19.12.2008

Şampiyonlar Ligi 2009 : 2. Tur

2 eşleşme dışında diğer 6 eşleşme tamamen birbirleri gibi olan takımların eşleşmelerinden oluştu. Bu kadar dengeli ve adil bir kura çekimi beklemiyordum doğrusu. Sezon başı hazırlık maçlarında son yılların en sürpriz ve skandal sonuçlarına imza atılan İtalyan-İngiliz mücadeleleri yine var. Bunun yanında tam olması gerektiği gibi herkesin oynaması gereken takımlar geldi neredeyse. Çok eğlenceli bir 2. Tur bekliyor bizleri. Şimdiden heyecanlandım doğrusu.

Şöyle eşleşmelere de bir göz atıp geçeyim :

Chelsea - Juventus : Sezon başı özel turnuvada başka bir İtalyan Milan'ı 5 golle şoka uğratmıştı Chelsea, grubunda ise Roma'ya aynısını yapamamıştı. Şimdi yine bir İtalyanla karşılaştılar ve bu defa işleri çok daha zor. Futbol olarak bakınca Juventus daha keyif veren taraf gibi gözükse de iki takımı şöyle bir tartıp değerlendirince hemen hemen aynı yapıda takımlar olduğunu görmek mümkün. Bir tarafta Didier Drogba, Deco ve Anelka varken diğerinde de Del Piero ve Nedved gibi iki yıllanmış şaraba taze İtalyan Amauri eşlik ediyor. Amauri iyi değilse Del Piero kurtarıyor takımı her zamanki gibi. Chelsea'de ise Anelka son zamanlarda ön plana çıktı ancak o olmadığı zaman Deco çıkıp da Del Piero'nun yaptığını yapıp tek başına maçı alıp götüremiyor. Birbirine denk iki takımı ayıran en büyük özellik Del Piero-Deco farkıdır benim gözümde.

Villarreal - Panathinaikos : Kabul etmek lazım ki İspanyollar'a bir İngiliz veya İtalyan gelseydi çok daha kötü olabilridi sonları. Panathinaikos için de gelebilecek en iyi 2-3 kuradan biri gelmiş oldu. Villarreal La Liga'da istediği konumda olsa da konu Şampiyonlar Ligi olunca 2005'teki kadar şanslı olamayacaktır. Burada turu geçen çeyrek finale ulaşan takım amacına ulaşmanın verdiği keyifle gayet rahat bir çeyrek final yaşayacak.

Sporting Lizbon - Bayern Münih : Kurada dengelerin net olmadığı ilk eşleşme bu. Bayern Münih burada ağır basıyor biraz. Turu geçerken de pek zorlanacaklarını sanmıyorum, bunun kanıtı da Lyon ve Fiorentina'nın arasından kolayca sıyrılıp gitmeleriydi. Lizbon sürpriz yapabilecek bir takım değil Bayern karşısında. Tek avantajları ilk maçı sahalarında oynamaları. Burada 2-0 gibi bir galibiyet alırlarsa "sürpriz yapamaz" dediğim Lizbon beni çok rahat susturmuş olur.

Atletico Madrid - Porto : İşte bir denk eşleşme daha. Turu kim geçer sorusu ilk maç oynanmadan kafalarda pek de şekillenecek gibi durmuyor. Atletico Madrid kağıt üzerinde biraz ağır basıyor ama Porto'nun da bir şekilde Arsenal'in önünde gruptan çıkmayı başardığını düşünürsek o ağırlık bir anda dengeye dönüşüyor. İzlerken keyif alınacak bir eşleşme olduğunu düşünüyorum ama Star'ın bunu yayınlaması söz konusu olmayacaktır diğer dev takımların maçları dururken.

Lyon - Barcelona : Bu eşleşmeye iki takımın dengeli olmadığı ikinci eşleşme demeyi uygun buluyorum ama bunu derken Lizbon-Bayern eşleşmesinde olduğu gibi büyük bir fark olmadığının da farkındayım. Lyon her yıl gruptan çıkıp bir final veya yarı final göremeden gidiyor ülkesine. Yine öyle olması pek muhtemel. Lyon'un her sezon "bu defa oldu" diyerek hayal kırıklığına uğramasına kura şansı diye basit bir kılıf uydurmak yetmiyor. Her sene değişen kadro, değişen teknik adamlar, oyuncular arasında dönem dönem çıkan o sıkıntılar... Hepsi bir araya gelince Lyon'un neden bir üst tura çıktıktan sonra orada takılıp kaldığı ortaya çıkıyor. Barcelona bu açıdan bakınca bu turda çok şanslıydı. Lyon Benzema ve son baharını yaşayan Juninho önderliğinde bu turu geçerse ilk defa grup sonrasında isimlerinin yanına "başarılı" etiketini alacak.

Real Madrid - Liverpool : Bir tarafta sezonun yarısında kendi ligini noktalamış ve avrupaya umudunu bağlamış Real Madrid var, diğer tarafta yıllardır ilk kez avrupanın yanında liginde de diğerlerinin de katkısıyla iyi gidiyor gibi görünen bir Liverpool. İki takıma birlikte bakınca böyle hoş ve eşitlik dolu bir eşleşme daha yok. Takımların isimleri ve oynadıkları oyun itibariyle en zevkli ve izlemeye değer geçmesi beklenen karşılaşma bu olsa gerek. Torres'i yeniden bir Bernabeu deplasmanında izlemek güzel olacak. Real Madrid o döneme kadar Huntelaar'ın katılımıyla da kendine gelebilirse bu eşleşmeden almayı umduğumuz keyif daha da artacak. Bu iki takım hakkında çok daha uzun ve dolu dolu yazmak istiyorum maç zamanları geldiğinde. O dönem iki takımın da durumları daha net olacak ve maç öncesi konuşacak çok daha fazla şey olacak. Kim bilir Torres yine Madrid'de sahaya çıkamaz, belki de çıkıp Atleticolu taraftarlara selam eder atacağı gollerle.. Kesinlikle bu turun en büyük ve en merak dolu eşleşmesi oldu Real-Liverpool eşleşmesi.

Arsenal - Roma : Sezon başı İngilizlerden çeken bir başka takım da Roma'ydı. Tottenham'a 5-0 kaybetmişlerdi. Ancak Roma'nın ahı mı tuttu bilinmez Tottenham tanınmayacak durumdaydı 1 ay önceye kadar.. Gruptan sonra yine bir İtalyan'a denk geliyor Roma. Bu defa çok daha tehlikeli bir rakibe çarptılar. İki takım da sezon başı hedeflerine bakılınca liglerinde pek de parlak durumda değiller. İkisi için de bu turu geçmek hayat kurtarıcı bir hamle olacak bu sezon için. Arsenal'in durumu yine bir derece rahat olsa da Roma o kadar rahat olamıyor. İki takım da bazen çok iyi, eşi benzeri yok gibi oynuyor, bazen de en sıradan takımdan daha kötü oynuyor. Son yılların en dengeli kura çekiminde bu kadar çok denge ve eşitlikten bahsetmenin ana sebeplerinden biri oldu bu eşleşme..

Inter - Manchester United : 2. Tur'un 3. İngiliz-İtalyan eşleşmesi. Yani tüm İtalyanlar bir İngiliz buldular kendilerine. Liglerinin son şampiyonlarını karşı karşıya getirecek bu eşleşme ve ben ne Inter ne de Manchester hakkında kesin konuşabiliyorum. Ronaldo karşı taraftaki Quaresma'nın önüne çok daha büyük bir prestij ve havayla çıkacak. İtalya'da sezon başından beri yokları oynayan Quaresma ile Altın Top'un sahibi Ronaldo'nun karşı karşıya gelmesi ilginç oldu. Bir başka dikkat edilmesi gereken nokta da Mourinho'nun İngiltere'ye yeniden ayak basıyor oluşu. Medya ile diyalogları merakla bekleniyor yine. Kendi adıma konuşursam da en az ilgi duyduğum eşleşme olacak bu, olacakları pek de merak etmiyorum doğrusu iki takımdan da hazzetmediğim için...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

barçayı bu sefer eleyeceğiz buraya yazıyorum işte

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO