26.06.2010

2010 DK: Günün Özeti (25 Haziran)

G grubu hakkinda soylenecek pek fazla bir sey yok aslinda. Ilk iki macinda bir ust turu garantileyen Brezilya dogal olarak rotasyona gitti Portekiz karsisinda. Fildisi ile 0-0 kalip kupaya pek farkli baslayamayan Portekiz sempatik Korelilerin ustunden gecince, G grubunun tur atlayanlari belli olmustu aslinda. Portekiz'in yenilmesinin yani sira, Fildisi'nin Kore karsisinda 6+ averaj yakalamasi gerekiyordu ki, bu ihtimal sadece kagit uzerinde kaldi dogal olarak..

Mac beklendigi gibi temposuz basladi.. Portekiz biraz daha ilerde basarak oyunun kontrolunu ele almaya calisti. Ilk 30 dakika kismen de olsa basardilar diyebiliriz. Macin kritik dakikasi kesinlikle 25. dakika. Brezilya defansinin arkasina atilan uzun topu eliyle kesen Juan'a sari kart gosterdi hakem. Hali sahada yapsan adam gibi oyna diye firca yersin. Bana gore bariz gol sansindan dolayi kesin kirmizi kart gerekiyordu ama hakem sarida karar kildi. Ilk yarinin sonlarina dogru Brezilya'nin direkten donen topu disinda pek etkili olamadi iki takim da. Sag acikta Elano'nun yerine oynayan Dani Alves'in gereginden fazla rakip defansin arasina girmesi sag kanadi sekteye ugratti Brezilya'da. Ikinci yari hakkinda yazacak pek bir sey yok. Iki guclu takim puanlari paylasarak rakiplerini beklemeye koyuldular.

H grubu ise akibeti en belirsiz gruplardan biriydi. Ilk macta soka ugrayan favori Ispanya, Honduras karsisinda yapmasi gerekeni yapmis ve Sili ile final macina cikmaya hak kazanmisti. Sili ise Honduras maciyla basladigi etkili hucum futbolunu pek skora yansitamasa da 6 puan ve guzel futbol ile kupanin hafizalara kazinan takimlari arasina girdi. Isvicre ise Ispanya'yi devirmenin getirdigi kredi ile gruptan cikma sansi kendi ellerinde olan bir takimdi. Honduras gol atamadan elendi ama grubun kaderini de belirlemeyi ihmal etmedi.

Gunun en guzel maci oldu kuskusuz Sili-Ispanya maci. Mutlak galibiyete ihtiyaci olan Ispanya yerine Sili daha etkili basladi maca. Sanchez ve Gonzalez ile kanatlari etkili kullanan Sili bir arka direk organizasyonunda gole cok yaklasti. Ispanya ilk iki macta oldugu gibi pek dominasyon kuramadi rakip karisisinda. Kalecinin zor pozisyonda uzaklastirdigi topun Villa'nin gelisine cok guzel vurmasi sonucu ipler Ispanya'nin eline gecti. Sili agresif oynamak isterken oyuncularin erken gordukleri sari kartlar baslarina is acti. Iniesta'nin harika golunden sonra bir de 10 kisi kalan Sili icin artik diger mactan haber bekleme zamaniydi. Ikinci yarinin basinda biraz da sansinin yardimiyla topu aglara gonderen Millar, sili icin hayati bir gol atiyordu. Zira Isvicre'nin artik 2-0 kazanmasi gerekiyordu Honduras macini. Onu da yapamadi Isvicre. Ustelik koru korune yuklenirken Honduras'in kacirdigi goller beni bile isyan ettirdi izledigim dakikalarda.

Sonuc olarak iki grupta da hak eden takimlar cikti diyebilirim. Ozellikle Sili gruplarda elenseydi yazik olurdu gercekten. Artik gruplar bitti, tek macin gerilimi basliyor takimlar icin. Bu daha cok temkinli oyun demek tabii ki ama ben daha guzel maclarin cikacagi kanisindayim, en azindan mac sonlari iyi gerilim olur. Bu iki gurubun eslesmelerini de yazip maclari beklemeye baslayalim: Brezilya-Sili & Ispanya-Portekiz

Let the world cup begin!

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO