22.12.2008

Galatasaray 4-2 Beşiktaş

"Penaltı nasıl atılır ?" sorusuna cevap vermeye devam ediyor. Hagi ve Ümit Davala'dan sonra ilk kez bu takımda birisi penaltı atarken ekrana korkmadan bakabiliyorum. Son haftalarda oynadığı oyun ise ayrı bir yazı konusu. Bu aradan sonra devamını getireceği konusunda şüphe duymuyorum.
Bu maçta 90 dakika sahada kalması futbol adına talihsizliktir, ayıptır. İki derbideki toplam performanslara bakınca en vasatının Nonda olduğunu söylemek çok çok kolay..
Gecenin en güzel işlerinden biriydi tribün adına..
Fotospor : Galatasaray Hamit'i alıyor... Peki..

Maç hakkında da aşırı detaya girmek istemiyorum çünkü üzerinden 24 saat geçti ve ben yeni yazma imkanı buldum. Yani herkes herşeyi çoktan okudu zaten.. Yine de bir kaç şey hakkında bahsetmemek olmaz.

- Ersun Yanal'a hep kötü konuştuk durduk ama unutulmaması gereken bir şey var ki Arda'nın 3-5-2'de yetersiz gözükmesine rağmen savunmada bir savunmacıdan daha fazla top kapıyor olmasında payı var. Manisa'da Arda sağ bek oynamasa savunması bu denli iyi olmayacaktı.

- Bir başka konu da Matias Delgado. Barış'a ilk yarıda yaptığını dışarıda yapsa tutuklanma sebebi olur. Erman Toroğlu başta olmak üzere herkes çıkmış "Delgado iyi niyetliydi orada tamamen topa girdi" diyor. Komiklik yapmaya çalışsalar tamam da ciddi ciddi bunları söyleyince saçma oluyor. İkinci sarı kartı Delgado mu gördü bu ülkede sadece ? Neden herkes şimdi isyan ediyor buna ? Ligde onlarca oyuncu bu saçma kural yüzünden cezalı duruma düşüp oyundan atılırken akıllar neredeydi ?

- Ayrıca Zapotocny bu 90 dakikayı kırmızı kartı görmeden tamamlıyorsa helal olsun. Başka birşey demiyorum. Cüneyt Çakır kötü değildi, maçın önüne geçecek bir durumu yoktu ama kart konusunda çok cimri davrandı özellikle de ilk yarıda.

- Yıldırım Demirören isyan edip kendini parçalayana kadar bir de istifayı düşünse futbol ve Beşiktaş adına herşey daha güzel olacak. Perşembe günü açıklamalarım olacak diye ortaya lafı bırakıp gitmekle Beşiktaş düzlüğe çıkmayacak, bunu bilmeyen tek kişi de kendisi sanırım.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hayatımda gördüğüm en yanlı yazı olmuş. nie kimse ayhan hayvanlıklarından bahsetmio. iki üç hafta önce hakeme ana avrat düz giden arda kart yemezken delgado oyundan atılıyo. fotoğraflarlada kanıtlanan bariz bi şekilde rüştünün elindeki topa vurulup gol atılıyo. bahseden yokkk

Adsız dedi ki...

yağmurlu bir günde ve sonunda 3 nokta içeren pankartı koyup sonrada ah bu eğitimsizlik yüzünden birbirine futbol gibi eğlenceli bir oyundan dolayı düşman kesilen garip ülkem gibi edebiyatlarına yakışmadı..yağmurlu bir günde ...ben bir burda düz mantık bir taklitçilik görüyorum aynı demirören bestesinde olduğu..güzel işlerden diye bir yakıştırmada bu blog güzelliğine bence yakışmadı..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO