16.06.2010

2010 DK: Honduras 0-1 Şili

Kupanın açık ara en keyifli maçını izledik, Almanya ve Kore dahil olmak üzere en keyiflisiydi bence bu. Tek golle bitmesi talihsizlik olsa da bu kesinlikle bir ölçü değil maçın kalitesi hakkında. Alexis Sanchez yıldızlaştığı maçı golle süsleme peşine düşmeyip asiste daha fazla şans tanısa kupanın en ciddi farkını atacaktı Şili.

Maçın bu denli baskılı ve pozitif geçmesinde Honduras'ın zayıflığı da önemli. Bize karşı çok vasat oynayan takımı aynı tempoda izledik. Rakibe teslim olan bir oyun anlayışları var, arada her zayıf takım gibi etkili olma telaşları olsa da ilk maçların en kötü takımıydılar benim gözümde. Şili bugün atamadığı farkı grup sonunda arar mı bilinmez ama sonuç ne olursa olsun şu maçta en az üç gol daha atmaları şarttı. Alexis Sanchez beklendiği gibi takımı sürükleyen isim olurken sonradan oyuna giren Mark Gonzalez ise saç baş yoldurmaktan ileri gidemedi.

Yakın tarihte Zamorano sonrasında Marcelo Salas'ın da kariyerinin bitmeye başladığı dönemde Şili'nin en büyük oyuncusu olan Mark Gonzalez'in bu kadar kötü bir hale geleceğini düşünmezdim. Beğenen oldu mu bilmiyorum ama bana aşırı derecede kötü geldi oyunu. Bu kadar bencil, bu kadar takımdan bağımsız düşünen bir oyuncu milli takım seviyesinde çok barınamaz. Sanchez sabırları zorlamıştı, Gonzalez taşıran adam oldu. Keşke Tello oynasaydı da onu görseydik maçın son bölümünde. Ayrıca Suazo'nun da takımda olmadığını belirtmek lazım, belki de Sanchez ve Vidal gibi isimler gol için kendisini arayıp bulamadılar ve bu yüzden tek golle kazanıp Honduras'ın Yeni Zelanda misali son anda sürpriz yapmasından korkarak maçı bitirdiler.

İkinci maçlarla birlikte Suazo'nun takıma döndüğü bir Şili grubun net olarak favorisidir İsviçre'nin önünde. Bakalım zayıf Honduras'a karşı böyle atak oynayan adamlar İsviçre ve İspanya önünde ne yapacaklar diyerek inceden tahmin de yapayım: İsviçre'nin zaman zaman çileye dönüşen savunma sistemine zorlansalar da İspanya'ya ciddi sıkıntı yaşatabileceklerini düşünüyorum. Turnuvanın ön plana çıkan takımlarından olması bekleniyordu Şili'nin ancak ilk turdaki 16 maçta açık ara en iyi ve keyifli oyunu oynayacaklarını düşünememiştim şahsen. Tabii şu da var, tüm bu göze hoş gelen oyunun tek sebebi Honduras'ın çok kötü olması mı acaba?

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO