28.12.2008

Not Defteri #6

- Bir kaç gündür yazacak şey bulamıyorum, derbiden sonra ülkede yer gök hakem olunca yurt dışında da çoğunluk tatile girince ben de durdum nedense.

- Aslında itiraf da edeyim birşeyi. Otururken aklıma geliyor şunu yazayım diye, daha sonra bloga girip birşeyler yazayım dediğim anda unutuyorum o aklıma gelenleri. Sanırım telefona not almam lazım ufak ufak. Mesela bugün de 5-6 şey vardı aklımda biriken ama unuttum blogun başına gelince. Marmaris'te olunca sürekli ve sık yazmamın sebebi de aklıma birşey geldiği anda oturup yazıyor olmam. Budur benim olayım, hani blogu unuttuğum boşladığım gibi şeyler düşünülmesin. Hiç gerek bunlara..

- Doğru düzgün bir yağmurluk veya mont arıyorum kendime. Mont dediysem de öyle karda kışta -10 -15 derecelerde giymelik değil. Sonuçta okul zamanı İzmir'de, kalan zamanda da Marmaris'te yaşıyorum. Marmaris en kötü 3-4 dereceye kadar soğuyor ki o da senede bir kaç gün. İzmir de çok olsa -2 -3 oluyor 5-6 gün hepsi o kadar. Bu koşullarda bir mont/yağmurluk bulduğum an gidip alacağım parası neyse. Nike'ta bir tane yağmurluk gördüm, iç kısmını ayırıp mont olarak giymek ve yağmurluk havada üstüne yağmurlu tekrar fermuarla birleştirmek mümkün. O modeli alma konusunda biraz kararsızım. Fiyatı biraz saçma geldi, 247 TL ona verene kadar aynı fiyata çok daha iyi ve kaliteli bir mont/yağmurluk bulurum gibi geliyor bana. Yine de araştırmalarım sürüyor. Adidas'ı da iyi incelemek lazım haftaiçi. Zaten 150-200 civarı birşey düşünüyorum o mont için. Gelebilecek her türlü öneriye de açığım, tabii ki ürünün sportif olması koşuluyla. Kargo pantolon ve eşofman giyiyorum genellikle, o yüzden düz ve klasik bir modeli asla düşünmüyorum.

- Premier Lig'i izliyorduk geçen sene bu vakitlerde. Yeni yıla girerken İngilizler'in yeni yıl hediyesi oluyordu bu 2 günde bir maç oynamalar.. Ancak Spormax sağolsun FOX'u bile arar olduk. İnsan hiç olmazsa SKY Türk'e iki üç maç verir de eğleniriz biraz biraz. Marmaris'te normal evde var da İzmir de öğrenci evinde sırf Spormax için 60-70 TL para vermek çok mantıksız. O paraya 2 şişe Smirnoff alırım keyfime bakarım güzel güzel..

- Real Madrid'e ne demeli peki ? Koskoca kulüp bunu bilmiyor mu be..

- Makarnayı sade hatta düz domates veya peynirli sosla yemekten de nefret ettiğim için bulduğum her sos tarifini not alıyorum bildiklerimin yanına. En son Napoliten Sos denedim kendim. Çok başarılı oldu, dışarıda yediklerim hiç böyle güzel olmamıştı.

- Bolonez Sos konusunda zaten herkesin fikri aynıdır. Sıcak makarnanın üstüne onu da sıcak sıcak ağzı yakacak durumdayken döküp yemek gibisi yok. Ama İtalya'da bu Bolonez(Bolognese) Sos'un aslında hiç de geçerli olmadığını öğrendim, doğru mu yanlış mı bilmiyorum, eğer doğruysa neden Bologna'nın adını almış bu sos ? Madem Bologna'dan alıyor adını neden makarnaya kullanmıyor İtalyanlar ? Bu sorulara cevap arıyorum amaçsızca..

- Yemek demişken. Hamsi'yi sürekli tava yapıyoruz da, şu tatilde Marmaris'e döneyim apartmanın terasa çıkıp mangalı koyup bir de ızgara deneyeceğim. Balkonda da deneyebilirim de tepki çekiyorum o zaman eve duman giriyor ve başkalarını rahatsız ediyor diye. Şimdi mantıklı düşününce terasa/çatıya çıkıp mangal yapmak da saçma aslında. Hayır balkonda yapınca da şehir içindeyim yukarıya çıkınca da. Ne var ki bunda ? Karşı apartmanda balkonda tavuk kesen komşumuz oldu be Marmaris'te şehirin göbeğinde. Bilenler için konuşuyorum çarşıda benim evim, olabilecek en merkezi ve bina dolu yer yani Marmaris'te. Hal böyleyken ben kömürü tutuşturup mangal yakmışım çok mu ?

- Yılbaşında evinde durup da alkol olarak da bira içmek isteyen varsa şahane bir önerim var. Efes süpermarketlerde promosyon paketleri yapmış güzel güzel. 5 litrelik fıçı, aile boy doritos ve 5 tane bardakla birlikte 20 YTL'ye satılıyor o paket. Evde içecek olursam bu güzel bir tercih olur başlangıç için.

- Yılbaşı tatilim 2 gün. Çarşamba dersim yok çünkü normalde. Bu yüzden salı akşamdan başlıyorum keyif yapmaya.. Ne güzel..

- Soğuklar gelmedi diye diye ortalık buz kesti. Buyrun alın soğuğunuzu, bana sahili, güneşi ve denizi geri verin. Evime döneyim, Marmaris'te otobüsten inince yaz gelsin "aaa salağa bak bu havada kışlıkları giymiş gelmiş" desinler. Yeter artık. Daha fazla soğuk olmasın. Farkındayım evet, çok basit ve çocukça düşünüyorum.

5 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Hamsinin tavası güzel olur. Ama bana tava ağır geliyor daha hafif bir tat arıyorum diyenler ızgaradan memnun kalabilir. Yinede tavadan şaşmam ben olsam :D

Adsız dedi ki...

makarna için sos tarifi:

küçük bir kaseye dibi tutacak kadar soya sosu azcık yani. ceyrek caybardagi kadar. sonra sırayla hardal (bu arada markette camda satilandir en iyisi.), ketçap ve mayonez. bu 3unden tadini en cok duymak istedigini daha fazla ekle yada hardalı az ketcap ve mayonezide dengeli ekle ve karisimi cirp. (standard budur) bu şekilde spaghettine ilave et ama tencerede değil tabaktayken. istersen az kekik ve biberiye de ekleyebilirsin.

bir tavsiye hamsi mangalda sadece daha citir olur ve ugrastirir.

en iyisi bugulamasi.

Adsız dedi ki...

Yılbaşında ne yapıyoruz cidden? : )

petit dedi ki...

150-200 civarı yağmurluk düşünüyorsan GS Store'a bir bakmanı tavsiye ederim. Marmaris'te var mı yok mu bilmiyorum ama 119 YTL.'ye bir kampanya vardı. Yağmurluğun yanında, bayrak, atkı, uzun kollu bir zımbırtı birşeyler daha veriyorlardı. Ana parça olarak yağmurluk gayet güzel. GS logosu öyle eşek gibi değil. Günlük hayatta rahatlıkla giyebilirsin. Renk seçeneği var ama siyahı güzel.
Premier Lig konusunda al benden de o kadar. Yabancı liglerin Digiturk, D-Smart gibi platformlarda olması saçma. Ulusal kanallarda yayınlansın herkes efendi efendi seyretsin.
Real Madrid'te Huntelaar oynar, Lass yeni hoca Ramos'un torpillisi geldi.
Hamsi mi dedin? Ben de yarın gidip alayım hemen. Senin yaptığına eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek denir.

firat selcuk dedi ki...

petit öneri için teşekkür ederim.. onları da görmüştüm ama kampanyadan haberim yoktu.. kredi kartım axess exi26 onun limiti az olduğu için sınırı 150 civarına çekmiştim ki amcamın axess'iyle nike'takini aldım dün.. içimde incecik sweat varken üstüme o montu giyip çıktım soğuğu hissetmedim bile..

nike'taki yağmurluğu 3 parça olarak kullanabilmek güzel.. ılık ama yağmurlu havada sadece yağmurluk kısmını ayırıp giyebilirim, içindeki poları da dondurucu olmasa da soğuk havalarda ve baharda akşamları giyebilirim, ikisini birleştirince de kışlık mont oluyor zaten.. 1 taşla 3 kuş oldu bu.. zaten yağmurluk tek başına 130ytl nike'ta.. böyle düşününce de 247 pek fazla kaçmamış oldu..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO