14.06.2010

2010 DK: Hollanda 2-0 Danimarka

Kötü bir maçı daha geride bıraktık kupada. Böyle maçlar izleyeceksek burnumuzun dibinde oynanan TFF 2. ve 3. Lig'e haksızlık etmişiz diyesim geliyor. Aynı oranda sıkılırdık o maçları da takip etsek. Bu maç 9. maç oldu kupada ve ben Kore Cumhuriyeti ve Almanya maçları dışında 90 dakika keyif almadım başka maçlardan. Hep saman alevi durumu söz konusu oldu maçlarda. İyiden iyiye sıkıntı veren bir hal aldı kupa. Şimdilik sabrediyorum ilk maçlara veriyorum bu futbolsuz geçen saatleri ancak gruplarda herkes iki maç oynadıktan sonra durum yine aynı olursa izlediğim en boktan kupa olarak tarihe altın harflerle işleyeceğim bunu. 1990 da çok kötü bir kupa derler ancak ben o dönemde 3 yaşında olduğumdan tüm maçları değil, sonradan izlediğim final dışındakileri bile zar zor hatırlıyorum ara sıra özetleri izlemiş olsak da.

Neyse Hollanda maçına geçelim kupa tarihini ve kupanın şimdilik rezilliğini bir kenara koyalım. Hollanda öncelikle hoş bir sürprizle sahaya çıktı, muhtemelen ideal 11 için numaralar 1-11 arası seçilmişti, Robben olmayınca arada 23 numarayla Van Der Vaart belirdi sadece. Güzel ve nostaljik bir hareketti bu ancak Hollanda'nın güzelliği uzunca bir süre bununla sınırlı kaldı. Elemeler sonunda eskisi gibi Total Futbol peşinde koşmadıklarını biliyoruz. Az gol yiyen ve gereken puanı alacak kadar gol atan bir takım vardı karşımızda. Elemelerde bıraktıkları yerden devam ettiler, savunmada sağlam oynayıp 46. dakikada gelen sürpriz golle amaçlarına ulaştılar.

1-0'dan sonrası Hollanda'nın savunmasıyla galibiyeti alacağının göstergesi oldu. İyi ve organize bir savunma hattıyla Danimarka'nın enerjik ve teknik oyuncularına imkan tanımadılar. Hücumda etkili olması beklenen, Hollanda'nın başını ağrıtır denen Danimarka neredeyse sıfır hücumla maçı bitirecekti. Hollanda adına ise umut verici nokta Eljero Elia'nın oyuna girdikten sonra ortalığı hareketlendirip attıkları gol gibi bir kaza kurşununa kurban gitmemelerini sağlaması oldu. Elia'nın dinamik oyunu Danimarka'yı az çok zorladı ve gelen golde Elia'nın iyi koşusu ve genel olarak beğenmediğim ama her zaman doğru yerde durmasını bildiği için takdir ettiğim Kuyt'ın yine bunu sergilemesi ön plana çıktı. Elia'ya sıkıcı maçın son bölümünde birazcık keyif verebildiği için özel olarak teşekkür etmek lazım.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO