Marmaris'e döndüğüm için ilk maçın 45 dakikasını izleyebildim. 2. maçı ise hiç izleyemedim. Bu sebeptendir ki bugün maçın adına bakmadan büyük bir heyecanla oturdum televizyonun karşısına. İlk 90 dakikamı gayet memnun olmuş bir şekilde tamamladım.

Şimdi isimler üzerinden gidemeyeceğim zira Yunanistan bile isim kargaşasına sebep olabilen bir takımken Kore'nin ne denli karışık olduğu malum bir şey.

Maça gelirsek Yunanistan'ın bu kadar kolay teslim olmayacağını düşünüyordum. Hatta maç öncesi bahis oynasam 0-0 veya 1-1'e oynayacaktım. Gerçi toplam gole oynasam tutacakmış o ayrı konu. Yunanistan'ın kapanıp Kore'yi delirterek maça başlamasını beklerken erkenden gelen gol maçı da kupadaki olası bir Yunanistan tehlikesini de ortadan kaldırdı. Yunanistan bundan kelli maç kazanıp da tur atlayamamalı, hayırlı uğurlu olsun.

Kore'nin en güzel olayı hiç şüphesiz "neysek o olalım" mantığında oynamaları. Hadlerini bilerek oynuyorlar, küçük takımız diye kapanalım da puan alalım demiyorlar. Aslanlar gibi oynadılar, korkusuz bir futbolla üç puanı kapıp grupta geçiçi lider oldular ilk maçın sonunda. Yunanistan balonu ise 2004'teki şampiyonadan kısa süre sonra patlamıştı 2006'da ancak bu sezon yine kupaya gelebilmeyi başardılar. Kirgiyakos'un yedek oturması 7. dakikada gelen golün sorumlusu mudur bilinmez ama hava hakimiyetini bu kadar rakibe kaptırmalarında payı olduğu çok açık.

Kore bu sonuçla yeniden tur atlayıp güzel futboluyla bir yerlere gelme isteğinde olduğunu gösterdi. 2002'de yarı final oynarken biraz hakem desteği ile ilerleseler de göze hoş gelmişlerdi. Blogdaki yazılarda gruptan Nijerya çıkar demiş olsak da Kore bizleri güzel futbolu ile utandırmaya çok yaklaştı ilk maçtan.

Tahminlerimizde güzel ve göze hoş gelen futbolla yanılacaksak ben Honduras-Yeni Zelanda finaline bile hayır demem.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO