24.06.2010

2010 DK: Günün Özeti (23 Haziran)


Slovenya icin kara bir kupa gunu geride kaldi. Son maca lider girdikleri gruptan cikamadilar. Hem de son dakika goluyle. Gruba bakarsak oynanan maclar sonucu cikmayi hak eden takimlar bana gore Slovenya ve ABD idi ama kupanin selameti icin Ingiltere'nin 2. tura cikmasini istiyordum. Sonucta, Almanya-Ingiltere macinin Almanya-Slovenya macindan daha cok ilgi cekecegi asikar. Maca beraberligin kendilerine yettigini bilerek cikan Slovenler belki de ilk yariyi 0-0 bitirse Ingilizleri kitleme sansina sahip olacaklardi. Turnuva basindan beri ha patladi ha patlayacak dedigimiz Ingiltere yine kopuk bir goruntu verdi. Futbolun besigi dedigimiz ulke resmen sisirme futbol oynuyor, saka gibi. Skor avantajini Defoe ile elde ettikten sonra ilk iki maca gore daha cok pozisyona giren ingiltere 2 gol atarak gruptan cikmayi basardi. Ozellikle 60. dakikadan sonra Slovenya'nin ataklarinda gol geliyor dedim ben artik. Ceza sahasi icinde son vurusu yapamadilar kac defa. Diger macin skoru kendilerine yetiyordu ama islerini garantiye almak istediler. Cok da hakliydilar bunda zira 90. dakikada gruptan cikan Slovenya 4 dakika sonra ulkesine donmek zorunda kaldi.
ABD-Cezayir macini internetten izleme sansim oldu. Iki takima da galibiyet gerekiyordu mac oncesi. Ozellikle Cezayir'e en az iki farkli bir galibiyet gerekiyordu. Ellerindeki kadroya ragmen iyi de is cikarttilar diyebilirim. Ilk yaridaki ABD dominasyonunu kayipsiz atlattilar. Dempsey'in akillara ziyan kacirdigi pozisyonlar ve bir de verilmeyen golu vardi bana gore ABD'nin. Devre arasinda Slovenya'nin maglup oldugu haberini aldiktan sonra iki takim da iyice acildi. Ozellikle 1 gole ihtiyaci olan ABD ikinci yariyi Cezayir yarı sahasinda oynamaya basladi ve yine cok onemli pozisyonlari kacirdilar. Cezayir ise bir noktadan sonra artik kapanmanin ise yaramayacagini idrak etmis olmali ki ABD'nin actigi genis alanlari iyi degerlendirmeye basladi. Ozellikle 70 ve 89'da iki golluk pozisyonu harcadi Cezayir. Macin geneline baktigimizda hak eden kesinlikle ABD'ydi.. Beasley'in oyuna girmesiyle topu rakip bolgede daha cok tutmaya baslayan ABD, 90. dakikada 4'e 2 yakaladigi pozisyonu az kalsin degerlendiremiyordu. Kaleciden seken topa cok iyi kosu yapan Donovan topu kalenin en garanti yerine yollarken ABD 2. tura merhaba diyordu.

Almanya, Sirbistan macindan sonra da yazdigim gibi ilk iki sirasini en cok merak ettigim gruplardan biriydi D grubu. Maclar oncesi Gana'ya beraberilk yeterken, Almanya ve Sirbistan'in diger maclara bakmamasi icin kazanmasi gerekiyordu. Ilk iki mac sonucu agir yaralar alan Avustralya ise mucize pesinde cikti sahaya. Almanya'nin Gana'yi yenmesi beklenen bir olaydi. Zira turnuvaya firtina gibi giren Almanlar ikinci macta Sirbistan'a yenilmelerine ragmen iyi futbollarina devam etmislerdi. Rakipleri Gana mucadele eden fakat hucumda etkinligi az bir takim goruntusu verdi ilk iki macinda. Ilk yaridaki en onemli pozisyon tabii ki Mesut'un karsi karsiya kacirdigi pozisyon. Boyle durumlarda kaleciyi calimlamayi seven Mesut istedigi gibi vuramayinca kaleci Kingson'un kucaginda eridi pozisyon. Gana'nin kanatlardan ceza sahasina girip degerlendiregemedigi pozisyonlari da not dusmek lazim. Gana'nin en buyuk sorunu zaten burada. Getirip getirip bir sey yapamiyorlar. Ikinci yariya yine net bir pozisyonu harcayarak baslayan Almanya'nin imdadina Mesut Ozil yetisti. Ilk yarida kacirdigi pozisyonun daha zorunu ve guzelini atarak mest etti beni Mesut. Sagindan gelen pasi onune cok guzel aldi ve nefis vurdu. Bu dakikadan sonra art arda gelen Avustralya golleri macin temposunu dusurdu biraz. Zira Sirbistan'in atmasi gereken 3 gol vardi ve Gana ve Almanya'ya bu skor yetiyordu. O dakikadan sonra Avustralya'nin ufak bir umudu olustu ama ilk macta Almanya'dan aldiklari hezimet onlerini cok tikadi. Zaten Pantelic'in golunden sonra iki macin da bir anlami kalmadi hemen hemen.

Suphesiz bundan sonra Almanya-Ingiltere macini bekliyor olacagiz. Turnuvanin en formda takimlarindan biri olan Almanya zevk vermeyen Ingiltere'ye karsi oynayacak. Bu guzel mac oncesi gorunum boyle ama favori vermek anlamsiz olur. Bu milli takim derbisinden zevk almak duser bize. Gonlum Mesut'un kupada daha cok devam etmesinde tabii ki.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO