4.06.2010

Mihajlovic'in İmza Töreni & İlk Açıklamaları

Sinisa Mihajlovic İtalya'da saat 12.00'de bize göre ise 13.00'te düzenlenen basın toplantısı ile imzayı attı bugün. Sırp efsane birçok konuda ilk yorumunu yaptı, gelecek için ipuçları verdi. Beklendiği üzere takımı 4-3-3 oynatacağını söyleyen yeni teknik direktörümüz duruma göre 4-2-3-1'e de geçebileceklerini, bunun tamamen o anki koşullara bağlı olduğunu söyledi. Ayrılabileceği konuşulan Gilardino'nun iste kalmasını istiyor Mihajlovic, yerine aynı kalitede bir ismin gelemeyeceğinin farkında kendisi de. Yeni transfer D'Agostino'nun ise bilgisi dahilinde alındığını, her zaman çok istediği oyuncular arasında olduğunu söyleyip insanın içini rahatlattı, rastgele transfer yapılmadığı için sevindirdi.
Kendisinin Fiorentina'ya gelişi tıpkı Rijkaard gibi oldu bir bakıma. Rijkaard da bir çok teklif arasından Haldun Üstünel'in duruşuna inanıp ikna olmuştu. Mihajlovic ve görev olarak Üstünel'in Fiorentina'daki eşdeğeri Corvino için aynı şeyi söylüyor. İnatla 4-3-3 ve sistem konuşması da başka bir benzer nokta.

İşte Mihajlovic'in ilk basın toplantısından sonraki sözlerinin tamamı:
-
"Herkese merhaba, öncelikle Catania yönetimine teşekkür ediyorum orada sözleşmem sürdüğü halde ayrılmam konusunda kolaylık sağladıkları için. Fiorentina'ya da bu şansı verdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Prandelli burada çok doğru şeyler yaptı, kendisinin izinden gideceğim. Önümüzdeki sezon sonu yeniden Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde edeceğimize eminim.

Neden bir çok takım varken Fiorentina'yı seçtiğim konusunda ilk cevabım Pantaleo Corvino olacaktır. Burada olmamı çok istiyordu ve sonunda ben de seçimimi bu yönde yaptım. Floransa çok güzel bir yer, kaliteli bir takımımız var ve aynı zamanda hırslılar. Ancak son yıllarda pek bir şey kazanamadılar, tıpkı benim gibi yani. Birlikte kazanacağız demek ki! Beni seçtikleri için gurur duyuyorum.

Teknik adam olarak tecrübesiz olduğum söyleniyor. 20 yıl boyunca en üst seviyede futbol oynadım, kazanılabilecek çoğu şeyi kazandım, her şeye sahibim diyebilirim. Teknik adam olarak biraz deneyimsiz olabilirim evet ama Inter'de Mancini'nin yanındayken bu kadar çok adamı kontrol etmenin ne denli zor olduğunu tecrübe etmiştim. Sonrasında da Catania ve Bologna gibi iki önemli takımı çalıştırdım ve şu an İtalya'nın en büyük takımlarından biri olan Fiorentina'nın teknik direktörü oldum iki yıllığına. Teknik adam oyuncuların aklına girebilmeli, felsefesini kabul ettirebilmeli. Onları en güçlü olduklarına inandırmak önemli, bunu başarabilecek zeki bir adamım. Böyle düşündüğüm için deli diyebilirsiniz, normaldir, olabilir.

Jovetic harika bir oyuncu, 4-3-3'te ileride her pozisyonda oynayabilecek bir isim, Ljajic de öyle. Catania'dayken Fiorentina ile karşılaştığımızda bu iki oyuncuyla sohbet etme imkanı bulmuştum. Takımın ana dizilişi 4-3-3 olacak ancak duruma göre bu 4-2-3-1'e dönüşebilir. Hücum yapan, saldıran bir Fiorentina istiyorum.

Mutu ile henüz görüşmedik. İlk fırsatta oturup konuşup geleceğinin nasıl şekilleneceğine karar vereceğiz. Transfer konusunda en son kararı yönetim verecek bu görüşmeden çıkan sonuca göre.

Prandelli'nin kulüp içinde nasıl çalıştığına emin değilim ama benim kendi yöntemlerim var ve bunlara göre hareket edeceğim. Belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için kendi yönetimlerimi ve fikirlerimi kullanacağım. Roberto Mancini ile Floransa'ya geldiğimde de konuştum, daha öncesinde de, neredeyse her gün görüşüyoruz. Burada olmamdan o da çok mutlu.

Gilardino'nun transferi hakkında bir bilgim yok. Gila'nın burada kalacağını düşünüyorum, bizim için çok önemli bir oyuncu. Buradan gitme gibi bir düşüncesi olup olmadığını bilmiyorum ama gitmek isterse kalması yönünde kendisini ikna etmem gerekecek.

D'Agostino transferinden ise haberim var, her zaman istediğim bir oyuncuydu. Her takımda aynı şeyleri yapabilecek kalitede bir isim. Kesin olarak gelip gelmeyeceğini bilmiyorum şu an ama gelirse işimize yarayacaktır."


Son olarak basın toplantısından birkaç fotoğraf:

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO