26.06.2010

2010 DK: Uruguay 2-1 Kore Cumhuriyeti

Basarisiz antrenor deyimiyle: Artik telafisi olmayan maclar basladi Dunya Kupasi'nda. Antrenorlerden girmisken, artik eleminasyon maclarinda antrenorlerin maca mudahaleleri hayati onem tasiyor. Bu her zaman icin gecerli fakat basta da dedigim gibi bu sefer isin telafisi yok. Grubunu gol yemeden 7 puanla tamamlayan Uruguay, Kore karsisina kagit ustunde favori olarak cikti.

Bir macta taraflardan biri Guney Kore ise o mac izlenmeye degerdir her zaman. Ne olursa olsun 90 dakika boyunca temiz futbol oynuyorlar ve rakiplerini de futbol oynamaya itiyorlar. Iki takima da saygi gostermek lazim; "su 0-0'i bi' goturelim sonra bakariz" kafasina hic girmediler. Maca etkili baslayan Uruguay oldu. Haliyle defans hattina olusan guven ve halihazirda atilacak bir golun cok buyuk avantaj oldugu bir macta boyle baslamalari cok normal. Uruguay pozisyonlara girerken topu sadece Park ile rakip yari alana tasiyabildi Kore. Bir de duran toptan diregi gorduler ama gol Uruguay dan geldi. Kore'nin ciktigi bir anda hizli hucumu bulan Uruguay Forlan'a atilan kotu otesi bir pasla set hucumuna donmusken sahneye Forlan cikti. Oldu denilen topu arka direge gonderdi ve kalecinin zamanlama hatasi ile arka direkte Suarez'in onune piyango gibi firsat geldi. O da geri cevirmedi tabii. Golden sonra devre bitene kadar oyunun temposunu ayarlayan Uruguay icin ikinci yari isler pek iyi baslamadi.
Ikinci yari muhtesem bir Kore izledik. Ozellikle 55'ten sonra bagira bagira gol atatacagiz biz hazirlayin kendizi dediler. Uruguay'i yari alanlarina hapsettiler ve geneli kanatlardan olmak uzere her turlu varyasyonu denediler. Gol 68'de Lee'nin kafasiyla geldi. Bu gol ikinci yari kapanan Uruguay'i da kendine getirdi diyebiliriz. Uc mac sonra kalesinde gol goren mavililer ileride ki silahlarini daha fazla kullanmaya basladilar. Bir 5-6 dakika karsilikli ataklarin oldugu guzel bir ralli izledik adeta. 80. dakikada ilk golun sahibi Suarez yine sahneye cikti ve boyle maca boyle bir gol yakisir dercesine harika bir vurus yapti Kore kalesine. Direge carpip iceri giren top Uruguay hanesine 2. gol olarak yaziliyordu ve kalan 10 dakika bu avantaji korumasini bildiler ve ceyrek finale kalan ilk takim oldular. Kore oyun mantalitesi ile takdir toplasa da bir takim cikacakti ust tura, o da Uruguay oldu. Macin adami golleri atan Suarez tabii ki. Ilk golde Forlan'in katkisi bir kenara yazilmali. 2. gol tekrar tekrar izlemelik.

2. Tur maclari guzel basladi. Aksam Gana ve Amerika maci da zevkli gececek gibi duruyor ama tabii ki akillar Almanya-Ingiltere karsilasmasina kaydi artik.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO