17.06.2010

2010 DK: Güney Afrika 0-3 Uruguay

Kupanın açık ara en tatmin edici, en keyifli günü kendine yakışan bir final yaptı. Günün son maçında ev sahibi kupaya resmen olmasa da veda etti diyebiliriz. Uruguay ise üçlü forvet sevdalısı bünyelere ilaç gibi geldi. Ev sahibi demeden korkusuzca Cavani-Forlan-Suarez üçlüsü ile yüklendiler ve amaçlarına da ulaştılar. Meksika-Fransa maçı iki takımın finali oldu neredeyse bu sonuçla. Uruguay ise son maçta Meksika'yı yenmek için sahaya çıkacak sonuçlar ne olursa olsun, zira diğer yanda liderliği alması yüksek ihtimal olan Arjantin ile karşılaşacaklar.

Geleceği bırakıp maça dönersek ilk maçtakine oranla tutuk bir ev sahibi vardı. Uruguay'ın üst düzey forvet hattına ve cesur oyununa direnmeye çalışsalar da yedikleri ilk gol geç bile kaldı. Forlan'ın vuruşunda top çarpabileceği her şeye çarptı ve gol oldu. Önce rakip, sonra direk... Bu noktadan sonra ev sahibi etkili olmaya çalışsa da ipleri bir türlü alamadı rakibinin elinden. Uruguay da devreyi kaza kurşunu yemeden kapattı ve ikinci yarıya rahat çıktı biraz daha.
Penaltı gelene kadar Uruguay'ın baskısı sürdü, tartışmalı gibi duran ama bence doğru bir kararla kırmızı kart da gelince Güney Afrika tamamen çözülüp teslim oldu. Luis Suarez bu maçla birlikte Hollanda'da patlayıp başka liglerde sönen basit golcülerden olmadığını da göstermiş oldu. Benim gözümde 2 gol sahibi Forlan'ın üzerine çıktı performans olarak. O enerji Uruguay'a çeyrek final getirmeli en azından. Meksika ile birlikte el ele çıksınlar tabi oralara ancak Arjantin'e denk gelene yazık olacağa benziyor. Uruguay'da dikkat çeken başka isim düşünüyorum ama ilerideki üçlüden en etkisiz görüneni Cavani bile tatmin edici bir oyun ortaya koydu. Yani Uruguay'da maçın etkili isimleri forvetler oldu. Diğerleri de yeteri kadar ayak uydurunca rahat bir galibiyet geldi böylece. Uruguay bu dakikadan sonra olur da gruptan çıkamazsa bir daha Dünya Kupası'na katılmasın, gerek olmaz zira.

Lugano bu maçı sarı kartsız atlattı ancak Vela ve Giovani gibi iki delinin bulunduğu Meksika maçında kart görmesi olası. Üst turlarda Lugano'nun gerideki oyununa alışmış olan Uruguay için hafif bir tehlike demek bu. Maçı kartla tamamlasa önümüzdeki maç Meksika karşısında zorlanabilirlerdi. İki açıdan da sakat bir durum, Meksika maçını kartsız geçirmesi lazım Lugano'nun.

A grubu bu maçla birlikte şekillenmiş oldu biraz. Fransa-Meksika maçı iki kat önemli hale geldi zira bugün bir beraberlik çıksa o maç riske atılmazdı iki takım adına ama artık kazanmak gerek. Kupanın en iyi maçlarından birini bekliyorum o maçta. Bu maç o maçtaki mücadelenin ve hırsın önünü açtı, umarım hayal kırıklığına uğramam.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO